Επειδή όμως τρώω μόνο φιλέτο στήθος, που όταν το ψήνεις στεγνώνει, έκανα μια μικρή απατεωνιά.
Κατέβασα την παλιά τοστιέρα, αλλά το έψησα με διαφορετικό τρόπο, για να μη χάσει τα ζουμιά του.
Και πέτυχε!!
Τα Υ Λ Ι Κ Α πολύ απλά
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σχισμένο οριζόντια
Για την μαρινάδα
1/2 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ.του Ελλ.καφέ Χυμό Λεμονιού
1 κουτ.γλυκού Μουστάρδα καυτερή (Dijon)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Έβαλα τα υλικά της μαρινάδας σε μικρό βαζάκι και, σαν να ήταν σέηκερ, το κούνησα πολύ καλά.
Πήρα χαρτί ψησίματος διπλάσιο μέγεθος (και λίγο) από τις διαστάσεις της τοστιέρας, έβαλα το κοτόπουλο και το άλειψα με την μαρινάδα.
Έκλεισα την λαδόκολλα σαν φάκελλο, υπολογίζοντας να μην αφήσω ανοίγματα για να χυθούν τα υγρά και το έβαλα στο ψυγείο για μία ώρα.
Ζεσταίνω στο μέγιστο την τοστιέρα, καλύπτω τις επιφάνειες με αλουμινόχαρτο, βγάζω τον φάκελλο από ψυγείο και τον ακουμπώ με προσοχή στην κάτω επιφάνεια. Κλείνω την τοστιέρα, χωρίς πίεση και σε 20' ανοίγω.
Τίγκα ζουμερό και μαλακό, τόσο που άφησα τον φάκελλο λίγο ανοικτό για να εξατμιστεί το ζουμί.
Στο βαζάκι της μαρινάδας είχε μείνει η μισή, για την περίπτωση που θα έπρεπε να το πασαλειψω στη διάρκεια, αλλά δεν χρειάστηκε.
Φυσικά δεν το πέταξα, γιατί η σαλάτα μας (Βρυξελλάκια και μπρόκολο) είχε το ίδιο dressing, οπότε ενισχύθηκε.
Έκρινα την χρήση του αλουμινόχαρτου για δύο, σπουδαίους, λόγους
α) Δεν θα ήθελε πλύσιμο μετά και
β) Η συμβία δεν θα ξαναέτρωγε τοστ από τοστιέρα που έψησε κοτόπουλο (είπαμε, έχουμε και τα βίτσια μας).
Εννοείται ότι τα φιλέτα ήταν δύο και έμεινε και για αύριο.
========================
Παράλληλα πήρα από την κατάψυξη ένα σακκουλάκι "χάντρες" και έγινε κάτι παλιό.
ΜΠΑΡΜΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ (έτσι λέμε εμείς τις χάντρες) ΓΙΑΧΝΙ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ
Λεπτομέρειες ΕΔΩ
Με μόνη διαφορά ότι δεν έβαλα ροδέλλες τομάτας από πάνω (δεν είχα), αλλά φλούδες ξερής μυζήθρας
Η γαρνιτούρα ίδια με του κοτόπουλου
μπρόκολο με Βρυξελλάκια (βραστή σαλάτα)
23 σχόλια:
Σε πιστεύω για την δίαιτα, γιατί τώρα μόλις -ως κουτσομπόλα- σε διάβαζα στην Vita;))
Δίαιτα είπαμε όχι να μας ανοίγεις την όρεξη με μαρινάτες.
..χαχα, το φακελάκι έφτασε και στην τοστιέρα; Ωραίο κόλπο.
Καλό βράδυ.
πολύ δελεαστικό κι ύστερα μιλάμε για δίαιτα!! μόνο που το κοιτάς βάζεις κιλά!!! η αλήθεια είναι πως κι η δίαιτα θέλει τη νοστιμιά της!!! καλά αποτελέσματα!!!!
Τέτοια δίαιτα την κάνω ανετότατα!!! Καλό το κολπάκι με το φακελάκι και το ντέσιγκ! Θα το υιοθετήσω κι εγώ μου φαίνεται!
Πάω να το πω στο γιο μου!
Όλο κοτόπουλο στήθος τρώει και
με έχει πρήξει...κάθε μέρα και δυο φορες τη μέρα πρέπει να βρίσκουμε ιδέες καινούργιες!
Έχουμε αγοράσει ότι μπαχαρικό υπάρχει
και έχουμε κάνει ότι μαρινάδα έχει δημοσιευθεί!
Για αύριο μεσημέρι με έσωσες!:-)
Πρεπει να ναι παλια η τοστιερα...?
Πολύ ωραια ιδεα, θα τη δοκιμασω!
@ Thalassenia:
Αν δεν βάλεις την φαντασία να δουλέψει, όλα είναι άνοστα και βαρετά.
Είδες το φακελλάκι! Παντού χωράει!!
___________
@ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ:
Έτσι κι αλλιώς η διατροφή μας είναι Μεσογειακή.
Μόνο μείωση των ποσοτήτων φτάνει!
___________
@ Έφη:
Σιγά μην πέσω στην παγίδα κάποιας ειδικής δίαιτας!
Με τις μικρές ποσότητες, πεινάς μια-δυο μέρες και μετά συνηθίζεις!
___________
@ ElenaG:
Έχω τον ανηψιό μου και ξέρω από παραξενιές.
Όταν όμως τον έχω στο σκάφος το καλοκαίρι και τον κόβουν μαύρες πείνες, να δεις τι καλά τα τρώει όλα!!!
