Εδώ θα βρούμε τον τρόπο που φτιάξαμε τα τσουρέκια, τα υλικά, το ζύμωμα, το φούσκωμα(σπουδαίο) και το ψήσιμο. Μόνο που τις βασιλόπιτες, εμείς, τις κάνουμε στρόγγυλες, σε φόρμα ή πυρέξ.
Και αυτό είναι το αποτέλεσμα....
.....στο οποίο φτάνουμε ακολουθώντας την συνταγή, ΠΑΝΤΑ και όχι κάθε φορά να έχουμε την αγωνία της μητέρας μου, για το αν φουσκώσει το ζυμάρι και αν δεν φούσκωνε για το τι φταίει και να ξενυχτάει τροφοδοτώντας την ξυλόσομπα με ξύλα για να κρατήσει υψηλά σταθερή την θερμοκρασία.
Εγώ ανάβω τον φούρνο της κουζίνας στους 100 οC , με μισάνοιχτη την πόρτα και βάζω την λεκάνη με το ζυμάρι, σκεπασμένη, επάνω στα μάτια.
Η θερμοκρασία είναι περίπου στους 30 οC και είναι ιδανική.....
Εδώ στην αρχή....
.....Εν τω μεταξύ μπορούμε να ανάψουμε το γκριλ και να καβουρδίσουμε τα αμύγδαλα, αν θέλουμε και χωρίς να σπαταλήσουμε επι πλέον ενέργεια....
.....Δεν ανοίγουμε την πετσέτα ενδιάμεσα των τριών ωρών καθόλου.
Αν καλύψουμε τη ζύμη με μεμβράνη η λαδόκολλα, δεν κινδυνεύει να κολλήσει στην πετσέτα.
Το θέαμα που αντικρυζουμε είναι αυτό, μετά τα αποκαλυπτήρια.....
Κόβουμε λαδόκολλα τετράγωνη, πιο μεγάλη, την διπλώνουμε στα τέσσερα και μετά διαγώνια δύο φορές.
Βάζουμε την μύτη του τριγώνου που έγινε, στο κέντρο, τσακίζουμε την περιφέρεια και κόβουμε μια ή δυο ψαλιδιές στο φαρδύ μέρος προς τα κάτω, χωρίς όμως να φθάσουμε στον πάτο......
Ανοίγουμε και δημιουργείται ένας κύκλος με εγκοπές στη περιφέρεια και τον εφαρμόζουμε στον πάτο.....
Αφού ανοίξουμε το φουσκωμένο ζυμάρι, το χαϊδεύουμε απαλά και , για να κάνει ίνες, όπως τα τσουρέκια, κάνουμε την διαδικασία που διαβάζουμε ΕΔΩ .
Οι ποσότητες με 1500 γραμ. αλεύρι, δίνουν 4 πίτες διαμέτρου 20-25 εκατοστών και ένα μικρό πιτάκι, έτσι για να γίνει και η δοκιμή.
Φυσικά έχουμε βάλει την λίρα, τυλιγμένη σε χαρτί ψησίματος, στο κάτω μέρος, πριν το ψήσιμο, αλλά και μετά δεν πειράζει αν το κάνουμε στα μουλωχτά!!!!
Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΡΌΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!