Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (στήθος) ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Στο σπίτι μας το κοτόπουλο ήταν πάντα "τζιζ".  Μέχρι που η συμβία δεν άνοιγε το ψυγείο, όταν μέσα υπήρχε κοτόπουλο.
Σιγά-σιγά με τα χρόνια αυτό το τελευταίο έφυγε, αλλά δεν το αγγίζει.  Βέβαια έχω πολλά χρόνια να πάρω ολόκληρο κοτόπουλο και δεν το βλέπει με πέτσες και μπιμπίκια, πόδια φτερούγες και λαιμό!
Όταν όμως πρόκειται να το δώσει στο σκύλο δεν έχει αναστολές. Βίτσια είναι αυτά και είναι σεβαστά....
Όποτε όμως βρίσκω την ευκαιρία το φτιάχνω μόνο για μένα, όπως σήμερα, που πήρα δυο στήθη, κομμένα στη μέση.
Να και το τελικό αποτέλεσμα
 Υ Λ Ι Κ Α 
450 γραμ. Μανιτάρια σε φέτες, κατεψυγμένα
4 μισά στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα
1 φλυτζάνι φρυγανιά ανακατεμένη με
1 κουταλάκι αλάτι χοντρό και 1 κουταλάκι πιπέρι
2 αυγά χτυπημένα
4 κουτ.σούπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
2 μπαλλάκια μοτσαρέλα σε φέτες
1 φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή νερό)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η 
Ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βρέχω τα στήθη στα χτυπημένα αυγά και μετά στη φρυγανιά.
Τα ροδίζω στο τηγάνι από όλες τις πλευρές.
Ρίχνω τα μισά μανιτάρια σε πυρέξ ταψάκι 20x30 και τα στρώνω καλά.  Ακουμπώ τα στήθη επάνω και σκεπάζω με τα υπόλοιπα μανιτάρια και τις φέτες μοτσαρέλας.
Στα περιθώρια του ταψιού ρίχνω τον ζωμό και φουρνίζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
 Συνοδεύω με άσπρο ρύζι ή ότι άλλο θέλω και πασπαλίζω με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος) ή μαϊντανό, έτσι για χρώμα.
Η συνολική δουλειά, μαζί προετοιμασία και ψήσιμο, διαρκεί 50 λεπτά και τρώμε αμέσως....

Δεν υπάρχουν σχόλια: