Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΞΕΣΤΡΑΤΙΣΑΝ ..........ΣΗΜΕΡΑ !!


Ήξερα από παλιά για τους γιατρούς, ότι  "Τις επιτυχίες τους τις βλέπει η δημοσιότητα και τις αποτυχίες τις κρύβει το χώμα".
Για να μη μου κρύβει λοιπόν τις αποτυχίες μου το χώμα, παράτησα την Ιατρική (και για κάποιους άλλους, πιο ηθικούς λόγους).
Σήμερα, η Κα Χρυσούλα, η μανάβισσα της γειτονιάς, μέσα σε όλα τα ψώνια, μου δίνει και μερικές μελιτζάνες δώρο, σαν καλό πελάτη.
Έμοιαζαν με "τσακώνικες", αλλά ήταν "φλάσκες".
Ρώτησα προέλευση και η απάντηση ήταν
"Δικές μας από το κτήμα στα Βασιλικά (Θεσσαλονίκης), με σπόρο που ήρθε από την Ιεράπετρα (Λασιθίου), τύπου "Αργίτικες", χωρίς κανένα λίπασμα ή χημικά. Μόνο νερό".
Τρέχα - γύρευε, δηλαδή.

Άντε, λέω, να κάνω Ρολάκια με τυρί, πιπεριά και ντομάτα.
Με το ξεκίνημα, κόβω λεπτές φέτες κατά μήκος και τις ζεματώ σε βραστό αλατισμένο νερό.
Έπρεπε να τις αφήσω 3-5 λεπτά, αλλά το κουδούνι της πόρτας με καθυστέρησε και ξεφύγαμε.
Αποτέλεσμα, μαλάκωσαν τόσο πολύ, που δεν μπορούσα να τις τυλίξω.   Τα ρολάκια απέτυχαν!!!!
Η σάλτσα που θα έριχνα από πάνω, σχεδόν έτοιμη (σαν την σάλτσα για το ιμάμ), οι πιπεριές κομμένες "ζουλιέν" (μπαστουνάκια), αλλά το γιδοτύρι άκοπο ακόμα (ευτυχώς).
Και η λύση:
Ρίχνω στη σαλτσα τις κομμένες πιπεριές και βράζω λίγο ακόμα.
Λαδώνω πυρεξάκι, στρώνω τις "νιανιά" μελιτζάνες, καλύπτω με την σάλτσα, σκεπάζω με μεμβράνη και στο ψυγείο, μέχρι να τελειώσει η Κυρία κανιβαλλο/σίφουνας, που μας καθαρίζει και να φύγει από την κουζίνα.

Με την απελευθέρωση, τρίβω το τυρί και φουρνίζω στους 180 βαθμούς, για 45'.
Τέλειο το φαγάκι, σαν Ιμάμ Μπαϊλντί, με κάπως έντονη τη γεύση πιπεριάς (κέρατα είχα).

Και από πολύ κοντά

Και έτσι δεν μπορεί να κατηγορηθώ ότι την αποτυχία μου την έκρυψε το χώμα.....
Posted by Picasa

20 σχόλια:

  1. Koλοκυθομελιτζάνες και άγιος ο Θεός.
    Αυτά έχει το Ελληνικό καλοκαιρινό τραπέζι και παινεύεται:)

    Μια χαρά έγινε και του άξιζε η δημοσιότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν είναι έτσι οι αποτυχίες...να τις κάνεις συχνά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΥΣΠΙΣΤΟς, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟς ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥς ΠΙΣΤΟς? ΔΥΟ ΦΟΡΕς ΠΙΣΤΟς, Ας ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΎΜΕ ΜΑΖΙ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗς ΜΕΛΙΤΖΑΝΑς, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩς ΚΑΙ ΤΙς ΑΛΛΕς ΦΟΡΕς, ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΊΤΕΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δύσπιστε
    έχω δυο εβδομάδες και μόνο για μελιτζάνες μιλάω, σε λίγο οι συνεργάτες μου θα με πάνε σε ειδικό μελιτζανολόγο να με κάνουν καλά!!
    Τι ωραίο ρόζ χρώμα!! Εγώ μόνο αυτές με το σκούρο μαύρο έχω βρει, αυτές εχουν διαφορά στην γεύση από τις άλλες??? Θα τις παραγγείλω κι αυτές να κάνω συγκρίσεις!!!!

    Καλό σας βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Thalassenia :
    Την έσωσα την παρτίδα!!
    _______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Λίλα :
    Όταν ξεκινάς για αλλού και καταλήγεις αλλού, τι άλλο από αποτυχία είναι;
    Άσχετα αν ήταν νόστιμο το φαγητό.
    ______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ice creaminal :
    Είναι αυτός που πιστεύει δύσκολα.
    Όχι άπιστος, ούτε δις-πιστός.
    Αυτό το ψευδώνυμο είχα όταν "Ο Δύσπιστος σχολιάζει και σπάει πλάκα με τα ψιλά", μια εκπομπή που έκανα παλιά σε ραδιόφωνο τοπικό.

    Πάντως έκανα και μια προσευχή στον Λούκουλο, να πετύχει το φαγητό, γιατί βαριόμουν να κάνω κατι άλλο. Και έπιασε!!!
    ______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Titi Nefer :
    Το Ελληνικό Καλοκαίρι ταιριάζει με την μελιτζανοπληξία.
    Είπα να κάνω κάτι διαφορετικό και βγήκε άλλο. Δεν μας πείραξε καθόλου.

    Πάντως αν βρεις μελιτζάνες μακρουλές, ριγέ, γνήσιες Αργίτικες (Τσακώνικες) και όχι "Made in Ιεράπετρα", χτύπα τες. Είναι το κάτι άλλο.
    ________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπερα Δυσπιστε
    Απο τα λαθη στη κουζινα, βγαινουν τα πιο εμπνευσμενα πιατα και μαλλον καταφερες να παρασκευασεις ενα καταπληκτικο εδεσμα.Ισως θα επρεπε να αυτοσχεδιαζεις πιο συχνα..Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Φωτεινη Τ.:
    Όταν πρέπει να κάνεις κάτι για μεσημέρι, αναγκαστικά έρχεται ο αυτοσχεδιασμός.
    Από την άλλη μεριά, ο ερασιτέχνης δεν έχει την πολυτέλεια των πολλών υλικών, για να τα πετάει και α κάνει άλλο!
    Καλό βράδυ!!!
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελπιζω να μη παρεξηγηθηκε το σχολιο μου περι αυτοσχεδιασμου!!Δεν θελησα ν'αφησω καποιο υπονοουμενο σχετικα με τις μαγειρικες σου ικανοτητες-που ουτως η αλλως τωρα τις μελετω-.Απλα επισημανα το γεγονος της εξυπνης καλυψης του λαθους.Τα σχολια μου ειναι παντα καλοπροαιρετα,αλλιως δεν θα εμπαινα στον κοπο να τα γραψω!Θεωρω αναιδεια καποιος να γραφει απλα και μονο για να βγαλει αναιδεια και κακους τροπους.Ευχαριστω για την φιλοξενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηρθε ο καιρος να σας αφησω για λιγο για το καλοκαιρι.Φορεστε το ομορφο χαμογελό σας και πάρτε μαζι την ομορφότερη διάθεση οπου και αν πάτε.Ας διώξουμε για λίγο τα πράγματα που μας στενοχωρούν και ας απολαυσουμε ένα ησυχο καλοκαίρι.ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Φωτεινη Τ.:
    Απεναντίας!!
    Πολύ συχνά αλλάζω τον χαρακτηρισμό αυτόν, με τη λέξη "Μακγκαηβερισμός" ή και "απατεωνία", έτσι για πλάκα!!

    Πάντα καλοδεχούμενοι είναι όλοι.
    Και όταν λέω "όλοι", εννοώ "όόόόλοι", που λέει και ο Αγαπούλας στη διαφήμιση.....
    _________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS :
    Καλά να περάσεις, όπου κι αν πας!!
    Και φρόντισε να δημιουργήσεις αναμνήσεις διακοπών.
    Θα είναι ότι καλύτερο....αργότερα!!
    Καλές Διακοπές!!
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προσωπικά μια χαρά θα τις έκρυβα στο στομάχι μου! (γέλασα πολύ με το σχόλιο περί γιατρών! )
    Μ' αρέσουν πολύ οι μελιτζάνες και το φαγητό που έφτιαξες φαίνεται πάρα πολύ ωραίο! Θα περιμένω και τα ρολάκια!

    Πολλές καλημέρες Δύσπιστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Selcouth :
    Τα ρολάκια δεν είναι κάτι σπουδαίο.
    Ένα κομματάκι τυρί, ένα κομματάκι πιπεριά, τυλιγμένα σε φέτα μελιτζάνας, περιχυμένα με τη σάλτσα και στο φούρνο.
    Ορεκτικό είναι, αλλά αν φας πολλά, γίνεται γεύμα.

    Καλή σου Μέρα!
    _______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δύσπιστε,ονειρεύομαι Πασαλιμάνι και μεζεδάκια.Θα την κάνω την τρέλλα.Μετράω μέρες,κλείνω εκκρεμότητες,και πετάω για Ελλάδα!
    Μας ξελίγωσες ρε φίλε!Να είσαι καλά και να δείχνεις γαστρονομικές απολαύσεις στο όμοφο blog σου!
    Θα τα πούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αμαν τοχασα///γ........ φτου μηπως να να ξαναφτιαχνες???καλημεραααααααααααααααααααααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Makis Sougias :
    Καλώς να έρθεις!
    Για Θεσσαλονίκη παίζει κάτι;
    Ή μήπως να βρεθούμε κάπου ενδιάμεσα (ξέρω τι λέω. Έχουμε κοινό φίλο στο ενδιάμεσο)!!!!

    Καλή σου Μέρα!!!!!
    _____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ELENI :
    Λες να ξανακάνω την ίδια αποτυχία;;

    Καλημέρα Λενάκι!!
    Καλό Σ/Κ.
    ______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή