Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΑΚΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ

Σήμερα το μενού έλεγε ζυμαρικά.  Έπρεπε όμως να σκεφτώ και μια σάλτσα, εκτός από τις κλασσικές. 

 Και να η ιδέα:
Υ Λ Ι Κ Α 
450 γραμ. Μανιταράκια κατεψυγμένα
3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
3 σκελίδες σκόρδο λυωμένες με πρέσσα
1 κουτ.σουπ. Πάπρικα γλυκειά
1-2 κουτ.σουπ. Μουστάρδα
1 φλ.τσαγ. Κρασί κόκκινο ξερό
1 φλυτζανάκι Ελλ. καφέ Γάλα εβαπορέ
3 κουτ.σουπ. Κατίκι Δομοκού
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η  
Ζεσταίνω καλά το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνω τα μανιτάρια, αποψυγμένα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.  Τα σωτάρω μέχρι να τελειώσουν τα υγρά που βγάζουν και να αρχίσει το τσιρτσίρισμα.
Σβήνω με το κρασί και σε μερικά λεπτά ρίχνω το σκόρδο και την πάπρικα. Ανακατεύω καλά.
Σε μπωλ ανακατεύω το κατίκι, την μουστάρδα και το γάλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτω το μείγμα στα μανιτάρια και σιγοβράζω μέχρι να πήξει σχεδόν. Αν έχω παράλληλα και την κατσαρόλα όπου βράζουν τα ζυμαρικά, ρίχνω στην σάλτσα δυο κουτάλες νερό και συνεχίζω το σιγοβράσιμο μέχρι να πήξει στο επιθυμητό.

Η δοκιμή έδειξε ότι το σκόρδο ήταν πολύ δυνατό, αλλά μ' αρέσει και ότι δεν χρειάστηκε αλάτι. Το κατίκι και το αλατισμένο νερό των ζυμαρικών το κάλυψαν.
Και οι πέννες έδεσαν περίφημα

Δεν υπάρχουν σχόλια: