Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ....ΟΡΦΑΝΗ..

Για σήμερα έλεγα να φτιάξω κάτι άλλο, μέχρι που η Λίλα έριξε την ιδέα.  Ένα ταμείο τα απαραίτητα υλικά, ότι υπάρχει στο σπίτι, σε συνδυασμό με την βαρεμάρα να πάω να πάρω καρότα, σολομό, ή μπέϊκον, την έφτιαξα, σε λιγότερο από μισή ώρα. Βέβαια είναι "ορφανή", αλλά δεν της λείπει η νοστιμιά
ΥΛΙΚΑ 
700 γραμ. Πατάτες σε κύβους
1 Κρεμμύδι μέτριο, μέτρια κομμένο
3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ.τσαγ. Σέλινο, φύλλα και κοτσανάκια
3 μικρές Πιπερίτσες καυτερές
5 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 λίτρο Νερό ζεστό
1 φλ.τσαγ. Κρασί λευκό
1/2 κουτ.γλ. Δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
1/2 κουτ.γλ. Ρίγανη
1 φλ.τσαγ. Γάλα εβαπορέ light
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το σερβίρισμα)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ζεσταίνω στην χύτρα το λάδι και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Ρίχνω το σέλινο και τις πατάτες και συνεχίζω το σωτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.  Σβήνω με το κρασί, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το δενδρολίβανο με την ρίγανη και το νερό.
Σκεπάζω την χύτρα και σιγοβράζω για 10' από το σφύριγμα της βαλβίδας.
Εκτονώνω και ανοίγω την χύτρα, βγάζω μερικές πατάτες και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ το περιέχόμενο της χύτρας.
Ρίχνω το γάλα και τις πατάτες, που έβγαλα και σιγοβράζω, με ανοιχτή την κατσαρόλα, για 5' ακόμα.
Στο σερβίρισμα πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και γαρνίρω με κρουτόν (κυβάκια από ψωμί ολικής φρυγανισμένα).
Μια άλλη εκδοχή, με σολομό, βρίσκετε πατώντας ΕΔΩ.
Επίσης μπορεί να εμπλουτισθεί και με τηγανισμένο μπέϊκον.

3 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

Καλό γευστικό μήνα :)

http://fetoula.blogspot.gr/

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Ariadni St.:
Αντεύχομαι, αλλά και οι άλλοι μήνες γευστικοί να είναι για όλους!!

kiki είπε...

Ορφανή μεν, νόστιμη δε!