Εδώ στην Ελλάδα τον γνωστό "Φτωχογιάννη" τον κάνουμε 2 φορές το χρόνο, στις 25 Μαρτίου και την Κυριακή των Βαΐων.
Όταν κάποτε ήταν "το ψάρι του βουνού" τον μαγείρευαν όλο το χρόνο.
Αυτό είπα να κάνω κι εγώ. Βέβαια δεν είναι πια και τόσο "φτωχογιάννης", με 9,50€ το κιλό (φιλέτο).
Το αποτέλεσμα
ΥΛΙΚΑ
1 φιλέτο Μπακαλιάρου, κομμένο κομμάτια και ξαλμυρισμένο
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
3 φλ.τσαγ. Αλεύρι
2-3 κουταλιές λάδι
1 κουτάκι Μπύρα lager 330 ml
1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Ούζο ή τσίπουρο
1 φιλέτο Μπακαλιάρου, κομμένο κομμάτια και ξαλμυρισμένο
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
3 φλ.τσαγ. Αλεύρι
2-3 κουταλιές λάδι
1 κουτάκι Μπύρα lager 330 ml
1 φλυτζανάκι του Ελληνικού καφέ Ούζο ή τσίπουρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το κουρκούτι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γινουν παχύρευστος χυλός.
Τον αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον μια ώρα πριν την χρήση. Εγώ τον έβαλα και μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν το κουρκούτι είναι κρύο, δεν ξεκολλάει στο τηγάνισμα. Αν είχε 1-2 αυγά δεν χρειάζεται.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε τηγάνι, να κάψει, αλλά να μην αρχίσει να καπνίζει.
Βουτάμε ένα- ένα κομμάτι στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά
Πρώτα φτιάχνουμε το κουρκούτι
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπωλ του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γινουν παχύρευστος χυλός.
Τον αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον μια ώρα πριν την χρήση. Εγώ τον έβαλα και μισή ώρα στο ψυγείο. Όταν το κουρκούτι είναι κρύο, δεν ξεκολλάει στο τηγάνισμα. Αν είχε 1-2 αυγά δεν χρειάζεται.
Βάζουμε μπόλικο λάδι σε τηγάνι, να κάψει, αλλά να μην αρχίσει να καπνίζει.
Βουτάμε ένα- ένα κομμάτι στο κουρκούτι και το τηγανίζουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIusXagIxeAvS-KI_4Su4XpXC2s-KWAF4LOX21SkmwJ4e1gzkQoClwG6c9ZIfNlImtfORbcu3W8iq9f7Xw5h6SlJRXm-h_mbYyOqK3mS3ZmjyzAgRk_iEsKnEE9biYWNhMpF3wufVNa30/s400/2012-04-08+%25CE%259F+%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3-%25CE%25A3%25CE%259A%25CE%259F%25CE%25A1%25CE%2594%25CE%2591%25CE%259B%25CE%2599%25CE%2591+%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D+%25CE%2592%25CE%2591%25CE%25AA%25CE%25A9%25CE%259D.jpg)