Σάλτσες με σολομό μπορεί να γίνουν άπειρες και έχω κάνει και κόκκινη και άσπρη.
Όλες για να συνοδεύσουν ζυμαρικά.
Σήμερα έγινε κάτι διαφορετικό, στα υλικά, αλλά με διαφορετική, ακόμη καλύτερη γεύση.
Υ Λ Ι Κ Α
1 κουτ.σουπ. Κρεμμύδι ξερό σε χοντρά κομμάτια
2 κουτ.σουπ. Κρεμμυδάκι φρέσκο σε ροδέλλες
1 κουτ.σουπ. Άνιθο ψιλοκομμένο
2 κουτ.σουπ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
6-8 σταγόνες Ταμπάσκο κόκκινο
50 ml Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο + 2 κουταλιές
100 γραμ. Κατίκι Δομοκού (ή άλλο κρεμμώδες)
50 ml Γάλα εβαπορέ light αδιάλυτο
200 γραμ. Σολομό Καπνιστό σε κομματάκια
1 κρασοπότηρο Κρασί άσπρο
Πιπέρι άσπρο
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Λυώνουμε τα κρεμμύδια στο multi.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τις 2 κουταλιές λάδι, σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε τα πολτοποιημένα κρεμμύδια, μέχρι να γίνουν διάφανα.
Βάζουμε σε μπωλάκι το κατίκι και το γάλα με το λάδι και τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ/ράβδο χειρός.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, μαζί τον άνιθο,το κρασί, τον μαϊντανό, το ταμπάσκο και συνεχίζουμε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
Όταν αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τα κομματάκια του σολομού και σε 2' βγάζουμε από την φωτιά.
Αν το μείγμα του κατικιού γίνει πολύ νερουλό, μπορούμε να πήξουμε την σάλτσα με ένα διάλυμα κορν-φλάουερ (1 κ.γλ.) σε νερό (βαζάκι σαν σέηκερ).
Σερβίρουμε ζεστό, στα ζεστά ζυμαρικά ή ρύζι.
=====================
Σήμερα η μανάβισσα της γειτονιάς είχε φρέσκα κολοκυθάκια baby, με ανθούς και πήρα μερικά.
Επειδή τις βραστές σαλάτες τις έχω συνδέσει με χειμώνα και τα βραστά κολοκυθάκια με νοσοκομείο, είπα να κάνω ένα dressing διαφορετικό.
Και, μαζί με μερικά καρότα, έγινε αυτό
Τους κολοκυθοανθούς, αυτή τη φορά, τους κράτησα για μελλοντική κατασκευή.
Τα κολοκυθάκια δεν τα ξεφλούδισα όπως πάντα, αλλά τα έτριψα κάτω από την βρύση με σφουγγαράκι πιάτων, το σκληρό μέρος
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOARpURnQ6Q_T5eR1L2FlHQO-cYE_zpSjRSf1bZhmr-JJHrXAEvhJSkraHEWLfdw-gLBglkLhWYFq0PPdoHgA2CfNZgPieXhfTdGZ7pyHrrOVgkbniFJHAbqgMyO_MqxQh5ics7Un0jGE/s400/2011-06-20.jpg)
Υ Λ Ι Κ Α για το dressing
50 γραμ. Κατίκι Δομοκού
50 γραμ. Γιδοτύρι Ηπείρου
1 σκελίδα Σκόρδο Νέας Βύσσης Έβρου
3-4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Χανίων Κρήτης
1 κουτ.γλ. Ξύδι άσπρο Καλαμάτας
3-4 κουτ.σουπ. Γάλα φρέσκο Μακεδονίας
Αλάτι από τις Αλυκές Μεσολογγίου
Πιπέρι άσπρο από το super-market (δεν γράφει προέλευση)
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Όλα τα υλικά στο multi και χτύπημα μέχρι να ομογεννοποιηθούν.
Ομολογώ ότι η μία σκελίδα σκόρδο "έπεσε" πολύ και το σύνολο αφήνει μια σκορδένια επίγευση, εντελώς ακατάλληλη για το σπορ φιλιών Γαλλικού τύπου.
Μπαρούτι αυτή η Νέα Βύσσα, στον Έβρο.......
==========================
Και κάτι νέο, πολύ νέο και ακυκλοφόρητο
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (νέο κι ακυκλοφόρητο)
Μουσική: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Στίχοι: Γεώργιος Σουρής (100 χρόνια πριν)
Dim lights
Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου και παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.
Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;
Με μια δύσπιστη ένσταση! Τα καημένα τα γαϊδουράκια, καμιά σχέση δεν έχουν με τα σημερινά αποβράσματα!
Πέρασαν όμως 100+ χρόνια ............