Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ για Ζυμαρικά και άλλα....

Η γέμιση για τα κανελόνια και το σχόλιο της φίλης Selcouth, έδωσε ιδέα για μια σάλτσα, άσπρη κατά βάση, με λαχανικά, για να συνοδεύει ρύζι ή ζυμαρικά
 
Τα υλικά που είχα
Μανιτάρια
Καρότα
Πιπεριές
Κρεμμύδι
Σκόρδο
Γάλα
Κορν φλάουερ
 
Η δουλειά έγινε σε βαθύ τηγάνι, όπου σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, σωτάρω κρεμμύδι και σκόρδο, ψιλοκομμένα.
Ρίχνω τα μανιτάρια, συνεχίζω για 5' και σβήνω με λευκό κρασί.
Βράζω μερικά λεπτά και ρίχνω πιπεριές σε κομματάκια και καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη.
Σκεπάζω, χαμηλώνω το μάτι στο 1/3 και σιγοβράζω για 15'.
Διαλύω 2 κ.γλ. κορν-φλάουερ σε μισό φλυτζάνι γάλα και ρίχνω στα λαχανικά. Απομακρύνω από την φωτιά, ανακατεύω και έτοιμη η σάλτσα.
 
Φυσικά αλατοπιπέρωσα κάπου στο ενδιάμεσο.......
Posted by Picasa

5 σχόλια:

  1. ♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥♥ ♥ΑΥΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ..ΕΔΩ ΘΑ ΦΑΩ ....ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΠΩ ..ΟΛΟ ΚΙΟΛΑΣ......ΟΥΦΦΦΦΦΦ ΖΕΣΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ELENI :
    Μια ποικιλία στη ζωή μας, με κοινά υλικά, είναι απαραίτητη.......

    Ε, όχι και ζέστη!! 25 βαθμοί στο μπαλκόνι. Απλά ευχάριστα!!
    ___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία ιδέα για μένα που έχω πολλά λαχανικά στον κήπο και στερεύω από ιδέες πολλές φορές!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Λίλα :
    Αν είχα κι εγώ τέτοια μπερεκέτια, πριν το γάλα, θα έβαζα τα βρασμένα λαχανικά σε μερίδες, σε σακκουλάκια τροφίμων και στην κατάψυξη.
    Το τελείωμα αφού αποψυχθούν.

    Καλό Βράδυ!
    ___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσπρες σάλτσες... Οι αγαπημένες μου!
    Για άλλη μια φορά βρήκες μια εύκολη και γρήγορη λύση! Μ'αρέσουν πολύ τα ζυμαρικά και πάντα ψάχνω για σάλτσες να τα συνοδεύουν!

    Να είσαι καλά και να έχεις μια πολύ όμορφη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή