2η συνέχεια συνταγών της Βίκυς
ΥΛΙΚΑ
1 Μελιτζάνα χοντρή
1 Πατάτα
1 Κολοκυθάκι
1 Πιπεριά κέρατο
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο
1 Μελιτζάνα χοντρή
1 Πατάτα
1 Κολοκυθάκι
1 Πιπεριά κέρατο
1 Κρεμμυδάκι φρέσκο
1 Ντομάτα
Διάφορα μαλακά τυριά τριμμένα
2 κουταλιές Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σχίζουμε την μελιτζάνα κατά μήκος και την ξεπικρίζουμε σε αλατόνερο.
Σκάβουμε με ένα κουταλάκι μέρος της ψίχας και το ψιλοκόβουμε μαζί με τα λαχανικά.
Αλείφουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας με μέρος από το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε γκριλλιέρα, ή ανοιχτή τοστιέρα, ή όπως αλλοιώς μπορούμε, μέχρι να μαλακώσει η ψίχα που έμεινε.
Διάφορα μαλακά τυριά τριμμένα
2 κουταλιές Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σχίζουμε την μελιτζάνα κατά μήκος και την ξεπικρίζουμε σε αλατόνερο.
Σκάβουμε με ένα κουταλάκι μέρος της ψίχας και το ψιλοκόβουμε μαζί με τα λαχανικά.
Αλείφουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας με μέρος από το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε γκριλλιέρα, ή ανοιχτή τοστιέρα, ή όπως αλλοιώς μπορούμε, μέχρι να μαλακώσει η ψίχα που έμεινε.
Μοιράζουμε το λάδι στις μελιτζάνες.
Γεμίζουμε με το μείγμα λαχανικών, καλύπτουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε φούρνο 180-200 βαθμών, μέχρι να λυώσουν και να ροδίσουν τα τυριά.
Γεμίζουμε με το μείγμα λαχανικών, καλύπτουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε φούρνο 180-200 βαθμών, μέχρι να λυώσουν και να ροδίσουν τα τυριά.
Δύσπιστη σημείωση:
Στην φωτό φαίνεται η μελιτζάνα με την φλούδα. Εγώ θα την ξεφλούδιζα.
Το μείγμα λαχανικών θα το σωτάριζα ελαφρά, για να μη είναι "ζωντανά".
3 σχόλια:
γιαμ γιαμ!
@ Eri :
Θα μπορούσμε να τα πούμε "εναλλατικά παπουτσάκια" και είναι όντως "γιαμ".
Ευχαριστώ!
____________________
Ωραίο συνοδευτικό σε ψητό ή για βραδυνή παρέα.
Υγιεινό και βιταμινούχο.
Άριστο!!!
Δημοσίευση σχολίου