Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΔΙΧΤΥ ΠΑΤΑΤΑΣ

Για σήμερα κάτι απλό. Μια ομελέτα, όπως στην φωτό
ΤΑ  Υ Λ Ι Κ Α  ΜΑΣ
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα στο χοντρό του τρίφτη
350 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο σε φύλλα
4 κουταλιές ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
2 αυγά
1 φλυτζανάκι του Ελλ. καφέ γάλα εβαπορέ
Αλάτι & άσπρο πιπέρι
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
Βάζω το παγωμένο σπανάκι στο σουρωτήρι, με βαθύ πιάτο από κάτω και το αφήνω να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Θέλει αρκετή ώρα και ο όγκος του μειώνεται πολύ.  Αδειάζω το πιάτο δυο-τρεις φορές από το ζουμί που βγάζει και μετά το πιέζω για να το ξεζουμίσω κι άλλο.
Το ανακατεύω με την τριμμένη πατάτα και πιέζω ξανά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το λάδι και σωτάρω το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Ρίχνω το μείγμα σπανάκι-πατάτα και ανακατεύω συνεχώς για 5 λεπτά.  Στρώνω το μείγμα στο τηγάνι και αφήνω να σωθούν τα υγρά, που εξακολουθεί να βγάζει.  Σε λίγο η βάση του είναι κάπως συμπαγής και, 

με την βοήθεια του καπακιού, γυρίζω το πάνω κάτω.
Όταν καταλάβω ότι και η άλλη πλευρά έγινε συμπαγής, χτυπάω τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνω και ρίχνω το μείγμα των αυγών στο σπανάκι, κουνώντας κυκλικά το τηγάνι, για να καλυφθεί με αυγό η επιφάνεια.  
Σκεπάζω με το καπάκι, χαμηλώνω την φωτιά και περιμένω να σταθεροποιηθεί το αυγό.
Τότε πάλι με την βοήθεια του καπακιού γυρίζω το πάνω-κάτω, μέχρι να αρχίσει να ροδοκοκκινίζει το αυγό.
Επαναφέρω και σε λίγο σερβίρω.

Απλά πράγματα!!

2 σχόλια:

Great Mangiaregreco είπε...

απλο μεν, νοστιμο δε!
καλημερα Σταυρο.

ειρηνη

Frezia είπε...

Είναι από υλικά που μου αρέσουντώρα μαθαίνω
και καινούριο τρόπο μαγειρέματος!
Καλό ξημέρωμα!