Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΠΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ



Στα γρήγορα.....σε 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
200 γραμ. Καπνιστός Σολομός (Νορβηγίας ή Σκωτίας)
1 μικρό Κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1/2 φλ.τσ. Κρασί λευκό
2 κ.σ. Άνιθο ψιλοκομμένο
2 κ.γ. Νισεστέ (κορν-φλάουερ)
400 γραμ. Γάλα
Μείγμα 5 πιπεριών χοντροτριμμένο
300 γραμ. Σπαγγετι Νο 6
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο multi, με το ελαιόλαδο.
Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το μείγμα, σε μέτρια φωτιά.
Σβήνουμε με το κρασί και σε μερικά λεπτά ρίχνουμε το νισεστέ διαλυμένο στο γάλα. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε τον άνιθο και το σολομό σε κομματάκια (κρατάμε και μερικές φέτες για ντεκόρ). 


Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο του πακέτου.
Επαναφέρουμε το τηγάνι στην εστία, ρίχνουμε και μια-δυο κουτάλες νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε πολύ καλά και, με την τσιμπίδα ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και.....έτοιμα.



Γαρνίρω με τις φέτες σολομού, τυλιγμένες σαν λουλουδάκια.....


(Σημείωση: Κανονικά θέλει κρέμα γάλακτος, αλλά θα προσθέσουν άχρηστα λιπαρά και δεν τα θέλω).

4 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Σολομό δεν διαθέτω Κυριακάτικα.
Μόνο που με προκάλεσες και θα το δοκιμάσω με τόνο!
Η ...ευθύνη δική μου!
Καλή σου μέρα και καλή όρεξη!

Αστοριανή είπε...

...Ο Δημήτρης
υπεραγαπάει αυτό το ψάρι...
Δεν θέλει το ...σκόρδο!!! όμως!
Θα το προσπαθήσω
και,
έξυπνη η εναλλαγή της "Αντιγόνης" μας...
Φιλιά στην Ράνια,
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ,
Υιώτα
"αστοριανή"
ΝΥ

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη :
Την στιγμή που το ψάρι μπαίνει προς το τέλος της διαδικασίας, για να μη χάσει τις ουσίες του και ο τόνος θα είναι μια χαρά, αρκεί να είναι στραγγισμένος από το λάδι ή το νερό του ανάλογα...
Καλή Εβδομάδα!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Αστοριανή :
Το σκόρδο δεν είναι απαραίτητο. Απλά το βάζω γιατί ταιριάζει γευστικά με τα ζυμαρικά.
Φιλιά σε όλους σας.
Καλή Εβδομάδα!