Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

TUNA BURGERS ή ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΟΝΟΥ

Μια παλιά ιδέα, που δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα, αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του, λένε.
Την συνταγή την πήρα από το Αμερικάνικο site "Allrecipes.com", την εκτύπωσα και πήρα και την μετάφραση από το Google Chrome.
Παράλληλα, προχθές, εμφανίστηκε η ίδια συνταγή στην Ομάδα "Συνταγές στα Λι Λα", του facebook, με διατροφικές πληροφορίες.
Δεν μου λείπει κανένα υλικό, αλλά, σαν πάγια δική μου τεχνική, την εμπλουτίζω με άνηθο και ρίγανη, δυο υλικά που ταιριάζουν απόλυτα με τον τόνο.
Οι κονσέρβες που είχα ήταν καπνιστός τόνος και κατασκευάστηκε το παρακάτω πιάτο
Υ Λ Ι Κ Α 
3 κονσέρβες Τόνος (σε νερό ή σε ελαιόλαδο)
2 Αυγά
2 κ.γ. χυμό Λεμονιού
1/4 φλ.τσ. Παρμεζάνα ή Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3/4 φλ.τσ. Ψίχουλα ψωμιού
1 μικρό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Πιπέρι
3 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. Ρίγανη
2 κ.σ. Άνηθο ψιλοκομμένο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Χτυπώ τα αυγά με τον χυμό του λεμονιού σε μπωλ.
Ρίχνω το τυρί και τα ψίχουλα, ανακατεύω καλά και στη συνέχεια ρίχνω το κρεμμύδι, την ρίγανη, το πιπέρι, τον άνηθο και τον τόνο, στραγγισμένο.
Ανακατεύω και ζυμώνω καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο για περισσότερο από μια ώρα.
Πλάθω τα μπιφτέκια με λαδωμένα χέρια και ψήνω σε αντικολλητικό τηγάνι, με το λίγο ελαιόλαδο για 4-5 το πολύ λεπτά από κάθε πλευρά.
Γαρνίρω με σαλάτα πράσινη, ανηθοσαλάτα και ντομάτα (ή με ότι άλλο υπάρχει, όπως πατάτες τηγανητές).