Τα τελευταία χρόνια, η ρόκα έγινε "της μοδός" και την βρίσκεις σχεδον παντού.
Στα φοιτητικά μου χρόνια, προϊστορικά, ρόκα και πατάτες τηγανιτές σαν τα, μετέπειτα, τσιπς, βρίσκαμε στον Κρητικό, μια ταβέρνα στην Κάτω Τούμπα, όπου τα σερβίριζε υποχρεωτικά σε κάθε τραπέζι.
Με την ρόκα δεν έχω κάνει πολλά πράγματα, εκτός από σαλάτα και ενίσχυση στο μαρούλι του φρικασέ, παλιότερα.
Σήμερα (χθες) μου κατέβηκε η ιδέα να αξιοποιήσω το μισο ματσάκι που είχα σε τάπερ με νερό, από το τραπέζι της Πρωτομαγιάς.
Έκανα μια σάλτσα, κάτι σαν πέστο, χρησιμοποιώντας το multi.
Υ Λ Ι Κ Α που έβαλα (σηκώνει αλλαγές κατά την επιθυμία)
1/2 δεματάκι Ρόκα
1 φλυτζανάκι του Ελλ.καφέ Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
80-100 γραμμ. Γιδοτύρι (ή φέτα)
Πιπέρι, Ρίγανη
50+50 ml Γάλα εβαπορέ light, αδιάλυτο
1 κουτ.γλ. Κόρν-φλάουερ
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε βαζάκι (σαν σέηκερ) βάζουμε το μισό γάλα και το νισεστέ. Κουνάμε να ανακατευτούν καλά.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά.
Ρίχνουμε το περιέχόμενο του μούλτι και του σέηκερ σε κατσαρολάκι και, ανακατεύοντας συνέχεια, το φθάνουμε σε βρασμό.
Το υλικό μας έχει αρχίσει να πήζει.
Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγη ώρα στο κατσαρολάκι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο από τον χρόνο που γράφει το πακέτο και ...... καλή μας όρεξη!
Και επειδή χωρίς κάποια σαλάτα δεν πρέπει να καθόμαστε στο τραπέζι (Ωρε! Που'σαι μάνα να δεις τι γράφω!), έκανα και μια σαλατίτσα με λίγο μαρούλι με μια κουταλιά μαγιονέζα, δύο αυγά βρασμένα κομμένα στη μέση, ένα κυκλάκι στο καθένα με γλυκειά μουστάρδα και λίγη κάπαρη τουρσί ξεπλυμμένη στη βρύση
Στα παραπάνω έριξα και χοντροτριμμένο μείγμα πέντε πιπεριών.
(Αυγά Πασχαλινά υπάρχουν ακόμη στο ψυγείο)











