Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ...... σύμφωνα με grEAT !!


Η υλοποίηση αυτής της "Ειρηνικής" ιδέας έγινε αμέσως, αλλά προηγήθηκαν άλλες αναρτήσεις και τώρα ήρθε η σειρά της.
Το παστίτσιο το ξέρουμε όλοι. Κοντεύει να γίνει Εθνικό φαγητό, στο πλάϊ του μουσακά.
Στο σπίτι μας το κάνουμε με ζυμαρικά Νο 2 (χοντρά ΖΙΤΙ) ή με πέννες.
Η ιδέα από το φιλικό blog "grEAT" (κλικ) μου άρεσε και να το αποτέλεσμα
 
 Πήρα το χοντρό κριθαράκι και το έβρασα 3' λιγότερο από αυτά που λέει το πακέτο

Έφτιαξα τον κοκκινιστό κιμά

Πρόσθεσα και τα σχετικά μυρωδικά και μαϊντανό

Έφτιαξα και μια μπεσαμέλ για επικάλυψη, πασπάλισα και με τριμμένο τυρί
Έψησα στο φούρνο.......και έτοιμο

για απαλλοτρίωση χωρίς όρια (μέχρι σκασμού, που λένε).
Posted by Picasa

26 σχόλια:

  1. ...μοιάζει να μοσχοβολά!
    (αν κι έχω κάνει κι εγώ μερικά... ανείπωτα, τούτο μοιάζει ενδιαφέρον! ευκαιρία να ...φύγει το κριθαράκι!)
    Χαιρετισμούς,
    Υιώτα
    αστοριανή, ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Αστοριανή :
    Γιατί "ανείπωτα"??
    Αυτό που εσύ θεωρείς "ανείπωτο", μπορεί να είναι η ανακάλυψη του αιώνα!!!!!
    Εδώ τα λέμε όλα!

    Φιλιά!!
    _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΔΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ, ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΊΧΑ ΔΕΙ ΟΛΑ, ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΆ ΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ, ΩΡΑΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα αρκεστω σε 1 πηρουνια ..με ξερεις ...KALHMERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ice creaminal :
    Κι εγώ πρωτη φορά το είδα και είπα "γιατί όχι; Ζυμαρικό είναι".
    Και τόκανα για να δω και τα πλεονεκτήματα του!
    _____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Eri :
    Κόβεται και σε ωραία κομμάτια!
    Ευχαριστώ!
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ELENI :
    Για σένα ειδικά, κράτησα ένα μικρό κομματάκι και μισό κομμάτι τυροκουρού, έτσι για να βγάλεις την εβδομάδα!!!!!!
    Καλή σου μέρα!!
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Oh my God!!!
    Δεν έπρεπε να σας γνωρίσω εσάς με το που μπήκα στον κόσμο των blog!!!! Μόνο κακό θα μου κάνετε με όλες αυτές τις φωτογραφίες και τις οδηγίες που δίνετε!!! Τα βλέπω στο γραφείο και θέλω να τα παραγγείλω όλα!!!
    Δεν μπορώ να το φτιάξω και αυτό, έχω ζητήσει μελιτζάνες και περιμένω πως και πως αύριο το πρωί να κάνω την προηγούμενη συνταγή σας!!
    Καλή σας μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Titi Nefer :
    Θα γνωρίσεις και άλλα blogs, πιο "γκουρμεδιάρικα" με εξεζητημένες συνταγές.
    Εγώ γράφω τα καθημερινά μας, και, πολλές φορές βελτιωμένα από τις περασμένες φορές.

    Καλή επιτυχία με τις μελιτζάνες (κάνε και μια ανάρτηση! Και τι δεν θα'δινε η Νεφερτίτη, ξέρεις εκείνη η παλιά, για μια τέτοια μεριδούλα)!!
    ________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλημερα σταυρο, πολυ ομορφο το παστιτσιο σου. σε ευχαριστο πολυ για την αναφορα.

    ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλημερα μου αρεσει πολυ αυτο το φαγητο.πρωτη φορα το ακουω με κριθαρακι..
    καλο σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δύσπιστε
    τι να το κάνω το gourmet όταν δεν ξέρω τα απλά ? Για εσάς φαίνονται εύκολα, για εμένα αυτός ο τομέας είναι βουνό!!
    Μεταξύ μας τα απλά προτιμώ κι εγώ!!! τα βράδυα που γυρίζω από την δουλειά τρώω κανένα απλό σουβλάκι κι αν γινόταν να μπορούσα να φάω κι από αυτό με τα τζατζίκια αλλά μυρίζουν πολύ!!! Οh my God τι λέω μεσημεριάτικα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @titi
    μην τον ακους, ετσι ελεγε και σε εμενα στην αρχη αλλα βρηκα διαφορες συνταγες που τις αντεγραψα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ grEAT :
    Την αναφορά την θεωρώ υποχρέωση μου.
    Γιαυτό δεν έγραψα αναλυτικά τη ρετσέτα!!
    __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET :
    Λογικά σαν ζυμαρικό.
    Κόβεται σε ωραία εμφανίσιμα κομμάτια, εύκολα.
    Καλό ΣαββατοΚύριακο!
    ______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Titi Nefer :
    Κι εγώ κυνηγώ την απλότητα και την ευκολία.
    Μερικές συνταγές γρήγορες και νόστιμες έγραψα στον "Οδηγό Επιβίωσης" για φοιτητές και εργένηδες. Κλικ ΕΔΩ.

    Για το σκόρδο που λες, το κόλπο για να μη μυρίζει μετά είναι να κάνεις μια ποσότητα σκορδόλαδο (σκελίδες σκόρδο, βρασμένες σε ελαιόλαδο και πολτοποιημένες). Ένα κουταλάκι=μία σκελίδα.
    Και μετά μπορείς να δίνεις φιλιά οπουδήποτε!!!!!!

    Καλό ΣαββατοΚύριακο!!
    __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ louisette :
    Many hugs and kisses from Thessaloniki......

    P.S.: My mail is always open for friends (Especially for old, I think, friends)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να δώ τι άλλο θα φιάξεις.....ανεξάντλητος είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Τhalassokrator :
    Σήμερα;;
    Απλές πατάτες γιαχνί, σε 10', αλλά με συνοδεία.....

    Καλό ΣαββατοΚύριακο, Captain!!!!!
    ________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μου βγήκε το μάτι!!!
    Καλησπέρα Δύσπιστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ mia :
    Ορκίζομαι ότι είμαι αθώος!!!!

    Καλό Βράδυ και Καλή Κυριακή!!
    _____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το θεωρώ χειμωνιάτικο φαγητό αλλά ποτέ δεν λέω όχι από τα χεράκια σου:)

    Για την φαντασία τα έχουμε ξαναπεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ Thalassenia :
    Τι Χειμώνας, τι Καλοκαίρι.
    Το στομάχι να γεμίζει πρέπει.
    Μη πεθάνουμε και από την πείνα!!!!!!!

    Καλό Βράδυ και Καλή Κυριακή!
    ______________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή