Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

"ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ" ή "MEDITERRANEAN TURKEY BURGER" : Η συμμετοχή μου....


 Αυτή είναι η φετεινή συμμετοχή μου στον Διαγωνισμό των Greek Food Bloggers για τα Friday's.
Προκρίθηκε στον τελικό, στην πεντάδα των "κυρίως" πιάτων, μέσα από 96 συμμετοχές και για τις τρεις κατηγορίες (ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως).

Υ Λ Ι Κ Α για μια μερίδα
160 γραμ. Κιμάς Γαλοπούλας
1 κουτ.γλυκού Λιαστή Ντομάτα σε λάδι στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
1/2 κουτ.γλυκού Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουτ.γλυκού Σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γραμ. Φέτα τριμμένη
1 κουτ.γλυκού Φέτα τριμμένη
1 κουτ.σούπας Τζατζίκι*
2 τεμ. Ψωμάκια για burger σχισμένα οριζόντια
3-4 φύλλα μικρά Σπανάκι**
1/2 Πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι) στραγγισμένη, σε ταινίες
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 230 βαθμούς (στον διαγωνισμό χρησιμοποιήθηκε αντικολλητικό τηγάνι).
Ζυμώνω τον κιμά με την ντομάτα, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα 50 γραμ. φέτα. 
Πλάθω 2 μπιφτέκια με πάχος περίπου 1,5 εκατοστά και τα τοποθετώ σε ταψάκι με κόλλα ψησίματος (ή αντικολλητικό).
Ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά (εσωτερική θερμοκρασία μπιφτεκιού 74 οC, αν έχετε το ειδικό θερμόμετρο).
Αν θέλουμε ψήνουμε τα ψωμάκια στην κομμένη τους πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αναμειγνύουμε το τζατζίκι με το 1 κουταλάκι φέτα και το απλώνουμε στο κάτω ψωμάκι.
Από πάνω το σπανάκι, την πιπεριά, το μπιφτέκι και καπακώνουμε με το υπόλοιπο ψωμάκι.

Παραπομπές:
* Το τζατζίκι γίνεται με γιαούρτι στραγγιστό (κατά προτίμηση 2% λιπαρά), σκόρδο, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο αγγούρι και άνηθο.
** Το σπανάκι μπορεί να αντικατασταθεί με μαρούλι ή ρόκα, ανάλογα με την εποχή.

Πιο κάτω είναι η εμφάνιση, όπως έγινε στην δοκιμαστική κατασκευή, όπου δεν μπόρεσα να παρευρεθώ και με εκπροσώπησε άριστα η Κα Μαρία Μπέικα, του blog Mari Plateau, την οποία ευχαριστώ και από εδώ!

Ο Διαγωνισμός, για δεύτερη χρονιά, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους Greek Food Bloggers και στα καταστήματα Friday's.....

Posted by Picasa

13 σχόλια:

Αστοριανή είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ για τα γενέθλιά σου,
Σταύρο μας,
και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
για τη διάκρισή σου!

Προσωπικά, το περίμενα!!!

Φιλιά στην Αιγιώτισσα,
Υιώτα
και Δημήτρης, ΝΥ

Lila Xagorari είπε...

Συγχαρητηρια και του χρόνου να μας αξιώσει να βρεθούμε!!!

Lila Xagorari είπε...

Συγχαρητηρια και του χρόνου να μας αξιώσει να βρεθούμε!!!

fen th είπε...

ανυπομονώ να τα δοκιμάσω!!!
πάλι συγχαρητήρια!!!

Frezia είπε...

Χάρικα για την επιτυχία σου,
τα συγχαρητήρια μου!
Να ακολουθήσουν κι άλλες
διακρίσεις!

marimar είπε...

Μπράβο Σταύρο!!!!! Θα το φτιάξω να το δοκιμάσουμε!!!!!
Πολύ καλά τα κατάφερες, είδα και την συνέντευξη σου. Πάντα τέτοια!!!

grEAT είπε...

μπραβο σταυρο. συγχαρητηρια και εις ανωτερα.

ειρηνη

mia maria είπε...

Πολλά συγχαρητήρια! Πάντα τέτοια:)

loulou είπε...

Αααα, πάντα τέτοια!!!
Συγχαρητήρια Σταύρο μας!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

συγχαρητήρια σε σένα και όλους...ωραιο το φαγητό σου

Thalassenia είπε...

Συγχαρητήρια και εύχομαι πάντα επιτυχίες!!!
Ωραίος συνδιασμός.

zoyzoy είπε...

Συγχαρητήρια!!
Βλέπω μας έχεις βάλεις σ'ολες τις νοικοκυρές τα γυαλιά!!
Την κατέχεις καλά τη μαγειρική βλέπω??

Τα θαλασσινά μου!!

Lila Xagorari είπε...

Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή οπωσδήποτε............και του χρόνουυ να είμαστε καλά και να βρεθούμε!!!!!!!!!