Άσε που από το περασμένο καλοκαίρι άρχισε να φέρνει και κοριτσάκια και ντρέπεται να κάνει δυσκολίες. Ευτυχώς!
__________
@ Ελπινίκη:
Για να πετύχει η συνταγή, η τοστιέρα πρέπει να είναι 30+ χρονών, να έχει τελειώσει και το μεταπτυχειακό και να έχει πάει και φαντάρος. Αλλιώς δεν....
Το φακελλάκι λειτουργεί σαν γάστρα και κρατάει μέσα τα υγρά.
Το δοκίμασα σε περασμένη ανάρτηση με λουκάνικα και κράτησε όλο το λίπος, που το πέταξα αι δεν κάηκε!
____________
Πολλά ψήνω στην τοστιέρα!!!! Ωραιότατο το έκανες
Μια χαρά το βλέπω το διαιτητικό μενού!
Πόσο είναι θα το δούμε από τα αποτελέσματα!
@ Manousina:
Παλιά έψηνα και εγώ, αλλά γίνονταν ξερά. Μετά έψηνα στο τηγανάκι-γκριλλιέρα, σκεπασμένο και έστρωσαν.
Τώρα με το "φακελλάκι", τέλεια!
Σήμερα ξααζέστανα το υπόλοιπο φιλέτο, με ένα φλτζάνι ρύζι και σαλάτα και ήταν πολύ καλό.
Δεν μπορείς πάντα να κάνεις ποσότητες για ένα άτομο. Αναγκατικά τρώς και δεύτερη μέρα.
_____________
@ Γιαγιά Αντιγόνη:
Συνεχίζω, αλλά είμαι τόσο μουλάρι που θα συνεχίσω, ο κόσμος να χαλάσει!!
Εννοείται ότι το διαιτολόγιο που ακολουθώ προβλέπει και κάποιες παρασπονδίες για Χριστούγεννα-Πάσχα.
Όταν πιάσω τον στόχο θα βάλω φωτογραφίες, πως ήταν και πως έγινε!
_________________
Πολύ ωραία ιδέα Δύσπιστε!Και η τοστιέρα καθαρή και το κοτόπουλο...σχάρας!
Άσε μες τα νεύρα είμαι!
Θα το πιστέψεις...χάλασε η τοστιέρα!
Δεν το λέμε ιδιοτροπία τώρα
το λέμε διατροφή! :-#
@ Vita:
Και ο σκύΛος σωστός και η πίτα χορτάτη!! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Ή μήπως ανάποδα;;;;;
________________
@ ElenaG:
ΠΑΤΑ ΕΔΩ, κάτι θα βεις........σχετικό!
Μακάρι να ήσουν κοντά να σε δανείσω την γρηούλα μου!!
_____________
λαχταριστό!
ααα... για κάτσε να το πω στην κόρη μου...
το φιλέτο κοτόπουλο είναι από τα πιο συχνά της φαγητά και το ψήνει κι εκείνη στην τοστιέρα ~ μολονότι αισθητά νεότερη από την δική σου :)
@ PiciFriki:
Προσπαθώ!
__________________
@ Betty's Cuisine:
Δεν χρειάζεται και πλύσιμο μετά! Σπουδαίο!!
__________________
Λοιπόν σκεφτόμουν κι εγώ να αρχίσω δίαιτα και να τρώω κάθε μέρα κοτόπουλο. Λοιπόν!! βάζουμε μια κόντρα ποιος θα αδυνατίσει περισσότερο;
Καλό βράδυ
Σταύρο μου!!!!!!!!
Νοστιμότατο!
Να είσαι καλά,
Υιώτα
αστοριανή, ΝΥ
@ ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ:
Δεν έχω κάθε μέρα κοόπουλο. Η μονοφαγία είναι λάθος.
Απλά άρχισα ένα διαιτολόγιο με μεγάλη ποικιλία, αλλά μάλλον θα ο αλλάξω, γιατί διαπίστωσα ότι αυτά που προτείνει, είναι πολλά.
Σήμερα θα αρχίσω αλλο, πιο λιτό και βλέπουμε!
__________
@ Αστοριανή:
Γιώτα μου, προσπαθώ να κάνω νόστιμο ότι χορτάρι πρέπεινα τρώμε.
Πετυχαίνει μερικές φορές!
Φιλιά και από την συμπατριώτισσα σου!
___________
πολύ ωραίο.....!!!!!
Βλέπω ὅτι εἶσαι καί Κύρος Γρανάζης. Μπράβο σου.
@ Nandia:
Για μια ομορφιά ζούμε.
Αν λείψει και αυτή....αλοίμονο μας!!
_____________
@ Olga:
Δέχομαι τον τίτλο και ευχαριστώ!!
Καλώς ήρθες!
_____________
Επειδή είμαστε στις ίδιες διαδικασίες - εγώ σε μόνικμη βάση πλεόν λόγω διαβήτη, σου λέω να εφαρμόσεις το μυστικό να τρως το λάδι πάντα ωμό, ακόμα και στα μαγειρευτά φαγητά. Θα σου φανεί λίγο "κάπως" στην αρχή, αλλά το συνηθίζεις και γλυτώνεις ακριβώς τις μισές θερμίδες!
Φιλιά και καλά αποτελέσματα!
ενταξει, ειπαμε διαιτα!!!! αλλα εσυ το παρακανες πια!....
Δημοσίευση σχολίου