Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

PORK STEAK (TENDERLOIN) STUFFED WITH PARMIGIANO REGGIANO & PROSCIOUTTO DI PARMA /// ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ (ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ) ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ & ΠΡΟΣΙΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ

Το ψαρονέφρι είναι το πιο άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού και γιαυτό το προτιμάμε οικογενειακώς.
Σήμερα δεν είχα πολλά υλικά για γέμισμα και άλλαξα τον τρόπο παρασκευής του. Το αποτέλεσμα άκρως ικανοποιητικό

Υ Λ Ι Κ Α / INGREDIENTS
500 γραμμάρια περίπου (1 κομμάτι) χοιρινό φιλέτο
50 ml Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
4 φέτες Προσιούτο Πάρμας
80-100 γραμμάρια Παρμεζάνα
6 μικρές πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα μπαστουνάκια
Αλάτι χοντρό
Μείγμα 5 πιπεριών χοντροτριμμένο
Σπάγγος μαγειρικής
Σακκούλα ψησίματος
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η / DIRECTIONS
Πλένω και στεγνώνω το φιλέτο. Με μακρύ και λεπτό μαχαίρι ανοίγω μια τρύπα κατά μήκος και την φαρδαίνω, χωρίς να τρυπήσω το εξωτερικό τοίχωμα.
Τυλίγω τα κομμάτια της παρμεζάνας με το προσιούτο και τα πιέζω μέσα στην σχισμή του φιλέτου, μέχρι όσο βάθος μπορώ.
Δένω το φιλέτο σαν πακέτο και αλατοπιπερώνω.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σωτάρω το φιλέτο από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Το βγάζω και το αφήνω στην άκρη
Στο ίδιο τηγάνι και στην ίδια δυνατή φωτιά σωτάρω τις πατάτες και τα καρότα. 
Αλατοπιπερώνω επίσης.
Αφήνω να κρυώσουν και βάζω στην σακκούλα ψησίματος πρώτα τις πατάτες με τα καρότα και από πάνω το φιλέτο.  Περιχύνω με το λάδι που έμεινε στο τηγάνι.
Κλείνω την σακκούλα με το δικό της κορδονάκι και ανοίγω μια τρυπούλα με ένα μαχαίρι.
Την βάζω σε πυρέξ και στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
Ψήνω για 45-50 λεπτά
Ανοίγω την σακκούλα και περιμένω 10 λεπτά να κρυώσει λίγο.
Κόβω και σερβίρω

The tenderloin is the most lean and tender part of the pig and therefore prefer a family.
Today I had only two materials for filling and changed the way of preparation. The result highly satisfactory

INGREDIENTS
Approximately 500 grams (one piece) pork tenderloin
50 ml extra virgin olive oil
4 slices Prosciutto di Parma
80-100 grams of Parmigiano Reggiano
6 small potatoes, peeled and halved
2 carrots peeled and cut into sticks
Coarse salt
Mixture of 5 peppers coarsely
Cooking Twine
Bag baking
DIRECTIONS
Wash and dry fillets. With a long, thin knife open a hole along and let out without a hole in the outer wall.
Wrap pieces of parmesan with prosciutto and press into the slot of the fillet until thoroughly as I can.
Truss the tenderloin as a bundle and season.
In nonstick skillet heat the olive oil over high heat and saute the tenderloin on all sides, until light brown.
Unplug and leave aside
In the same pan at the same high heat and fat left sauté potatoes and carrots.
Salt and pepper well.
Let cool and put in the bag first baking potatoes with carrots and top with the steak. Drizzle with the oil left in the pan.
Close the bag with its own cord and open a pinhole with a knife.
To put in Pyrex and in the preheated oven at 180 degrees.
Bake for 45-50 minutes
I open the bag and wait for 10 minutes to cool slightly.
Cut and serve

4 σχόλια:

marimar είπε...

Καλορίζικα και τα Αγγλικά!!!!
Πολύ ωραία παρασκευή αν και με τρόμαξε αρχικά στη φωτογραφία το ροζέ στο κέντρο. Αφού διάβασα και .... στ' αγγλικά, ΠΕΙΝΑΣΑ!!!!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ marimar :
Το ρόζ είναι το προσιούτο που έχει τυλιγμένη την παρμεζάνα.
Παλιότερα το έκανα με παριζάκι και Μετσοβόνε και ήταν πιο συγκεκριμένο.
Τα Αγγλικά είναι ευκαιριακά, λόγω συμμετοχής σε διαγωνισμό.

mia maria είπε...

Πολύ λαχταριστό!
Καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ mia maria :
Ευχαριστώ για την ευχή, αλλά δεν το βλέπω σαν διαγωνισμό.
Ευχαριστήθηκα που είδα την Ελληνική Σημαία στην φωτογραφία της συνταγής μου... και της Ήβης και της Μαρίνας.
Για μια ιδέα ζούμε!!