Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ....ΚΑΙ ΠΩΣ... ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ...

Όχι .... "αυτά" τα κέρατα που πήγε το πονηρό μυαλό σας, ούτε τα κέρατα του ΡΟΥΝΤΟΛΦ, που είναι και της μοδός τελευταία, αλλά Πιπεριές κέρατο, πράσινες και Φλωρίνης, κόκκινες.
Υπήρχαν στο ψυγείο, εδώ και μια 'βδομάδα έξη πιπεριές (4+2) και μιας και είμασταν "σχετικά" στεγνοί, αποφάσισα να τις αξιοποιήσω και να γίνουν ελκυστικό ορεκτικό, κάπως έτσι...

Υ Λ Ι Κ Α
6 Πιπεριές "κέρατο", κομμένες στα δύο κατά μήκος και καθαρισμένες από τα σπόρια
100 γραμ. Κασέρι, κομμένο μικρά κυβάκια
100 γραμ. Φέτα, λυωμένη με ένα πηρούνι
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια ή ψιλοκομμένη
2-3 κουτ.σουπ. Κονκασέ ή μια μικρή τομάτα σε κυβάκια
Αλατι
Πιπέρι
Ρίγανη και μια πρέζα Πάπρικα γλυκειά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
1 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο ή Μινερβα Μπένεκολ με ελαιόλαδο για μαγείρεμα
1 κουτ.σουπ. Αλεύρι
1 αυγό
Γάλα περίπου 2 φλ.τσαγ. ή λίγο-λίγο μέχρι να γίνει σφιχτή

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Καλά είναι να αρχίσουμε με τν Μπεσαμέλ.
Σε κατσαρολάκι λυώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, δουλεύοντας με τα χτυπητήρια του μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει λεία.
Τοτε αρχίζουμε να ρίχνουμε το γάλα σταδιακά, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή πυκνότητα (σχετικά σφιχτή).
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σε λίγο ρίχνουμε το αυγό, κρόκο και ασπράδι, χτυπώντας συνέχεια με το μιξεράκι.
Όσο περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα, ανακατεύουμε σε μπωλ όλα τα υλικά και ρίχνουμε την Μπεσαμέλ, που έχει κρυώσει λίγο.
Λαδώνουμε το ταψί και αραδειάζουμε τις πιπεριές. Τις γεμίζουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας (εγώ έβαλα ξερή μυζήθρα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 οC, για 25 λεπτά.

Εδώ χρησιμοποίησα δύο ταψάκια πυρέξ 20x30 εκατοστά, που χωράνε δίπλα-δίπλα στο φούρνο.
Οι ποσότητες που γράφω είναι για 12 μισές πιπεριές.

Μπορεί να γίνει πιο πικάντικο, αν αντικαταστήσουμε την γλυκειά πάπρικα, με καυτερή και να παίξουμε με τα τυριά κατά τα γούστα σας....
Καλή όρεξη!!


Posted by Picasa

20 σχόλια:

  1. Άκου κέρατα?
    Ωραία φαίνονται.
    Καλοφάγωτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εεεέ! ναι! εκεί πήγε το μυαλό μου!
    Και δεν εννοώ στον Ρούντολφ!!!
    Οι πιπεριές...αδυναμία μου!!
    (ξέρεις κανένας τρόπο για να διατηρήσει μια φίλη μου στο νησί μανιτάρια άγρια!!! σλούρπ!!!)
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία ιδέα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να φάω πιπερίες, μου είναι πολύ βαρυστομαχές. :ο(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aαα, δεν θα μας αφησεις να αγιασουμε, και μη μου λες ότι εχουν λίγες θερμίδες, δεν με πείθεις...
    Χρόνια πολλά και καλά, Καλή Χρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Brindo contigo o Ano 2010!!!|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Amiga,|.)/¸.¤ª“˜¨ -˙¨±¨√¨
    |.)/¸.¤ª“˜¨ -|.)/¸.¤ª“˜¨ -|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Nem o universo se compara à bela AMIZADE.☆
    Essa seara é o meu caminho da VERDADE.☆
    De amor de amigos na SIMPLICIDADE.☆
    Construí o abrigo da SINCERIDADE.☆¨¨¨
    Com os seixos da HUMANIDADE.☆
    O alicerce na CUMPLICIDADE.☆|.)/¸.¤ª“
    No chão da CLARIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Pedras da VONTADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Luz e BONDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Sem VAIDADE.☆.|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Com CARIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Sem ver a IDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Na feliz CIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Da flor da ETERNIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    Onde habita a FELICIDADE.☆|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    De sempre contando com sua AMIZADE.☆
    |.)/¸.¤ª“˜¨ -|.)/¸.¤ª“˜¨ -|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    FELIZ |.)/¸.¤ª“˜¨ -2010|.)/¸.¤ª“˜¨ -
    -…+*ˇ,“˜Rosa¨.|.)˙…ˇ˙.|.)˙ˇˇ“.˙ˇ“..˙ˇˇ“.-
    «.˙ˇˇ“..˙ˇˇ“.,.˙ˇˇ“.,|/.-..-˙ˇˇ..,~)-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ πως τα έγραψε αυτά η από πάνω μου,ναι τι έλεγα, ααα για τα κέρατα, είναι πολύ νόστιμα γεμιστά και με, φέτα σκόρδο και ντομάτα σάλτσα μμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πωωωω και τι δε θα'δινα να'χα ένα πιάτο :))))

