"Μετά από απαίτηση χιλιάδων ακροατών, θα παίξω τραγούδια των seventies, χωρίς διακοπή, για ηχογράφηση".
Έτσι έλεγα στην εκπομπή μου, χωρίς βέβαια να υπάρχει "η απαίτηση"......
Τώρα όμως υπάρχει, όχι βέβαια "χιλιάδων αναγνωστριών", αλλά μιας-δυο και φτάνει.
'Οπως πάντα, το αποτέλεσμα
Υ Λ Ι Κ Α
1/4 Πεπόνι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
1+1/2 φλ.τσαγ. Αλεύρι αυτοφούσκωτο (φαρίνα κόκκινη)
1 φλ.τσαγ. Ζάχαρη άσπρη (ήθελε λίγο ακόμη)
200 γραμ. Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο ή άλλη μαργαρίνη
3 κουταλιές σούπας γεμάτες Κατίκι Δομοκού (ή άλλο αλειφώδες τυρί)
2 Αυγά
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε μπωλ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη, να αφρατέψει.
Ρίχνω το τυρί, τα αυγά και το πεπόνι και χτυπάμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και γίνεται ένας πυκνός χυλός.
Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (για να αποφύγω το επί πλέον βουτύρωμα, το έβαλα στον αντικολλητικό κάδο του αρτοπαρασκευαστή, χωρίς τα ζυμωτήρια).
Έψησα στο ανάλογο πρόγραμμα (μια ώρα).
Αλλιώς, ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μια ώρα πάλι.
Το μικρό μου λάθος είναι ότι άνοιξα το καπάκι του αρτοπαρασκευαστή στα 20 λεπτά, με αποτέλεσμα να μη φουσκώσει πολύ. Το ίδιο θα συνέβαινε και στο φούρνο. Δεν θέλει άνοιγμα τα πρώτα 35-40 λεπτά.
Ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση!Πολυ ενδιαφερουσα η συνταγη,με προβληματιζει η νοτισμενη υφη του..τα κεικ με φρουτα εχουν συνηθως αυτη την οψη και μπορει καποιος να νομιζει οτι το κεικ ειναι αψητο.Ωστοσο θα το δοκιμασω γιατι το πεπονι συγκαταλεγεται αναμεσα στα αγαπημενα μου φρουτα.Καλο ξημερωμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ για την ανάρτηση..πρώτη φορά ακούω κέικ πεπονιού..δεν το ήξερα ως τώρα..
ΑπάντησηΔιαγραφήνα σαι καλά
πεπόνι ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα
Πού πας και τα βρίσκεις;))
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το είχα το πρωί με τον καφέ!!!!!
Καλό μήνα.
Πρωτότυπη συνταγή και με προκαλεί να την δοκιμάσω, πόσο μάλλον που η σημερινή μέρα που ξημερώνει παιδιόθεν έχει γεύση!!!Ναι,ναι! παγωτό Πεπόνι!!! και μια κι αυτό δε τόχω φτιάξει ποτέ θα δοκιμάσω το κέικ σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
@ Foteini Thes :
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πεπόνι και οι μπανάνες είναι τα αγαπημένα μου.
Απλά στο κέϊκ μπανάνας, άλλαξα το φρούτο, εν γνώσει μου ότι το πεπόνι έχει περισσότερα υγρά.
Καλό Μήνα!
______________
@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ.SUNSET :
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο όλων, απ'ότι φαίνεται.
Μέχρι που γέμιζα μισό πεπόνι με μπάλες παγωτού, διάφορες και με μακρύ κουταλάκι....δεν έμενε παρά μόνο η φλούδα!
Αυτά όμως σε παλιότερες εποχές, εκτός δίαιτας!!!!!
_____________________
@ Thalassenia :
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίχα πολύ καιρό να κάνω κέϊκ και προχθές το έβγαλα σαν συνοδευτικό με τον καφέ, σε συνδυασμό με βύσσινο γλυκό και επιλογές λικέρ, από λιμοντσέλο, 44 και αρμπαρόριζα.
Και πολλά ήταν......
Καλό Μήνα!!
__________________
@ Χαρά Θ.:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν σοκολατόπληκτος θα ήθελα να το συνδυάσω με κάποιο σοκογλάσσο, αλλά δεν είχα χρόνο και έμεινε σκέτο.
Και έτσι καλό είναι.
Καλό Μήνα!!
____________________
εδω εχουμε ΘΕΜΑ ..ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ ΜΟΝΟ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ..ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ..ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ.. ΠΑΙΡΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΜΙΚΡΟ Κ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://youtu.be/0OSUdcd-ilQ
Καλημέρα Δύσπιστε και καλό μήνα,πολύ καλό το κέικ σου και σίγουρα πολύ αρωματικό θα μπεί στα υπ΄ όψην,εγω χθές έφτιαξα λικέρ πεπόνι περιμένω τ΄αποτελέσματα θα δούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο πέτρες δεν εχεις μαγειρεψει ακόμα ....θα το δούμε και αυτό?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ ELENI :
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ'αρέσει!!
Ανάποδα από το αγριεμένο πλήθος!!!!
Καλό Μήνα!!
____________________
@ Ροδανθη :
ΑπάντησηΔιαγραφήΛικέρ Πεπόνι!!
Να κάτι που το έχασα!
Περιμένω την ανάρτηση...
Καλό Μήνα!!
____________________
@ Τhalassokrator :
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλτατε Καπετάνιε,
Περίμενε να μαριναριστούν τα αγκωνάρια και τότε θα δεις!
Καλό Μήνα!!
_________________
τι να σου πω! ζηλευω την γυναικα σου!!!!! :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήKέϊκ πεπόνι;;;; Πρωτότυπο! Θα το δοκιμάσω αφού είμαι λάτρης του πεπονιού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα να έχεις Δύσπιστε. Καλό και χαρούμενο!
Ααα! Ενθουσιασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για πεπονάκι και σε κέικ θα είναι υπέροχο! Έχει συνδυαστεί και με κρεμώδες τυρί οπότε ακόμα καλύτερα!
Καλή συνέχεια!