Γύρισα χθες από την τελευταία "μοναχική" απόδραση και, πριν ξαναφύγω,
είπα να κάνω μια σάλτσα μανιταριών (άσπρη), για ζυμαρικά.
Τετοια σάλτσα έχω ξανακάνει τον περασμένο Δεκέμβριο (κλικ)
αλλά με μικρές παραλλαγές.
Και, όπως πάντα, ξεκινώ με το αποτέλεσμα
Και, όπως πάντα, ξεκινώ με το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α
400 γραμ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ.σουπ. Αλεύρι κοινό
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
500 ml Γάλα Ελαφρύ (ή αραιωμένο εβαπορέ light ένα προς ένα)
2 Αυγά
Αλάτι
Πιπέρι λευκό
Μυζηθρα τριμμένη και κάποιο άλλο μαλακό (έβαλα καπιστό Dirollo)
500 γραμ. Σπαγγέτι ( ή πέννες, ή ότι άλλο μας κατέβει)
1 νεροπότηρο Κρασί λευκό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Παρατήρησα ότι είχα τα υλικά για μια Μπεσαμέλ και ξεκίνησα από αυτό.
Το αλεύρι και το λάδι σε μικρό κατσαρολάκι, ανακάτεμα με το μίξερ χειρός, το γάλα μέχρι να αρχίσει να πήζει, το αλατοπίπερο, βγάλσιμο από τη φωτιά, τα αυγά και το τυρί και ανακάτεμα καλό.
Σε τηγάνι αντικολλητικό σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κουταλιά λάδι, ρίχνω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σωτάρισμα, μέχρι να σωθούν τα υγρά που βγάζουν. Ρίχνω το κρασί και αφήνω να βράσει μερικά λεπτά, για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Ρίχνω το περιέχόμενο του τηγανιού στο κατσαρολάκι, ανακατεύω και έτοιμη η σάλτσα.
Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 6-7 λεπτά (8 λέει ο κατασκευαστής), στραγγίζω και κρατάω χωριστά ένα πιάτο, για κάτι περίεργες, που όταν γυρίσουν, μπορεί να μη θέλουν το "ω γρατέν". Βάζω μερικές κουταλιές σαλτσα και τυρί τριμμένο.
400 γραμ. Μανιτάρια σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ.σουπ. Αλεύρι κοινό
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
500 ml Γάλα Ελαφρύ (ή αραιωμένο εβαπορέ light ένα προς ένα)
2 Αυγά
Αλάτι
Πιπέρι λευκό
Μυζηθρα τριμμένη και κάποιο άλλο μαλακό (έβαλα καπιστό Dirollo)
500 γραμ. Σπαγγέτι ( ή πέννες, ή ότι άλλο μας κατέβει)
1 νεροπότηρο Κρασί λευκό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Παρατήρησα ότι είχα τα υλικά για μια Μπεσαμέλ και ξεκίνησα από αυτό.
Το αλεύρι και το λάδι σε μικρό κατσαρολάκι, ανακάτεμα με το μίξερ χειρός, το γάλα μέχρι να αρχίσει να πήζει, το αλατοπίπερο, βγάλσιμο από τη φωτιά, τα αυγά και το τυρί και ανακάτεμα καλό.
Σε τηγάνι αντικολλητικό σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κουταλιά λάδι, ρίχνω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σωτάρισμα, μέχρι να σωθούν τα υγρά που βγάζουν. Ρίχνω το κρασί και αφήνω να βράσει μερικά λεπτά, για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Ρίχνω το περιέχόμενο του τηγανιού στο κατσαρολάκι, ανακατεύω και έτοιμη η σάλτσα.
Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 6-7 λεπτά (8 λέει ο κατασκευαστής), στραγγίζω και κρατάω χωριστά ένα πιάτο, για κάτι περίεργες, που όταν γυρίσουν, μπορεί να μη θέλουν το "ω γρατέν". Βάζω μερικές κουταλιές σαλτσα και τυρί τριμμένο.
Τα υπόλοιπα μακαρόνια τα στρώνω σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι 20x30, περιχύνω και στρώνω τη σάλτσα παντού, να μη μείνει μακαρόνι γυμνό και ξεραθεί. Από πάνω ρίχνω φετούλες τυριού (εδώ ξηρή μυζήθρα και καπνιστό με χαμηλά λιπαρά).
Έχω προθερμάνει το φούρνο στους 180 οC και το ψήνω για 30-40', μεχρι να λυώσει το τυρί και να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
Η προσπάθεια να κάνω παρουσίαση τις φωτό από τις δύο τελευταίες αποδράσεις, απέτυχε (για την ώρα).
Επιφυλάσσομαι όμως για μια συνολική, μετά και την αυριανή.
Και το καλοκαίρι καλά κρατεί, παρ'όλα τα βάσανα που ξέσπασαν μαζεμένα, στην κεφάλα μου (από κλοπή της τσάντας της συμβίας μέσα στο Η&Μ, μέχρι την επισκευή και των δύο μονάδων του κλιματιστικού και άλλα μικρότερα).
Μετά από προσπάθεια, την έφτιαξα και την παρουσίαση....
18 σχόλια:
Πρόλαβα;;;;;; ωραίαααααααααα
Πωπωπωωωωω μου τρέξανε τα σάλια!!!
Τα λατρεύω τα μανιτάρια, παντός καιρού :))))
Καλό απόγευμα
Υπέροχα φαγάκι, να μπορούσα θα έτρωγα κάθε μέρα ζυμαρικά...
σε ζηλεύω,μαλλον ζηλεύω τις εξορμήσεις σου....καλά να περνάς
καλό βράδυ
Ωραία και η συνταγή σου αλλά και η παρουσίαση με τα σκάφη και τις ακρογιαλιές..
καλησπέρα Δύσπιστε κι εμείς μετράμε λίγες μέρες ακόμη για την φυγή.. :)
Βρε συ....όλο παχυντικά φαγητά τρως....
Τι θα κάνω με σένα????
Αρχίζω να πιστεύω πως και μόνο που σε διαβάζω... παχαίνεις....
(πρέπει να ήταν μαγικά τα μακαρόνια.....αχχχχχχ)
@ Asteri:
Πρόλαβες!!!
Ορίστε να σε φιλέψουμε. Θα κάνω και σαλάτα!
__________
@ Manousina:
Υπάρχει τόση ποικιλία, που δεν τα βαριέσαι ποτέ.
Στο σπιτι έχουμε πάντα 3-4 είδη, έτσι για "πλύνε-βάλε"
__________
@...E allora:
Δυστυχώς το μεγάλο ταξίδι (solo) που σχεδίαζα για τα μικρά Δωδεκάννησα, δεν θα γινει και την βγάζουμε στα ίδια και τα ίδια της Χαλκιδικής.
__________
@ Ευρύνοος:
Για που το βάλατε;
Να φέρεις πλήρες ρεπορτάζ, έτσι όπως εσύ πολύ καλά ξέεις να κάνεις.
Καλά να περάσετε, όπου κι αν πάτε!
__________
@ aKanonisti:
Το είπαμε κι άλλη φορά: Παχυντική είναι μόνο η μεγάλη ποσότητα.
Αν δεις με λεπτομέρεια και συγκρίνεις τον τρόπο μου, θα δεις ότι βούτυρο κα άλλα λιπαρά δεν υπάρχουν, αλλά οι κατασκευές βγαίνουν νόστιμες.
Στο κάτω-κάτω, "ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ'εν τω ευ το πολύ"
___________
Ωραίο το σπαγγέτι αλλά και η εξόρμηση καλύτερη έστω και με τα μικροπροβλήματα...εσείς να είστε καλά!!!
Καλό βράδυ....
@ Γιαγιά Αντιγόνη:
Πως να είμαστε καλά, όταν το "κόστος" της κλοπής κοστίζει 2 χιλιάρικα + μέρες και ώρες χαμένες σε υπηρεσίες για να ξαναβγούν τα χαρτιά που χάθηκαν;
Κάνουμε ότι μπορούμε για να τα ξεχάσουμε....
Καλό βράδυ Αντιγονάκι "μας"!!!!
_____________
Και'γω θα σου αφήσω το σπαγγέτι το φτιάχνω όποτε θέλω και θα πάρω τις θαλασσινές σου εικόνες!
Η δύση όσο και αν δε σ'αρέσει σε προετοιμάζει για ένα ονειρικό βράδυ!
Καλή συνέχεια εύχομαι!
Ωραίο το φαγάκι αλλά οι φωτογραφίες από την θαλασσινή εξόρμηση είναι ζηλευτές! Όπως και να το κάνουμε όταν την ταξιδεύεις την πλανεύτρα με αυτά τα εκπληκτικά σκάφη είναι αλλιώς!
Εύχομαι να είναι οι τελευταίες ατυχίες και γρήγορα να ξαναβρήτε τους ρυθμούς σας!
Ξέρω οτι πάντα φυλάς μεριδούλα και για τους καθυστερημένους! Αν δεν μου έχεις κρατήσει δεν πειράζει θα ταξιδέψω μέσα από την παρουσίαση και θα ξεχαστώ!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ
Καλά να περνάς!
τα θέλω όλα σε διπλες μεριδες!
Ωραίο το φαγάκι, ωραίες και οι θαλασσοβόλτες.
Αλλά λέω εγώ τώρα, μήπως πρέπει να δηλώσετε τα δέοντα και στην εφορία;
Την ταυτότητα σκεφτόμαστε όλοι πρώτα, μα το ΑΦΜ είναι εξίσου σημαντικό και επίφοβο.
Μετά από αυτά, καλά να είστε.
Oταν θυμηθείς να...επιστρεψεις:)),έλα να δεις...
ΧΑ!ΧΑ! μου αρέσουν καιοι συνταγές και το χιούμορ σου!!!
Ελπίζω οι περίεργες!!!
όταν το διάβασαν να μην σου άνοιξαν
κανένα κεφάλι!!!
Από ότι βλέπω...μάλλον τη γλίτωσες
η έφυγες για να γλιτώσεις!
ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ!
τωρα ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑ ΕΓΩ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ....ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ...ΑΠΛΑ ΠΕΡΑΣΑ ...ΝΑ ΑΦΗΣΩ ...ΛΙΓΗ ...ΑΛΜΥΡΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!
γεια χαρά, συγγνώμη που χρησιμοποιώ τον χώρο των σχολίων για το παρακάτω αλλά περνάω απο όλα τα φιλικά blog και προτείνω το ίδιο:
Αν θέλεις γράψε ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΟΚΛΗ ή διέδωσε το (δες την δική μου ανάρτηση ή κάνε google "Τσόκλης ΒΙΑΣΜΟΣ" και θα καταλάβεις
Δημοσίευση σχολίου