Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Φαγητά φτιαγμένα από... χρωματιστό πηλό

 
Ρεπορτάζ από την ΡΟΥΛΑ ΓΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, από ΕΘΝΟΣ online
Φαγητά φτιαγμένα από... χρωματιστό πηλό

Οι συνταγές της Ανθούλας Ζαμπέλη περιλαμβάνουν κοκκινιστό με ρύζι, γεμιστά, βάφλες με παγωτό, λεμονόπιτα και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σας. Μόνο που τα πιάτα είναι σε μέγεθος... μικρότερα από ένα ευρώ και από υλικό για την κατασκευή κοσμημάτων «E» 1/4
     Ψήνει κέικ και μπισκότα και το σπίτι «γεμίζει» με το γλυκό άρωμα βανίλιας και πορτοκαλιού. Οσο όμως κι αν φαίνονται λαχταριστά, δεν μπορούμε να τα γευτούμε, αφού δεν είναι φτιαγμένα από αλεύρι και βούτυρο, αλλά από... αρωματισμένο πολυμερικό πηλό. Η οικονομολόγος Ανθούλα Ζαμπέλη ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, αλλά υπό... κλίμακα. Φτιάχνει μινιατούρες φαγητών και γλυκών και είναι τόσο «πειστικές» σαν να βγήκαν μόλις από τον φούρνο.
Η οικονομολόγος Α. Ζεμπέλη με δύο από τα πιάτα μινιατούρες που κατασκευάζει
Το μενού της περιλαμβάνει βάφλες με παγωτό, σιμιγδαλένιο χαλβά, μελομακάρονα και λεμονόπιτα, φάβα με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κοκκινιστό ραγού με ρύζι, γεμιστά, σπανακόπιτα και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Οι λεπτομέρειες είναι συγκλονιστικές. Η χωριάτικη σαλάτα φαίνεται τόσο αληθινή, που ξεγελιέσαι και νομίζεις πως μυρίζεις ακόμη και την τριμμένη ρίγανη. Η καρυδόπιτα δείχνει μελωμένη, το τσουρέκι αφράτο, το ρύζι σπυρωτό, τα φρούτα ζουμερά και το κρέας καλοψημένο. Κι όμως πρόκειται για πιάτα μικρότερα σε μέγεθος του ενός... ευρώ.
Γλυκά φτιαγμένα με τέχνη και μεράκι με υλικό τον χρωματιστό πhλό, που μοιάζουν όπως τα πραγματικά


Βασικό συστατικό στις... συνταγές της Ανθούλας είναι ο χρωματιστός πηλός, που χρησιμοποιείται και για την κατασκευή κοσμημάτων. «Μοιάζει με την πλαστελίνη, είναι εύπλαστος, άθραυστος, μη τοξικός και ψήνεται στον οικιακό φούρνο. Πειραματίζομαι και με άλλα υλικά, όπως σιμιγδάλι ή αιθέρια έλαια, προκειμένου να μοιάζουν τα φαγητά μου αληθινά. Οι μινιατούρες μου είναι σε κλίμακα 1 προς 12 και εφαρμόζω διάφορες τεχνικές για να τις κάνω τόσο μικρές. Στο εξωτερικό είναι ένα αρκετά διαδεδομένο χόμπι και υπάρχουν μέχρι και επαγγελματίες... «μάγειρες» του είδους, ενώ στη χώρα μας δεν γνωρίζω αν ασχολείται και κάποιος άλλος», λέει η Ανθούλα Ζαμπέλη.

ΠΗΓΗ :  ΕΘΝΟΣ online

4 σχόλια:

Pansofix είπε...

φοβερές δημιουργίες...το λέω από προσωπική πείρα γιατί έχω πάρει αρκετά από την Ανθούλα κοσμήματα!!!

lourdi lourdaki είπε...

EINAI YΠΕΡΟΧΑ!!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ!!!
ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

eirini katsa είπε...

Απλά....υπέροχα,καταπληκτικά!!!!!
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα!!!
Kαλό Πάσχα!!!
:))

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΝΘΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΗ!ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΣΤΑΥΡΕ ΜΑΣ
ΦΙΛΙΑ Χ 2