Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Αυτή η "κατασκευή" θα μπορούσε να προστεθεί στον "Οδηγό επιβίωσης" για φοιτητές και εργένηδες.
Είναι τόσο εύκολη!!

Υ Λ Ι Κ Α
2 Μπριζόλες χοιρινές με κόκκαλο (ή χωρίς)
3 Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 6 (περίπου 1 κιλό)
3 Καρότα καθαρισμένα και κομμένα χοντρές ροδέλες
Για την μαρινάδα
1/2 φλ.τσ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 φλ.τσ. Κρασί άσπρο
1 κουτ.γλ. Ρίγανη
2 κουτ.γλ. Μουστάρδα καυτερή (Dijon)
1 Κρεμμύδι
2 σκελίδες Σκόρδο
λίγο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Πιπέρι 
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βάζουμε τα υλικά τς μαρινάδας στο multi και δουλεύουμε για 1'.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε πυρέξ ή κατ'ευθεία στην πήλινη γάστρα και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Βάζουμε στη γάστρα τις πατάτες, τα καρότα και περιχύνουμε με την μαρινάδα.
......ψήνουμε σε φούρνο, στους 100 βαθμούς, για 4-5 ώρες, με σκεπασμένη τη γάστρα, ή εναλλακτικά στους 120 βαθμούς για 3 ώρες.
Ανοίγουμε την γάστρα και γυρίζουμε στο γκριλ για 15 λεπτά από κάθε πλευρά της μπριζόλας.
Μετά είμαστε έτοιμοι να φάμε το "λουκούμι".
Δεν χρειάζεται μαχαίρι. Το κόκκαλο ξεχωρίζει με το πηρούνι!! 



Κάτι παρόμοιο έχει και εδώ (κλικ)

2 σχόλια:

Αστοριανή είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ

με Υγεία κι Αγάπη.

Υιώτα#
και Δημήτρης,

Νέα Υόρκη!!!!

Thalassenia είπε...

Kλασική και αγαπημένη συνταγούλα.


Χρόνια Πολλά και Καλά!