Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΚΕΤΣΑΠ.......τίποτ'άλλο !!

Οι ντοματιές μου βρίσκονται στην αρχή της ανθοφορίας τους και επειδή δεν ξέρω άν θα "δέσουν" καρπό,
........πήρα ένα κουτί κονκασέ και έκανα λίγο κέτσαπ, έτσι για να βρίσκεται.
Σπιτικό κέτσαπ είχα κάνει και τον περασμένο Οκτώβριο, με διαφορετικά υλικά και σε μεγαλύτερη ποσότητα (κλικ ΕΔΩ) 
Σήμερα έγινε κάτι πιο απλό
Υ Λ Ι Κ Α
1 κουτί 400 γρ. Κονκασέ
1 σκελίδα Σκόρδο
1 μικρό Κρεμμύδι κομμένο στα 4
2 κουτ.σουπ. Ξύδι άσπρο
1 κουτ.σουπ. Μέλι (πευκόμελο)
1/2 κουτ.γλ. Πιπέρι άσπρο
1 κουτ.γλ. Αλάτι
Πάπρικα καυτερή στη μύτη (του κουταλιού, εννοείται)
400 ml Νερό
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Όλα τα υλικά, εκτός του νερού, στο multi και δούλεμα μέχρι να γίνουν πολτός.
Μετά σε κατσαρολάκι με το νερό και σιγοβράσιμο, σκεπασμένο, για 30'.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για άλλα 30', μέχρι να έχουμε την επιθυμητή πυκνότητα.
Για μένα, καλή πυκνότητα είναι, αν σέρνοντας την ξύλινη κουτάλα στον πάτο, οι "όχθες" κάνουν 1-2" για να κλέισουν.
Αυτό ΖΕΣΤΟ! Όταν κρυώσει κλείνουν πιο αργά.
Βαζάκι, πλυμένο με ζεστό νερό και στραγγισμένο, λάδι στην επιφάνεια και στο ψυγείο.
Η ποσότητα είναι μικρή και καταναλώνεται γρήγορα, γιαυτό δεν έχει ανάγκη αποστείρωσης, με όλους τους κανόνες της τεχνολογίας!!!
Posted by Picasa

8 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ...ΝΤΟΜΑΤΑ!!!
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δέσουν οι ντομάτες τώρα στον ανθό δεν θέλουν πολύ πότισμα. Αυτό ισχύει για όλα τα λαχανικά. Μόλις δέσουν τότε ποτίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει!!!!!Καθόλου πολύπλοκο και χρήσιμη σαλτσούλα( συνήθως στα φαγητά μου με σάλτσα ντομάτας , αντι να προσθέσω πελτέ και λίγη ζάχαρη -για να μειωθεί το ξινό της ντομάτας, βάζω μια κουταλιά κέτσαπ)-οπότε το σημειώνω για να το φτιάξω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Μαριάνθη :
    Για το χρώμα συμφωνώ!
    Για την γεύση θα περιμένουμε να γίνουν οι "μπαλκονάτες"!!
    ____________________

    @ Λίλα :
    Η πιό χρήσιμη πληροφορία που μπορεί να έχει ένας ερασιτέχνης.
    Ευχαριστώ!!

    ΥΓ: Πριν φυτέψω τους σπόρους πήρα μερικές πληροφορίες, αλλά δεν έγραφε κάτι τέτοιο.
    ____________________

    @ RIRI :
    Το δύσκολο το κάνω πάντα στο τέλος της εποχής!
    Τώρα καλοκαιριάτικα μόνο "μανιτζέβελα" πράγματα!
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την καλησπέρα μου σεφ, σε θαυμάζω γιατί είσαι συντελείς στην κουζίνα σου.

    Καλά κάνεις που την φτιάχνεις μόνος σου, αυτή η αθώα έτοιμη κέτσαπ έχει τόνους ζαχάρεως κι άλατος.

    Καλό Σ-Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Evie :
    Τουλάχιστον ξέρεις τι υλικά βάζεις και τι τρως, στη συνέχεια!!
    Καλό βράδυ (εδώ!!).
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το απλό περίμενα κι εγώ γιατί δεν έχω φτιάξει ποτέ και θα αρχίσω με αυτή τη συνταγή.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή