Οι μελιτζανοκεφτέδες, μια άλλη έκφραση της μελιτζάνας και
το Ιμάμ το "ροδελάτο"
το σπαγγετι Νο 6 με άσπρη σάλτσα καπνιστού σολομού
το Σπανακόρυζο καπελωμένο με ένα αυγό
πέννες ω γκρατέν με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί
και ένα απλό σπαγγέτι με απλή σάλτσα ντομάτας
τον "ειδικό" χαλβά των γενεθλίων μου δεν πρόλαβα να τον φωτογραφίσω, αλλά όπως και για τα παραπάνω, η αναζήτηση στο αριστερό side bar θα δώσει αποτελέσματα.
Και εις άλλα με υγεία για όλους μας, φίλους και εχθρούς.....
5 σχόλια:
ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ.. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ! ΝΕΝΑ
...Χρόνια σας Πολλά! Ευχές πολλές...
Καλά έκανες και γύρισες... σε/σας πεθύμησα. Χρόνια Πολλά στη Ράνια σου.
και
θα αντιγράψω "μελιτζανοειδώς...."
Επ' ευκαιρία,
έχω 3 μεγάλες-κίτρινες κολοκύθες!!! Πριν μου χαλάσουν, έχεις εύκολο τρόπο καθαρίσματος;;;
Μου είπαν να ζεστάνω τον φούρνο, στους 425 β. για καμιά ώρα, ...μετά να τις καθαρίσω με μια κουτάλα... κ.λ.π.
Λέω να κάνω γλυκειά , και αρμυρή πίτα... γίνεται και "ξεπλέτσωτη" (δίχως φ'υλλο, όπως τη λέει φίλη από Καρδίτσα...) δύσκολο το πλάσιμο φύλλου για μένα, και το μοναδικό
Ελληνικό παντοπωλείο, μακρια, και ...πανάκριβο!
Ευχές και φιλιά
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ....
Με κολοκυθες κίτρινες δεν ασχολήθηκα καθόλου, αλλά απ' ότι θυμάμαι από την γιαγιά μου,
τις έκοβε φέτες όπως το πεπόνι, με κουτάλι έξυνε τους σπόρους και τις ίνες τους (αυτά τα ξέρανε στον ήλιο και μετά τα έψηνε με λίγο αλάτι).
Μετά έκοβε τις φέτες σε μικρότερα κομμάτια και τα ξεφλούδιζε με το πατατοξεφλουδιστήρι (peeler).
Άλλοτε έτριβε την ψίχα στο χοντρό του τρίφτη, όταν επρόκειτο για γέμιση πίτας.
Για φούρνο δεν θυμάμαι κάτι.
Πάντως ξεβράκωτες πίτες δεν έκανε. Πάντα φύλλο έκανε και περισσότερο κουρού.
Σταύρο μου,
" ξεβράκωτες πίτες!!!!!!!!!!!..."
Ευχαριστώ για τον κόπο σου. !
Ίσως διότι η κοιλάδα Αχαϊας και μέχρι Ηλείας... ανέκαθεν έβγαζαν πολλά πεπόνια, κολοκύθια... καρπούζια κ.λ.π. ...
ΥΓ
Χώρο δεν είχα στο ψυγείο κι έβγαλα την μεγάλη κατσαρόλα ΕΞΩ... και σήμερα κατά τις δέκα το πρω'ι, είχε γίνει ένα τεράστιο κομμάτι παγωμένο..
Θα την βάλω σε μεγάλο συρωτήρι να φύγει όλο το νερό... θα την μοιράσω στα δύο γιατί είναι πολλή, και μετά, θα λαδώσω το ταψί, θα την ενισχύσω περίπου όπως για την σπανακόπιτα... με αυγά τυρί, κ.λ.π. με μια χουφτίτσα ρύζι ή λεπτές, τετραγωνάκια χυλοπίτες (τουτουμάκια τις λέμε στην Αιγειάλια...), σε προθερμασμένο φούρνο στους 400 0 για τρία τέταρτα η μία ώρα...
Θα την παρακολουθώ βεβαίως.
και,
στην γλυκειά, χρησιμοποιώ το πηχτό ζαχαρούχο γάλα ..., λίγα καρύδια χονδροσπασμένα κ.λ.π.
Σας φιλώ και πάλι χρόνια σας Πολλά,
Υιώτα, "αστοριανή", ΝΥ
@ Αστοριανή:
Περιμένω αποτελέσματα & φωτογραφίες.
Νομίζω ότι θα πετύχει και μπορώ να ποστάρω
την συνταγή εδώ.
Την Καλημέρα μας από την Θεσσαλονίκη....
Δημοσίευση σχολίου