    Φάε και για'μενα βρε Δύσπιστε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανέστης : Εγώ τις ήξερα μακρουλές. Στο Σ/Μ όμως τις λένε κέρατα...
    ___________
    @ Ελίτσα: Πονηριές!!
    Για τη συντήρηση μανιταριών, αν δεν είναι δηλητηριώδη(!!), θέλουν καθάρισμα,σκούπισμα μεβρεγμένη πετσέτα και κατευθείαν στην κατάψυξη.
    Κατεψυγένα αγοράζω και τα διατηρώ στην κατάψυξη στους -22 οC, μια χαρά.
    Άλλος τρόπος: Καθάρισμα ίδιο, βράσιμο 2-3 λεπτά και σε βάζο με μείγμα νερού /ξυδιού σε αναλογία 2/1.
    3) Αποξήρανση στον φούρνο της κουζίνας, με 40-50 οC και μισάνοικτη την πόρτα. Καλύτερα αν έχεις "αέρα".
    3 1/2 ) Ξήρανση μπορεί να γίνει αν τα περάσουμε σε κλωστή και τα κρεμάσουμε σε σκιερό και αεριζόμενο χώρο. Το καλοκαίρι 1-2 μέρες είναι ΟΚ.
    Αυτά τα ξέρω από παλιά, αλλά δεν τα έχω εφαρμόσει ποτέ. Δεν ξέρω καλά τους τύπους και τα φοβάμαι να τα μαζέψω όταν τα βλέπω κάτω από φύλλα στα βουνά.
    Δεν δίνεις μέηλ και αναγκάστκα να τα γράψω εδώ, που ίσως να μην ενδιαφέρουν όλους.
    ____________
    @ Alice: Αυτά είναι λάμψεις της στιγμής και με υπάρχοντα υλικά. Αν αξίζει την ποστάρω. Συνήθως τις τρώει το σκοτάδι.
    ____________
    @ Καλημέρα: Το ποσό των θερμίδων είνα άρρηκτα συνδεδεμένο με την ποσότητα.
    Ψάχνω τρόπο να σε download για την περίπτωση απουσίας. Κατι πάω να βρω.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!
    _____________
    @ ΦΟΥΛΗ: Αυτή τη φορά τα ανακάτωσα με μπεσαμέλ και έινα καλύτερα.
    ____________
    @ E allora: Εμ! Τι να σου κάνω; Είσαι μακρυά. Μακάρι να ήσουν κάπου εδώ γύρω....
    ____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σταυρο χίλια ευχαριστώ....και χίλια συγνώμη νόμισα πως το είχες το μέιλ...αν δεν τα γνωρίζεις να μήν τολμήσεις να τα μαζεψεις..

    Καλό σου βράδυ και πάλι ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραία θα'ναι λίγο πιο ελαφριά όπως τα φτίαχνω εγώ με σκέτη φέτα και από πάνω μια γλυκιά σκορδάτη σάλτσα ντομάτας!
    Πάντα γλέντια να'χεις σπίτι σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ.....ΚΑΛΗΗΗΗΗ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλή χρονιά με τις υπέροχες λιχουδιές σου
    Καλή χρονιά
    ……... / | \ .......♥♫ 2010 & ♫*♥
    ……..... *•♥•* ...... ♠♫ a Happy New Year ♫♦♫*
    ……... *♥♫♦♫♥* ......
    ….... *♥•º♦•♫º♥* .....
    ..... *♥☺♥•♥☺♫♥* .....
    .... *♥•♫♥☺º♠☺#♥* .....
    ... *♥♫♥º♫♥♦♥♫♥♫♦* .....
    .. *♥♦♥☺♥♫♥♫♥☺♦º♥* ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
    Ομορφη ευτυχισμένη, με υγεία και σύνεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. νόστιμο φαίνεται!
    Εμείς κάνουμε τη πιό απλή εκδοχή:
    Βρέχουμε τα κέρατα με ξύδι και τα αλατίζουμε. τα αφήνουμε λίγο να τραβήξουν. Μετά τα σκίζουμε κατά μήκος και τα γεμίζουμε μέσα με φέτα. Τα βρέχουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στον φούρνο. Γρήγορος μεζές για τσίπουρο και ούζο...
    Καλή χρονιά Δύσπιστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πονηρό ξεπονηρό, νόστιμες φαίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ήθελα να σχολιάσω από τα κεφτεδάκια ακόμη αλλά δεν μου άνοιγαν τα σχόλια και άκουγαν τα σχολιανά τους!
    Εύχομαι λοιπόν σήμερα καλή χρονιά, νόστιμη και μυρωδάτη και κυρίως γεμάτη υγεία και χαρα!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ νόστιμη πρόταση!
    Είσαι μερακλής!
    Καλή Χρονιά σου εύχομαι με υγεία και δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Amiga...

    ...que a fé e a esperança num mundo melhor sejam revividas a cada dia em seu coração!
    Feliz 2010!!!

    Beijinhos.
    Itabira - Brasil

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΥΟΥΟΥ! Καταπληκτική η συνταγή!
    Καλή Χρονιά πάντα με υγεία και γευστικές εμπνεύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή