Αντί να κάνω Γκιουβέτσι τις γαρίδες, προτίμησα κάτι απλούστερο.
Με κοφτό μακαρονάκι.
Και έγινε αυτό
Στην πραγματικότητα έκανα "Γαρίδες Σαχανάκι" , έβρασα το μακαρονάκι και τα ανακάτωσα, όπως με την σάλτσα κυμά.
Δεν είχα κέφι για την κανονική συνταγη.
Το σαχανάκι έγινε με λίγες προσθήκες
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμ. γαρίδες μετά το καθάρισμα (χωρίς κεφάλια-ουρές)
δεν πετάμε κεφάλια και ουρές.
1 κρεμμύδι μέτριο, μέτρια κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά μικρή αλλά πολύ καφτερή
2-3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
400 γραμμ. τοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο multi
3-4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο κρασί λευκό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζοντας το ραχιαίο εντεράκι με μια φουρκέτα και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, κρυώνουν και κόβουμε κεφάλια και ουρές που τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα για να συνεχιστεί ο βρασμός. Καθαρίζουμε και το σώμα από τα "λέπια" και τα ποδαράκια, που δεν είναι λέπια αλλά σκελετός. Προσέχουμε μήπως αφήσαμε υπολείμματα από το εντεράκι.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3-5 λεπτά, ρίχνοντας το σκόρδο προς το τέλος.
Προσθέτουμε τα τοματάκια να πάρουν μια βράση και σβύνουμε με το κρασί.
Τότε ρίχνουμε την πιπεριά,αλάτι,ζάχαρη,μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 30 λεπτά, για να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθετουμε και λίγο νερό.
Μετά ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν 7-8 λεπτά.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Τα μακαρόνια τα βράζουμε στο νερό που έβρασαν οι γαρίδες και τα κεφάλια, αφού το σουρώσουμε, προσθέτοντας λίγο λάδι και αλάτι.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια , ρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
500 γραμμ. γαρίδες μετά το καθάρισμα (χωρίς κεφάλια-ουρές)
δεν πετάμε κεφάλια και ουρές.
1 κρεμμύδι μέτριο, μέτρια κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καυτερή πιπεριά μικρή αλλά πολύ καφτερή
2-3 κουτ.σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκ. ζάχαρη
400 γραμμ. τοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο multi
3-4 κουτ.σουπ. ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο κρασί λευκό
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες βγάζοντας το ραχιαίο εντεράκι με μια φουρκέτα και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά.
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, κρυώνουν και κόβουμε κεφάλια και ουρές που τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα για να συνεχιστεί ο βρασμός. Καθαρίζουμε και το σώμα από τα "λέπια" και τα ποδαράκια, που δεν είναι λέπια αλλά σκελετός. Προσέχουμε μήπως αφήσαμε υπολείμματα από το εντεράκι.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 3-5 λεπτά, ρίχνοντας το σκόρδο προς το τέλος.
Προσθέτουμε τα τοματάκια να πάρουν μια βράση και σβύνουμε με το κρασί.
Τότε ρίχνουμε την πιπεριά,αλάτι,ζάχαρη,μαϊντανό και αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 30 λεπτά, για να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθετουμε και λίγο νερό.
Μετά ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να βράσουν 7-8 λεπτά.
Η σάλτσα μας είναι έτοιμη.
Τα μακαρόνια τα βράζουμε στο νερό που έβρασαν οι γαρίδες και τα κεφάλια, αφού το σουρώσουμε, προσθέτοντας λίγο λάδι και αλάτι.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια , ρίχνουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Αυτό είναι όλο, αλλά μπόρεσα να πλύνω και τα κατσαρολικά, μιας και το δεξί χέρι βελτιώνεται (μετά από 20 μέρες).
Μετά το σερβίρισμα, αν δεν νηστεύουμε, πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας