Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ, ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΥΖΟ, ΦΡΥΓΑΔΕΛΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

Γενική εκκαθάριση, μέχρι να μας καθαρίσουν τελείως και να ησυχάσουμε!
Και σαν αρχή το πιο πρόσφατο πιάτο με διάφορα micro-περισσεύματα, από προηγούμενες κατασκευές.
Περιέχει
Συκωτάκια κοτόπουλου, βρασμένα για 5', σε ζωμό κρέατος.
Στήθος κοτόπουλου φιλέτο, ψημμένο στην γκριλλιέρα, μαριναρισμένο με λαδολεμονορίγανη.
Ρύζι μακρύκοκκο, με κρόκο Κοζάνης, σωταρισμένο σε ελαιόλαδο και βρασμένο σε ζωμό κρέατος, για 15'.
Σάλτσα Μιλανέζα, με κορν-φλάουερ, ελαιόλαδο και ζωμό κρέατος.
Κλασικοί τηγανητοί κεφτέδες με μοσχαρίσιο άπαχο κιμά, βρασμένοι σε σάλτσα ντομάτας, σαν συμπλήρωμα ζυμαρικών (πέννες)
Απλό κολοκυθόρυζο, γαρνιρισμένο με στραγγιστό γιαούρτι, πασπαλισμένο με λίγο καυτερό (μα πολύ καυτερό) μπούκοβο
Φρυγαδέλια, σπεσιαλιτέ Ηπείρου τουλάχιστον (θα έσκαγα αν δεν τα έφτιαχνα), με λουρίδες μοσχαρίσιου συκωτιού, αλατοπιπεροριγανωμένες, τυλιγμένες σε σκέπη κατσικίσια και ψημμένα στην γκριλλιέρα.
 Και για το τέλος, ένα απλό ντοματόρυζο και τίποτ'άλλο!!
Εννοείται ότι αυτά δεν έγιναν σε μια μέρα, αλλά ήταν απαραίτητο να καθαρίσει το ψυγείο και η ντουλάπα (ο "μπακάλης" μου στο πίσω μπαλκόνι) και ........ να δούμε αν κάποτε μπορέσουμε να τα ξαναγεμίσουμε, με τις παρούσες συνθήκες........
Posted by Picasa

18 σχόλια:

  1. Θέλω μια απ'όλα στο τέσσερα!!!Όλα μου αρέσουν αλλά ξεχωρίζω το πρώτο πιάτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Λίλα :
    Το πρώτο πιάτο είναι το σημερινό.
    Γύρισα στις 13.15', ξεκίνησα τις μαγειρικές στις 13.30' και στις 14.00' ήταν όλα έτοιμα...
    Ταχύτατα και απλά.
    ______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όταν η κουζίνα διαθετει μάγειρα με φαντασία....τι επαθα βραδυατικα....:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταύρε
    άσχετο με τη σημερινή σου νοστιμιά,αλλά θα το γράψω,πως οι βουβαλοτρόφοι πρέπει να σε τιμήσουν και να σε κάνουν επίτημο μέλος!!!
    Σε ότι με αφορά σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μα τι μας κανεις τετοια ωρα!!!
    και μολις φαγαμε μινεστρονε και ακατεργαστο ρυζι
    αυτη η συνταγη φρυγαδελια πως ειναι? πως φιαχνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ cook :
    Επιβίωση θα το έλεγα και η φαντασία έρχεται ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά.
    ___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανέστης Θ.Κετσετζίδης :
    Θα είχε μεγάλη πλάκα!!!!!!!!!
    _____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ grEAT :
    Είναι πάρα πολύ απλή, αρκεί να βρεις την σκέπη (μπόλια). Είναι ένας δικτυωτός συνδετικός ιστός, κάτω από το δέρμα της πλάτης του αρνιού και του κατσικιού.
    Λεπτομέρειες ΕΔΩ.
    __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ..ὑπό τίς παροῦσες συνθῆκες" Μ'ἄρεσε, καλό :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν μπορω να το κανω! :(
    θα βρεθω στο δρομο με την μπολια!!! ο συζυγος δεν τα τρωει αυτα σε αντιθεση απο εμενα που τρελλαινομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλέ τι περισσεύματα; Αρχοντικό γεύμα είχατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ cummulus :
    Το τι συμβαίνει, φαίνεται.
    Τράτζικ!!!
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ grEAT :
    Κρίμα βρε παιδί μου!
    Μόνο να ήξερε τι χάνει!!!!!
    __________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Vita :
    Τα περισσεύματα είναι στο πρώτο πιάτο και αυτά ήταν όλα......
    Τα υπόλοιπα ήταν άλλων ημερών!
    ___________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολλές φορές τα περισεύματα
    είναι πιο νόστημα,και ορεκτικά.
    Και μετά σου βγαίνουν...ξηνά
    γιατί λερώνεις περισσότερα σκεύη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Frezia :
    Μέσα σε όλα, έχω και την κακή συνήθεια να πλένω και τα κατσαρολικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γεμίζω το σακκούλι μου με μία απ'όλα,έτσι,για να 'χουμε να πορευόμαστε:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ VAD :
    Και από δύο αν αντέχεις.....

    Καλή σου μέρα, Φίλτατε Βασίλη!!
    _______________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή