Φέτος είχα πολλά ραγισμένα αυγά, στο βράσιμο, παρ'όλο που τα έβρασα με όλους τους κανόνες, όπως κάθε χρόνο.
Αυτά τα ραγισμένα τα έχω σε τάπερ στο ψυγείο, αλλά για περιορισμένο χρόνο και είναι αδύνατο και ανθυγειινό να τα καταναλώσουμε σύντομα.
Μου ήρθε στο νου ο τρόπος που προτείνει η Κα Ελένη Χιόνη, στις ΡΕΤΣΕΤΕΣ του site της Πατρίδας, www.Kefalonia.net.gr, και συγκεκριμένα στην Παραδοσιακή Κουζίνα, για βραστά αυγά.
Μετά από μικρές αλλαγές στα μυρωδικά, καταλήγω σε ένα αποτέλεσμα, που φαίνεται ότι θα με δικαιώσει!
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ
10 αυγά βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 κουτ.γλ. Πιπέρια σε κόκκους, διάφορα χρώματα
5 φυλλαράκια Δάφνη
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
2 Πιπερίτσες καυτερές
2 κουτ.σουπ. Ζάχαρη άσπρη
500 ml Ξύδι από άσπρο κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ανοξείδωτο κατσαρολάκι βράζω το ξύδι με τη ζάχαρη και όταν διαλυθεί ρίχνω τα μυρωδικά. Συνεχίζω τον βρασμό για μερικά λεπτά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει, έως χλιαρό. Σουρώνω και κρατώ τα μυρωδικά.
Έχω τα καθαρισμένα αυγά σε βάζο και απογεμίζω με το ξύδι. Ρίχνω και τα μυρωδικά.
Φροντίζω και καλυφθούν τα αυγά τελείως. Αν κάποιο ανέβει στην επιφάνεια, βάζω κάποιο εμπόδιο ( στην περίπτωση μου, το ειδικό πλαστικό πλέγμα που δίνει η "Μαριάννα" στα αμπελόφυλλα. Από εκεί είναι και το βάζο).
Κλείνω σφιχτά το καπάκι και τα διατηρώ στο ψυγείο.
Λένε ότι μπορούν να μείνουν και "εκτός" αλλά Δυσπιστώ!!
Θα σερβιριστούν με λάδι, ρίγανη, μαγιονέζα, μουστάρδα κάπαρη και ότι άλλο κάνω κέφι εκείνη την ώρα!!
Τα "Γεμιστά" της παρακάτω φωτό έγιναν αναμειγνύοντας τους κρόκους με μουστάρδα και λίγο κάπαρη.....
Πανέμορφα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κάνω συχνά!!
:)))))
τα ειδα και στο μπλογκ της κικης και μου κινησαν την περιεργεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήθελω να τα φιαξω. δεν μπορω να φανταστω τι γευση εχουν.
με ουζο η τι τα σερβιρουμε????
απαπααα
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ της μόδας στην μπλογκόσφαιρα τα αυγά τουρσί! και η Κικίτσα μας τα έκανε και τουρσί και ανάρτηση στη μικρή κουζίνα της
Δύσπιστε, εμείς, από τότε που αρχίσαμε να τα τυλίγουμε σε αλουμινοχαρτο, δεν έχουμε σπασίματα...
χρόνια πολλά
@ ελίτσα :
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα κόκκινα κάθε χρόνο μόνο λίγα περισσεύουν, αλλά φέτος που δεν βρήκα της Αμερ.Γεωργ.Σχολής, αναγκάστηκα και πήρα κοινά και ράγισαν το 40%.
Τα ραγισμένα έγιναν τουρσί, για πρώτη φορά.
Για όλα υπάρχει πάντα η πρώτη φορά.
Καλό Σ/Κ...
_________________________
@ grEAT :
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που είδα το σχόλιο το δικό σου και της logia, πήγα στην Μικρή Κουζίνα και τα είδα. Διάβασα και τις παραπομπές, μια από τις οποίες αναφέρει και την Κα Χιόνη, που είναι δημοσιογράφος από την Κεφαλωνιά.
Με ότι και να τα σερβίρεις πάνε.
Εγώ προτιμώ τσίπουρο ή ούζο...
________________________
@ logia :
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά η Κική, όπως πάντα, σύγγραμμα έγραψε!!
Έχει και δίκιο για τους πολιτικάντηδες. Μόνο που αυτοί θέλουν ωμά και κλούβια!!
Το αλουμινόχαρτο καταγράφεται για δοκιμή, με αυτά τα απλά αυγά, την επόμενη Πέμπτη!!!!
Ευχαριστώ!
Χρόνια Πολλά!!
__________________
Σταύρο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω την δοκιμή με το αλουμινόχαρτο!!
(Να οργανωθούμε ρε παιδια μπας και τσουγκρίσουμε κανένα γερό αυγό το Πάσχα!!)
:Ρ:Ρ
@ ελίτσα :
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα την κάνω την δοκιμή και θα τα βάψω (λίγα) με παντζάρια.
Να δω τι θα γίνει!!
Θα ενημερώσω!
__________________
Όλο κόλπα είσαι καπετάνιο μου!!!!Ωραίο μεζεδάκι φαίνεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο είχα κάνει κι εγώ πέρσι
ΑπάντησηΔιαγραφήείναι πολύ καλή ιδέα,και
μάλιστα έψαχνα τη συνταγή,
τώρα θα κάνω τη δική σου!
Καλό βράδυ...
@ Λίλα :
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δω όταν ανοίξω το βάζο.
