Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

PENNE AL' ARRABBIATA (Πέννες θυμωμένες, λέμε τώρα!!)

Ο Κος Ληστής δεν ήταν τόσο θυμωμένος και το πιάτο δεν ήταν πολύ καυτερό (Ληστής είναι το όνομα του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας Οβελίξ, στην Βουρβουρού Σιθωνίας)...
Εγώ σήμερα θύμωσα και την πλάκωσα στις πιπερίτσες (περσυνές, μισές τουρσί και μισές αποξηραμένες) και έγινε καυτερή στην επίγευση.
 Τα   Υ Λ Ι Κ Α  πολύ απλά
1 κουτί κονκασέ Πομοντόρια (400 γραμ.)
3 σκελίδες Σκόρδο
1 μικρό Κρεμμύδι
8 μικρές Πιπερίτσες
1 φλ.τσαγ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο ¨Εξτρα Παρθένο (το δικό μου το καυτερό έβαλα)
Ζυμαρικά (σήμερα έβαλα πέννες, αύριο ίσως σπαγγέτι)
Παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
Η   Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η   πάλι απλή
Βάζω στο multi τις ντομάτες κονκασέ, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπερίτσες και τα κάνω χυλό (αυτό έχει σημασία για να υπάρχει διάχυση των καυτερών στο συνολικό μείγμα).
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και ρίχνω τον χυλό από το multi. Σκεπάζω με την αντιπιτσιλιστική σίτα και σιγοβράζω μέχρι να πήξει.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνω και τον μαϊντανό
 Βράζω τα ζυμαρικά al dente (2-3 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο) και σερβίρω με τρείς κουταλιές σάλτσα και με παρμεζάνα.
Ότι πρέπει για την αποσυμφόρηση των ανωτέρων αεροφόρων οδών (ξεβούλωμα ρινοφαρυγγικής κοιλότητος).
Συμβουλή: Χρήσιμο ένα πακέτο χαρτομάντηλα από κοντά!!!!!

2 σχόλια:

marimar είπε...

Τόσο θυμωμένες που βάζουμε τα κλάματα, έτσι??
Όλα μαζί δεν τα έχω κάνει στο μούλτι και μετά βράσιμο. Μόνο που βάζω στο τέλος ωμό το ελαιόλαδο. Νομίζω οτι γίνεται πιο όμορφη έτσι η σάλτσα.
Καλή Κυριακή!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ marimar :
Λέω τον λόγο που τα βάζω στο multi.
Η σάλτσα γίνεται πιο λεία και ήπια σε κάψιμο.
΄Ισως με τον κλασικό τρόπο να είναι πιο εντυπωσιακή και συμφωνώ.
Να ΄σαι καλά και καλή Εβδομάδα!