Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ (ΛΑΙΜΟΥ) ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ PROVENCAL

Για το μείγμα Μεσογειακών βοτάνων έγραψα παλιότερα, με σολομό (ΕΔΩ) και με κοτόπουλο (ΕΔΩ).
Περιληπτικά το μείγμα περιέχει, σε ίσες ποσότητες, Βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη, μαϊντανός, σκόρδο, κρεμμύδι, δυόσμος, χοντροσπασμένοι κόκκοι πολύχρωμων πιπεριών, αλάτι χοντρό.
Σήμερα σειρά είχαν οι χοιρινές μπριζόλες.... και έγιναν!
Οι μπριζόλες βγήκαν από τον καταψύκτη στην συντήρηση από βραδύς.
Το πρωί αλείφω με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνω ελαφρά.
  Πριν το μεσημέρι τις πασπαλίζω με τα βότανα, ενισχυμένα με τριμμένη φρυγανιά και τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου, στους 220 βαθμούς με αέρα και κλειστή την πόρτα.
Τις γυρίζω πάνω κάτω τέσσερις φορές ανά 5λεπτο περίπου και..... έτοιμες για κατανάλωση.
Συνοδευτικό πουρές πατάτας, αλλά μιας και ο πουρές σκέτος δεν λέει και πολλά, κάνω και ένα dressing με την δική μου μαγιονέζα, χωρίς αυγά, αραιωμένη με ζεστό νερό, από αυτό που έβρασαν οι πατάτες, καρυκευμένο με ένα κουταλάκι πάπρικα γλυκειά.
Το πείραμα πέτυχε και θα επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως φάνηκε και από τα σχετικά μουγκρητά ηδονής(!).


2 σχόλια:

Frezia είπε...

Ενδιαφαίρον το μείγμα βοτάνων αποξηραμένα η φρέσκα?

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@: Frezia :
Αποξηραμένα και μάλιστα σε μεγαλύτερη ποσότητα. Το περίσσευμα
το κρατώ σε βάζο στο ψυγεία για επόμενες χρήσεις, σε ψητά ψάρια,
κοτόπουλο κ.ά.