Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΕΝΝΕΣ

Κάθε φορά που κάνω κοτόπουλο σημαίνει ότι είμαι μόνος στο σπίτι.
Σήμερα άλλο είχα στο νου μου, αλλά, ελλείψει επαρκούς χρόνου, κατέληξα να το κάνω κοκκινιστό, με κάποιο χοντρό ζυμαρικό, π.χ. πέννες ριγωτές.

Υ Λ Ι Κ Α  για 2 μερίδες
Μισό στήθος κοτόπουλου φιλεταρισμένο
Μισό φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Ελαιόλαδο
Μείγμα 5 πιπεριών χοντροτριμμένο
Μισό φλ.τσαγ. κρασί άσπρο
Ένα μεσαίο κρεμμύδι
1-2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με το μέγεθος
200 γραμ. ντομάτες κονκασέ (πομοντόρια)
Μισό κουτ.γλ. καλέλλα
Λίγο μπαχάρι σε σκόνη (δεν είχα σπόρους)
Αλάτι χοντρό
250 γραμ. πέννες ριγωτές
Ζωμό κοτόπουλου (για τις πέννες)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Πλένω, στεγνώνω το φιλέτο και το πιπερώνω καλά.
Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνω το λάδι σε δυνατή φωτιά και σωτάρω το φιλέτο από τις δυο πλευρές.
Πολτοποιώ στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο. Το ρίχνω στο φιλέτο και συνεχίζω το σωτάρισμα για 5 λεπτά.
Σβήνω με το κρασί και σε μερικά λεπτά ρίχνω την ντομάτα.
Σιγοβράζω σκεπασμένο για 30 λεπτά, ξεσκεπάζω και αφήνω τηα σάλτσα να πήξει (η ποσότητα της σάλτσας φαίνεται αρκετή, αλλά είναι και οι πέννες, που ακολουθούν).
Σε λίγο μεγαλύτερο κατσαρολάκι φέρνω σε βρασμό τον ζωμό του κοτόπουλου και συμπληρώνω με νερό αν χρειάζεται.
Ρίχνω τις πέννες και βράζω 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο του πακέτου. 
Στραγγίζω, τις επιστρέφω στη κατσαρόλα τους και αδειάζω μέσα το κατσαρολάκι του κοτόπουλου.
Ανακατεύω ευγενικά και ......  α λα ταμπλ..

Χωρίς πολλά λιπαρά η σάλτσα κολλάει άριστα στο ζυμαρικό και σχεδόν χάνεται (αυτός είναι και ο λόγος που οι πέννες έχουν ρίγες. Για να αυξάνεται η επιφάνεια τους).

2 σχόλια:

Frezia είπε...

Πολύ καλό το κοτάπουλο καλό ξημέρωμα!

Ariadni St. είπε...

Αντε να κοιμηθω εγω τωρα!!!!!!!!!