Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΜΙΝΙ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ !


Αυτές οι μικρές δόσεις είναι ότι πρέπει για την δίαιτα και με περιορισμένα τα υλικά.
Είχα μήλα Ζαγορίν Πηλίου, Θεόσκληρα και παίρνω ένα, με μια έμπνευση της στιγμής στήνω μια μικρούλα μηλόπιτα (λεμε τώρα!).
Το αποτέλεσμα αποζημειώνει

Υ Λ Ι Κ Α  για μικρό ταψάκι 14x24 εκατοστά
1 κ.σ. Ζάχαρη άσπρη
2 κ.σ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1 φλυτζανάκι Ελληνκού καφέ Μαυροδάφνη Πατρών
5 κ.σ. Αλεύρι αυτοφούσκωτο (φαρίνα κόκκινη)
1 Μήλο σκληρό
Κανελογαρύφαλο
Ζάχαρη καστανή για πασπάλισμα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Στρώνουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε ελαφρά με την καστανή ζάχαρη (κρατάμε και λίγη για μετά).
Καθαρίζουμε το μήλο από φλούδες και σπόρους και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, που τις στρώνουμε στο ταψάκι και πασπαλίζουμε με το κανελογαρύφαλο (κρατάμε και λίγο για μετά).

Βάζουμε στο μπωλ του μίξερ το ελαιόλαδο με την άσπρη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε την μαυροδάφνη, συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να γίνει χυλός, που τον στρώνουμε επάνω στα μήλα

Για ψήσιμο χρησιμοποίησα ένα φορητό φουρνάκι 16 λίτρων, που έχει χρονοδιακόπτη μέχρι 15', επιλογές άνω-κάτω, χωρίς επιλογή θερμοκρασίας.

Έψησα ένα 15λεπτο με την κάτω αντίσταση και ακόμη ένα 15λεπτο με άνω+κάτω.

Τουμπάρισα σε ένα πιάτο και έβγαλα με προσοχή το αλουμινόχαρτο.
Σε λίγο πασπάλισα με την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη και την υπόλοιπη κανέλλα και.........
 
........έτοιμη η Μηλόπιτα της πλάκας, που είναι και Νηστίσιμη!
Posted by Picasa

18 σχόλια:

  1. ...απαπά... ευκαιρία να εγκαινιάσω το φουρνάκι που μου πήρε η μαμά του... μωρού μας, διότι... τον κρατώ όταν πάει για ..γυμναστική!!!!!!!!!!!!!!!
    Σταύρο μας,
    εκπληκτικός, ...νηστίσιμος, ευρηματικότατος!
    Να είστε καλά, Υιώτα! Αστοριανή, ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το φουρνάκι, επειδή δεν έχει ρύθμιση θερμοκρασίας, έχει πολύ ρηχό το ταψάκι του, σαν να λέει ότι "θέλω λεπτό το υλικό".
    Τα εργαλεία "μιλάνε" καλύτερα από πολλούς ανθρώπους, πολλές φορές.
    Κι εγώ γιαυτό γράφω τις διαστάσεις και τις ποσότητες....

    Φιλιά στο μωρό σας και σε όλους σας!
    _______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!!Μπράβο πολύ ωραία η συνταγή και εντυπωσιακότατο το αποτέλεσμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΑ ΧΑΡΑ είναι, και δεν σου κάνω καθόλου πλάκα, αγαπητέ Δύσπιστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΕΛΕΝΗ :
    Η μηλόπιτα είναι η πιό πολυβασανισμένη ονομασία.
    Αυτή φτιάχτηκε χωρίς υπόδειγμα, με κριτήριο την πυκνότητα του χυλού και το μικρό μέγεθος του φούρνου.
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Penelope :
    Ξεκίνησε για πλάκα και τελικά βγήκε καλή.
    Με λίγη ζάχαρη για ευνόητους λόγους.
    Άσε που αυτό τον καιρό "ψάχνω" γλυκαντική ουσία χωρίς επιβάρυνση του οργανισμού (σε δοκιμές είμαι, μέχρι το Πάσχα). Φαντάζομαι ολόκληρο τσουρέκι για πρωϊνό και παίρνω δύναμη, μόνο από την φαντασία!!!!
    ___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τί της πλάκας; Αυτή η μηλόπιτα φαίνεται φοβερή! Άσε που δείχνει έντονη δημιουργικότητα και φαντασία!

    Την καλησπέρα μου αγαπητέ Δύσπιστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλή, νοστιμότατη, γρήγορη, νηστίσιμη, όλα τα έχει η συνταγή σου!!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Selcouth :
    Ε, δεν είναι κανονική, της πλάκας είναι.
    Ευτυχώς η φαντασία, ώρες-ώρες, δεν λείπει.
    _______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Marί :
    Γρήγορη και με ελλείψεις. Πχ δεν έβαλα ξηροκάρπια. Και είχα στον "μπακάλη" μου (μπακάλης=ντουλάπα στο μπαλκόνι).
    Φιλιά Θεσσαλονκιώτικα...
    __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσύ την λες της μηλόπιτα πλάκας και εγώ την κοιτάζω όλο θαυμασμό.
    Βλέπεις η μαγειρική πέρασε δίπλα μου και με.....προσπέρασε!
    Αυτήν την συγκεκριμένη μηλόπιτα όμως μέχρι και εγώ μπορώ να παρασκευάσω!
    Χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραία φαίνεται η μηλόπιτα,
    σίγουρα και θα είναι!!!
    Καλό βράδυ...
    Υ.Γ.Δεν έχω μικρό φουρνάκι,
    στα μικροκύματα γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ xristin :
    Όταν περνούσε από δίπλα, έπρεπε να την αρπάξεις από τα μαλλιά, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Ξαναπερνάει από τα φιλικά blogs.

    Καλό Βράδυ!
    ______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Frezia :
    Συνήθως τα μικροκύματα έχουν επιλογή για πίτσα. Ίσως εκεί να τα καταφέρεις.
    Σε μένα δίνει για 150 γραμ. πίτσας, 3'15" και για 320 γραμ. 6'30", αλλά δεν ξέρω αν η μηλόπιτα αντέξει.
    Κάνε μια δοκιμή, έχε κοντά και ένα πυροσβεστήρα, καλού-κακού!!
    Περιμένω αποτελέσματα

    Καλό Βράδυ!!
    __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Torta de maçã com canela... uma perdição!!!
    Boa noite!
    Beijinhos.
    Brasil.

    ✿✿
    ♪º° ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Magia da Inês :
    Obrigado pelas gentis palavras
    muitos beijos
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπέρα!θα ήθελα να ρωτήσω αντί για μαυροδάφνη, μπορούμε να βάλουμε κονιάκ ας πούμε; πάντως όντως φαίνεται καταπληκτική! έχω αδυναμία στη μηλόπιτα :)
    φωτεινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλησπέρα!θα ήθελα να ρωτήσω αντί για μαυροδάφνη, μπορούμε να βάλουμε κονιάκ ας πούμε; πάντως όντως φαίνεται καταπληκτική! έχω αδυναμία στη μηλόπιτα :)
    φωτεινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή