Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΙΝΙ ΣΤΟ MEDITERRANEAN COSMOS

Η πρόσκληση ήρθε από δυο μεριές, από τον Ευτύχη Μπλέτσα και την επόμενη μέρα από τον Γιώργο Δέτση, μέσω των GreekFoodbloggers και ήταν για ένα δίωρο γνωριμίας με τον Μακεδονικό Χαλβά, το ταχίνι και το σησαμέλαιο, στο stand που έφτιαξε η Εταιρία Αφοι Χαΐτογλου στο Mediterranean Cosmos, για όλη την εβδομάδα. Χθες, αλλά και σήμερα Σάββατο, την παρουσίαση ανέλαβε ο γνωστός Ευτύχης.
Το stand έχει την μορφή τούνελ, με τα προϊόντα σοφά τακτοποιημένα και με εξηγήσεις από το προσωπικό.
Βέβαια στο σπίτι μας, από το πατρικό ακόμη, δεν λείπει ο Μακεδονικός Χαλβάς και το ταχίνι, όλο τον χρόνο και όχι μόνο σε περιόδους νηστείας.
Βέβαια τα τελευταία χρόνια τα είδη του Χαλβά αυξήθηκαν, σε τρόπο ώστε να καλύπτουν περισσότερες απαιτήσεις καταναλωτών.  Και του ταχινιού επίσης (ειδικά αυτό με κακάο το εκτιμώ ιδιαίτερα και το χρησιμοποιώ κατά κόρον).
Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει στο site της Εταιρίας που δίνω πιο πάνω
Τα διάφορα είδη Μακεδονικού Χαλβά και τα βαζάκια με τα είδη Ταχινιού
Μερικές παραδοσιακές συσκευασίες, σε μεταλλικά κουτιά (τις θυμάμαι από το πατρικό μου, γιατί η μητέρα μου είχε τα "ραφτικά" της σε τέτοιο μεταλλικό κουτί, σαν το πορτοκαλί)
Ο απλούστερος χαλβάς βανίλιας
Και σαν επιστέγασμα αυτών και το Σησαμέλαιο, που τόσα πολλά έχω ακούσει και δεν το δοκίμασα ακόμη (κακώς, γιατί είναι ότι πιο υγειινό σε λιπαντική ουσία κυκλοφορεί)
Στο τραπέζι των δοκιμών το ξεκίνημα ήταν με Πάστα Πιπεριάς με ταχίνι (τέλεια γεύση, πολύ κοντά στην "δική μας" πάπρικα), Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι (αντί της μαγιονέζας που βάζουν πολλοί), μόνο που δεν είχε σκόρδο), κουλουράκια σουσαμένια, μπατόν σαν κριτσίνια και
.....Muffins Χαλβά με καρύδια και γλάσο ταχινιού (την συνταγή μπορείτε να βρείτε πατώντας ΕΔΩ),  καταπληκτικά!!
Οι συνταγές με τα προϊόντα βρίσκονται στο βιβλίο, που διανεμήθηκε, αλλά και στο διαδίκτυο, πατώντας ΕΔΩ 
.....και, όπως είναι φυσικό, η μελέτη άρχισε αμέσως και μάλιστα "υπό την απειλή" για πρόχειρο διαγώνισμα της Κας Λήδας Παπάζογλου-Βατσάκη, που είναι υπεύθυνη marketing της Εταιρείας
Στο τέλος αφήνω μια παρατήρηση επάνω στην ποικιλία των προϊόντων....  Θα μπορούσε (ίσως) να δημιουργηθεί ένας Χαλβάς με Στέβια, για να καλύψει και την μεγάλη κατηγορία των Διαβητικών, οι οποίοι στερούνται αυτή την απόλαυση, λέω εγώ τώρα, σαν ιδέα!!!!

6 σχόλια:

grEAT είπε...

τελεια Σταυρο. Ουτε στο σπιτι μου λειπει ποτε το ταχινι, και τον χαλβα τον αγοραζω συχνα. Βεβαια εγω παιρνω τα κλασικα, χαλβα αμυγδαλου και ταχινι σκετο, τα αλλα δεν τα βρισκω!
Παω να δω τις συνταγες.
καλο σαββατοκυριακο
ειρηνη

Αστοριανή είπε...

...η "ιδέα σου"
Σταύρο μου,

πολύ χρήσιμη και για...μένα! Νο 2 !
μα όλο και "αμαρταίνω..."

Χαιρετισμούς

Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ

VAD είπε...

Δε θυμάμαι αν σου το έχω πει,ο Χαιτογλου προμηθευεται το σουσάμι απ'το Σουδάν,πρωτη χωρα παραγωγής σουσαμιου σε όλο τον κόσμο...Ο σουδανεζικος χαλβάς ειναι αριστουργημα,βουτηγμενος μεσα στο σουσαμελαιο,καμιά σχεση με τους δικούς μας ξερούς χαλβάδες...

Frezia είπε...

Λένε ότι το σουσαμόλαδο δεν κάνει να ζεσταθεί, οπότε δεν μπορουμε να ψήσουμαι κάτι που έχει σουσαμόλαδο αντί για άλλο λάδι είναι αλήθεια!

VAD είπε...

Frezia,ναι,εκει κάτω μόνο στις σαλάτες το χρησιμοποιούσαν,ακόμη λέγεται οτι ειναι βαρύ στο στομάχι,αλλά προσωπκά δε μ'ενοχλησε ποτέ...

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

@ Frezia :
Λεπτομέρειες για τις χρήσεις βρίσκεις ΕΔΩ.

Όταν το δοκιμάσω θα έχω και προσωπική γνώμη..