Επειδή όμως τρώω μόνο φιλέτο στήθος, που όταν το ψήνεις στεγνώνει, έκανα μια μικρή απατεωνιά.
Κατέβασα την παλιά τοστιέρα, αλλά το έψησα με διαφορετικό τρόπο, για να μη χάσει τα ζουμιά του.
Και πέτυχε!!
Τα Υ Λ Ι Κ Α πολύ απλά
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σχισμένο οριζόντια
Για την μαρινάδα
1/2 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Ελαιόλαδο
1/2 φλυτζ.του Ελλ.καφέ Χυμό Λεμονιού
1 κουτ.γλυκού Μουστάρδα καυτερή (Dijon)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Έβαλα τα υλικά της μαρινάδας σε μικρό βαζάκι και, σαν να ήταν σέηκερ, το κούνησα πολύ καλά.
Πήρα χαρτί ψησίματος διπλάσιο μέγεθος (και λίγο) από τις διαστάσεις της τοστιέρας, έβαλα το κοτόπουλο και το άλειψα με την μαρινάδα.
Έκλεισα την λαδόκολλα σαν φάκελλο, υπολογίζοντας να μην αφήσω ανοίγματα για να χυθούν τα υγρά και το έβαλα στο ψυγείο για μία ώρα.
Ζεσταίνω στο μέγιστο την τοστιέρα, καλύπτω τις επιφάνειες με αλουμινόχαρτο, βγάζω τον φάκελλο από ψυγείο και τον ακουμπώ με προσοχή στην κάτω επιφάνεια. Κλείνω την τοστιέρα, χωρίς πίεση και σε 20' ανοίγω.
Τίγκα ζουμερό και μαλακό, τόσο που άφησα τον φάκελλο λίγο ανοικτό για να εξατμιστεί το ζουμί.
Στο βαζάκι της μαρινάδας είχε μείνει η μισή, για την περίπτωση που θα έπρεπε να το πασαλειψω στη διάρκεια, αλλά δεν χρειάστηκε.
Φυσικά δεν το πέταξα, γιατί η σαλάτα μας (Βρυξελλάκια και μπρόκολο) είχε το ίδιο dressing, οπότε ενισχύθηκε.
Έκρινα την χρήση του αλουμινόχαρτου για δύο, σπουδαίους, λόγους
α) Δεν θα ήθελε πλύσιμο μετά και
β) Η συμβία δεν θα ξαναέτρωγε τοστ από τοστιέρα που έψησε κοτόπουλο (είπαμε, έχουμε και τα βίτσια μας).
Εννοείται ότι τα φιλέτα ήταν δύο και έμεινε και για αύριο.
========================
Παράλληλα πήρα από την κατάψυξη ένα σακκουλάκι "χάντρες" και έγινε κάτι παλιό.
ΜΠΑΡΜΟΥΝΟΦΑΣΟΥΛΑ (έτσι λέμε εμείς τις χάντρες) ΓΙΑΧΝΙ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ
Λεπτομέρειες ΕΔΩ
Με μόνη διαφορά ότι δεν έβαλα ροδέλλες τομάτας από πάνω (δεν είχα), αλλά φλούδες ξερής μυζήθρας
Η γαρνιτούρα ίδια με του κοτόπουλου
μπρόκολο με Βρυξελλάκια (βραστή σαλάτα)