Φαίνεται ότι είναι παλιό το κόλπο και στο link που δίνω έχει αρκετά κόλπα για βραστά αυγά (και διάφορες άλλες Κεφαλωνίτικες "ρετσέτες").
Καλό Σ/Κ!!
__________________
Αυτά ανοίγουν την όρεξη, τι θα τρώμε μετά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαντάζομαι θα είναι μούρλια ορεκτικό!!!
Χρόνια Πολλά:)
@ Frezia :
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα μυρωδικά σηκώνει παιχνίδι, ανάλογα με τα γούστα.
Αξίζει να το δοκιμάσω κι εγώ!
Καλό Σ/Κ!!
____________________
@ Thalassenia :
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, δεν είναι για χόρταση και λόγω χοληστερίνης, όσο και αν είναι Ω3!!
Μετά.....γουρουνόπουλο σούβλα!!!!
Καλό Σ/Κ!!
_______________________
Κι εγώ αυτή τη συνταγή κάνω Δύσπιστε, ακόμη από το hungry.Μάλιστα επειδή βάφω αρκετά με κρεμμυδόφυλλα κάνω την αυθεντική συνταγή. Εϊναι πολύ ωραίος μεζές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να μη δυσπιστείς, Η Νένα Μιρμ. απο το χάνγκρυ μου είπε ότι τα έχει διατηρήσει ακόμα και μόνο μέσα στο λάδι, εκτός ψυγείου για μήνες (για ένα χρόνο τα διατήρησε) και δεν έπαθαν τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη Σταυρο...
ΑπάντησηΔιαγραφήόμορφα περάσατε όπως είδα...και του χρόνου με υγεία...για τα τουρσί να μας πεις άμα τα δοκιμάσεις!!!Πιστεύω καλά θα είναι για μεζέ...
@ Vita :
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, κάτι τέτοια αυγά πουλούσαν στην Βασιλέως Ηρακλείου, στο Μοδιάνο, έξω από την Εβραϊκή Συναγωγή και τα έλεγαν "Χαμινάδος". Νόμιζα ότι ήταν ψημένα στο φούρνο και είχαν καφετί τσόφλι.
Καλό Σ/Κ!!
________________
@ kiki :
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες να δοκιμάσω;;;
Ή θα με τρέχουν για πλύση στομάχου, αν προλάβουν!!!!!!!!!
Καλό Σ/Κ!!
___________________
@ ElenaG :
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς ο Κύριος!!
Μετά την δοκιμή, αν ζήσω, θα κάνω update!!
________________
Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ...εδώ στην Αγγλία είναι πολύ δημοφιλή βέβαια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήολο την ακουω αυτη τη συνταγή μα ακομη δεν τη δοκίμασα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧριστός Ανέστη!
Χαχα! Ε, μην το παρακάνεις βρε παιδί μου! Βάλε 2 αυγουλάκια μόνο να δεις τι θα γίνει (κι εσύ κι αυτά, χαχα!)!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΡΓΗΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ 2 ΩΡΙΤΣΕΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ...ΞΕΡΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΜΑΥΡΙΣΜΕ.Κ.Λ.Π....ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΛΕΩ..ΚΑΜΙΑ ΠΙΤΟΥΛΑ?? ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ...ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Pansofix :
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμη δεν άνοιξα το βάζο για δοκιμή.
Δεν ξέρω πως θα είναι.
Πάντως τα βρήκα και σε Αμερικάνικο site και φαίνεται ότι τα ξέρει ο κόσμος.
Καλή Εβδομάδα!
_______________________
@ cook :
ΑπάντησηΔιαγραφήΑληθώς ο Κύριος!
Χρόνια Πολλά!
__________________
@ kiki :
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχικά έκανα δέκα, ίσα για να γεμίσει το βάζο και δεν το άνοιξα ακόμη!
_____________________
@ ELENI :
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθόλου δεν αργησες. Η δοκιμή θα γίνει τις επόμενες μέρες.
Χαλκιδική και πάσης Ελλάδος, που λενε!
Το είδα, σχολίασα και μερικές....
Καλή Εβδομάδα!!
______________________
ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΣΤΑΥΡΕ!ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΙΑΑΑΑΜ!ΜΕΤΑ ...ΛΑΤΡΕΨΑ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΣΟΥ.....ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ..ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΝΩ!ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΑΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ....ΑΧ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ...ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΤΣΑΚΙΣΑΜΕ ΟΛΑ...[ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΑΑΑ]...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ...ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ!
@ Maria :
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι μου, το ίδιο συμβαίνει και με μένα. Σε διαβάζω και σε θαυμάζω, σε άσχετες ώρες, αλλά δεν σχολιάζω για να μη διακόπτει ένας άσχετος την σειρά....
Χρόνια Πολλά και Καλή Εβδομάδα!
___________________
Αυτό το ποστ πως μου ξέφυγε εμένα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι εγώ τα φοβόμουν τα αβγουλάκια αλλά αφού το λες εσύ που είσαι δύσπιστος...χιιχιιιχ...θα το τολμήσω!
Χριστός Ανέστη!
@ Εφη :
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τουρσί παίρνουν μια ελαφριά ξινή γεύση, που πάει τέλεια με τα διάφορα γεμίσματα, για ουζο/κρασοποσία.
Φέτος δεν είχα σπασμένα από βράσιμο και φταις εσύ γιαυτό!!!
Τα φετεινά τα έβαλα σε λάδι, όπως είπα στις Συνταγές στα Λί Λά..