Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

"ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ" ή "MEDITERRANEAN TURKEY BURGER" : Η συμμετοχή μου....


 Αυτή είναι η φετεινή συμμετοχή μου στον Διαγωνισμό των Greek Food Bloggers για τα Friday's.
Προκρίθηκε στον τελικό, στην πεντάδα των "κυρίως" πιάτων, μέσα από 96 συμμετοχές και για τις τρεις κατηγορίες (ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως).

Υ Λ Ι Κ Α για μια μερίδα
160 γραμ. Κιμάς Γαλοπούλας
1 κουτ.γλυκού Λιαστή Ντομάτα σε λάδι στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
1/2 κουτ.γλυκού Μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 κουτ.γλυκού Σκόρδο ψιλοκομμένο
50 γραμ. Φέτα τριμμένη
1 κουτ.γλυκού Φέτα τριμμένη
1 κουτ.σούπας Τζατζίκι*
2 τεμ. Ψωμάκια για burger σχισμένα οριζόντια
3-4 φύλλα μικρά Σπανάκι**
1/2 Πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι) στραγγισμένη, σε ταινίες
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 230 βαθμούς (στον διαγωνισμό χρησιμοποιήθηκε αντικολλητικό τηγάνι).
Ζυμώνω τον κιμά με την ντομάτα, τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα 50 γραμ. φέτα. 
Πλάθω 2 μπιφτέκια με πάχος περίπου 1,5 εκατοστά και τα τοποθετώ σε ταψάκι με κόλλα ψησίματος (ή αντικολλητικό).
Ψήνω στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά (εσωτερική θερμοκρασία μπιφτεκιού 74 οC, αν έχετε το ειδικό θερμόμετρο).
Αν θέλουμε ψήνουμε τα ψωμάκια στην κομμένη τους πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Αναμειγνύουμε το τζατζίκι με το 1 κουταλάκι φέτα και το απλώνουμε στο κάτω ψωμάκι.
Από πάνω το σπανάκι, την πιπεριά, το μπιφτέκι και καπακώνουμε με το υπόλοιπο ψωμάκι.

Παραπομπές:
* Το τζατζίκι γίνεται με γιαούρτι στραγγιστό (κατά προτίμηση 2% λιπαρά), σκόρδο, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο αγγούρι και άνηθο.
** Το σπανάκι μπορεί να αντικατασταθεί με μαρούλι ή ρόκα, ανάλογα με την εποχή.

Πιο κάτω είναι η εμφάνιση, όπως έγινε στην δοκιμαστική κατασκευή, όπου δεν μπόρεσα να παρευρεθώ και με εκπροσώπησε άριστα η Κα Μαρία Μπέικα, του blog Mari Plateau, την οποία ευχαριστώ και από εδώ!

Ο Διαγωνισμός, για δεύτερη χρονιά, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ευχαριστημένοι.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους Greek Food Bloggers και στα καταστήματα Friday's.....

Posted by Picasa

13 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ για τα γενέθλιά σου,
    Σταύρο μας,
    και ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
    για τη διάκρισή σου!

    Προσωπικά, το περίμενα!!!

    Φιλιά στην Αιγιώτισσα,
    Υιώτα
    και Δημήτρης, ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια και του χρόνου να μας αξιώσει να βρεθούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια και του χρόνου να μας αξιώσει να βρεθούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανυπομονώ να τα δοκιμάσω!!!
    πάλι συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρικα για την επιτυχία σου,
    τα συγχαρητήρια μου!
    Να ακολουθήσουν κι άλλες
    διακρίσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Σταύρο!!!!! Θα το φτιάξω να το δοκιμάσουμε!!!!!
    Πολύ καλά τα κατάφερες, είδα και την συνέντευξη σου. Πάντα τέτοια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο σταυρο. συγχαρητηρια και εις ανωτερα.

    ειρηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλά συγχαρητήρια! Πάντα τέτοια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αααα, πάντα τέτοια!!!
    Συγχαρητήρια Σταύρο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συγχαρητήρια σε σένα και όλους...ωραιο το φαγητό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγχαρητήρια και εύχομαι πάντα επιτυχίες!!!
    Ωραίος συνδιασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγχαρητήρια!!
    Βλέπω μας έχεις βάλεις σ'ολες τις νοικοκυρές τα γυαλιά!!
    Την κατέχεις καλά τη μαγειρική βλέπω??

    Τα θαλασσινά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα τη δοκιμάσω τη συνταγή οπωσδήποτε............και του χρόνουυ να είμαστε καλά και να βρεθούμε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή