Τάδε έφη συμβία, για την κατασκευή της γιαγιάς της, από την μητέρα της, με καταγωγή από την Κλεισούρα Καστοριάς.
Εγώ όμως σήμερα τα ξεπέρασα αυτά και την έφτιαξα με έτοιμο φύλλο κουρού "Κανάκη" σε μικρό πυρεξάκι 20Χ30. Πήρα όμως τα συγχαρίκια και το, περίφημο πλέον "γεια στα χέρια σου"!!
Το αποτέλεσμα
και η κατασκευή, πριν το πασπάλισμα με σουσάμι
και ψημένη, πριν να κοπείΟ τρόπος της κατασκευής περιγράφεται ΕΔΩ (κλικ), με την μόνη προσθήκη 150 γραμμαρίων φέτας (γιδοτύρι για την ακρίβεια).
Και η μανία μου για κοντινά πλάνα
Και όλα αυτά σε δύο ώρες, συνολικά.........
ΚΑΛΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ? Η ΜΑΝΟΥΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ..Α ΚΟΙΤΑ ΜΙΚΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ .....ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ....ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ....ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΦΙΛΙ ......ΜΕ ΒΟΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ELENI :
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ξέρω, κοντοχωριανές ήταν!!
Φωτογράφησα και το μαχητικό αεροπλάνο που έχουν στην πλατεία. Θα το ξεσηκώσω από τον εξωτερικό σκληρό και θα σου το στείλω.
Καλή Εβδομάδα, με κρύο (2 στο μπαλκόνι, 0,9 στην Π.Π.Γερμανού)
______________
Το έθιμο με το φλουρί ομολογώ ότι δεν το ήξερα, αλλά την πιτούλα ευχαρίστως την τρώω! Φαίνεται νοστιμότατη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είχα ξανακουσει κιμαδοπιτα
ΑπάντησηΔιαγραφήπιτα με κειμα δηλαδη;
@ sundayspoon :
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φλουρί της Πρωτοχρονιάς σε πίτα είναι έθιμο της Δυτικής Μακεδονίας.
________________
@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ :
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί να την ξέρεις σαν κρεατόπιτα, αλλά κιμαδόπιτα είναι πιο κυριολεκτικό και ακριβές.
Καλή Εβδομάδα!!
______________________
Περισσότερο φύλλο και λιγότερη γέμιση,παρακαλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη μου πείς όλο... παρατηρίσεις είμαι!
Καλή εβδομάδα!
@ Frezia :
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα, στη γέμιση είναι η ουσία!
Ζυμάρια θα τρώμε; Είναι και δύσπεπτα!
Έδωσα μάχη πριν την φτιάξω. Η συμβία την ήθελε λεπτή και εγώ παχουλή.
Και επειδή τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κατασκευαστής και επειδή εδώ όλοι είναι ελεύθεροι να έχουν τη γνώμη μου, την έφτιαξα όπως θέλω και πήρα και τα συγχαρίκια!!
Καλή Εβδομάδα!!
_____________________
Έγινε πολύ ωραία και είναι όντως καλή πρόταση για τα γιορτινά τραπεζώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πώς ταιριάζει με την εικόνα της επικεφαλίδας!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα με κάνεις να πάρω ζύμη κουρού που δεν έχω ξαναπάρει, αλλά θα βάλω επί δύο τα φύλλα. Τι, μόνο εσύ θα κάνεις αλλαγές;) Μας αρέσουν τα ζυμάρια και μάλιστα τραγανά.
Στην υγειά σου με κόκκινο Πετρήεσσα του φίλου μας Γιώργου.
....... ΠΟΥ να φτάσει, σε μας όλους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς, γνωρίζω λίγη ...πρόσθεση, να τα διπλασιάσω
και εντόπισα
και το ψωμί μπύρας,
θα το προσπαθήσω!!!
Σταύρο μου, σ΄ευχαριστώ που δεν ...γέλασες φανερά...με την σούπα μου!
Φιλί στην Ράνια μας,
Υιώτα, ΝΥ
@ Vita :
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μας είναι μια διαχρονική γεύση, αλλά δεν την κάνω συχνά. Μόνο σύμφωνα με την υπολογισμένη κατανάλωση κρεατικών.
Καλημέρα από τα Βόρεια!
______________________
@ Thalassenia :
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ φωτό στην κορυφή είναι από την σειρά των αντιοξειδωτικών και δεν την άλλαξα για αυτόν ακριβώς τον λόγο!
Καλή σου μέρα...
_________________
@ Αστοριανή :
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς είμαστε συνήθως, δύο και δεν θέλουμε να τρώμε για πολύ.
Αν δώσεις την συνταγή της σούπας σου στο diet up, θα την προσαρμόσουν σε ποσότητες για να βγάζει ένα φλυτζάνι έτοιμου φαγητού. Ίσα για μια μερίδα.....
Φιλιά σε όλους σας!!
________________________