Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΕΝΝΕΣ ΡΙΓΩΤΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΛΟΜΟΥ


Σήμερα αλλαγή πλεύσης και σχεδίου για το μεσημεριανό.
Πλησίαζε η λήξη του σολομού και, αντί για νηστίσιμο τραχανά, έκανα Πέννες και τον Σολομό σε μια σάλτσα τομάτας.
Να και το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α για 2 μερίδες
200 γραμ. Σολομός καπνιστός σε λεπτοκομμένα φιλέτα
200 γραμ. χυλό τομάτας (κονκασέ στο multi)
1 Κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλικομμένο
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2  φλ.τσαγ. Κρασί άσπρο
2 κουτ.σουπ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γραμ. Πέννες Ριγωτές (ή άλλο ζυμαρικό)

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βάζουμε τις τομάτες με το σκόρδο στο multi και τα κάνουμε χυλό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του multi, αραιώνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 15'.
Αν βιαζόμαστε και θέλουμε να πήξει η σάλτσα πιο γρήγορα, τότε καπακώνουμε το τηγάνι με την "αντιπιτσιλιστική" σίτα.
Λίγο πριν το τέλος του βρασίματος, ρίχνουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε μερικά λεπτά ρίχνουμε τον σολομό, που τον έχουμε κάνει κομμάτια και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αυτό γίνεται για να μη βράσει ο "καπνιστός" σολομός με την σάλτσα και χάσει την γεύση, αλλά και τα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τον χρόνο που δινει ο κατασκευαστής, αν θέλουμε να τα ξεβγάλουμε, ή 2' ή και λιγότερο αν τα στραγγίσουμε μόνο.
Προαιρετικά, στην κατσαρόλα που έβρασαν, "καίμε" 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα ζυμαρικά από το τρυπητό ξανά πίσω.
Ανακατεύουμε κα σερβίρουμε.
Καλή μας όρεξη και ο τραχανάς.....ίσως αύριο!

11 σχόλια:

Drmakspy είπε...

Τι θα γίνει με σένα βρε παιδί μου... Κάθε που ανοίγω την σελίδα σου βραχυκυκλώνει το πληκτρολόγιο από υα σάλια....

Maria Tzirita είπε...

Θα σταματήσεις να φτιάχνεις θαλσσινά, μπας και μπορέσω κι εγώ να φτιάξω καμιά συνταγή σου;;;;

Elpiniki είπε...

Πολύ νοστημο φαινεται και ειναι μια καλη ιδεα για διαφορετικη μακαροναδα!

georgiaxara είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΥΣΠΙΣΤΕ, ΤΕΛΕΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Drmakspy:
Εσύ τουλάχιστον, φίλε μου, δεν πρέπει να το λες, με τοσα τσιπουράδικα γύρω σου!!!
Μη νομίζεις ότι δεν έχω κάνει "διατριβή" και στην περιοχή σου!
Τα είδα όλα στον Μονοσάνδαλο πχ !!!
___________

@ Maria Tzirita:
Παλιά, στα νιάτα μου, άκουσα τον καθηγητή της Παθολογικής Ανατομικής Συμεωνίδη, να λέει "δεν επιτρέπεται, παιδιά μου, στην χώρα της ελιάς, να πεθαίνουμε από καρδιά".
Εγώ το αλλάζω λίγο και λέω "δεν επιτρέπεται σε χώρα με 15000 χλμ ακτές, να μη τρώμε Θαλασσινά".

Γούστα όμως είναι αυτά και είναι σεβαστά!!!
______________

@ Ελπινίκη:
Με μερικές κομπίνες, αναγκαστικά, φέρνω μια ποικιλία στα καθημερινά μας
______________

@ Georgaxara:
Προσωπικά με αρέσει με σπαγγέτι, αλλά είπαμε, τακτοποιώ και μερικές ψυχοπάθειες που κυκλοφορούν στο σπίτι μας!
______________

Thalassenia είπε...

Τι να πω πια, τα έχω πει και τα έχω δει όλα από εσένα!!!!!!!

Αυτό νομίζω συγκαταλέγεται στα δέκα κορυφαία.

mari beika είπε...

Ενδιαφέρουσα σάλτσα για μακαρόνια, με έχει πιάσει και μια λιγούρα!!
Καλό βράδυ

manousina είπε...

Καλημέρα. Τέλειο είναι. Πολύ μου αρέσει αυτό για τα 15.000 χλμ ακτές.
Τα φιλιά μου

VAD είπε...

O,τι μακαρονοειδές,και δη σαλτσάτο,εγκρινεται ασυζητητί:))

Vita είπε...

Κάνω μια παρόμοια συνταγή Δύσπιστε και ταιριάζει τέλεια με τα ζυμαρικά! Πόλύ ενδιαφέρουσα η εκδοχή σου

Αστοριανή είπε...

..."γιάμι!" λένε τα... εδώ παιδιά, για τη γεύση και τη μοσχοβολιά...
Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, έτσι δεν είναι;
Φίλησέ μου την πατριώτισσα,
Υιώτα
και Δημήτρης,
ΝΥ