Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΑ με μανιτάρια


Είναι καιρός τώρα που έκανα αυτή την τηγανιά
Υ Λ Ι Κ Α
Για την μαρινάδα
Κρασί άσπρο
Ελαιόλαδο
σε ποσότητες όσο να καλύψουν το κοτόπουλο


Κυβάκια Κοτόπουλου (στήθος για μένα)
Αλεύρι κίτρινο
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

250 γραμ Μανιτάρια σε φέτες
1 φλυτζανάκι γάλα εβαπορέ light, αδιάλυτο
Αλάτι, Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο κομμένες στα 4


Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Η δουλειά γίνεται σε τρεις φάσεις
Πρώτα μουσκεύουμε το κοτόπουλο στην μαρινάδα, για μία ωρα.
Όσο διαρκεί το μαρινάρισμα, σωτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει και το βγάζουμε από το τηγάνι.
Βγάζουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο, το αλευρώνουμε στο κίτρινο αλεύρι και το τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις πλευρές.
Σε άλλο τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια και όταν βγάλουν τα υγρά τους, ρίχνουμε την μαρινάδα, το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν. Πριν τελειώσουν τα υγρά, ρίχνουμε το γάλα και τα τηγανισμένα κομμάτια, μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.
Ρίχνουμε και τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι, πασπαλισμένο με χοντροκομμένο μείγμα πέντε πιπεριών(!)
Posted by Picasa

22 σχόλια:

  1. λεω ναι ναι!!και ο τριμ κολιανδρος του παει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Cook:
    Διατηρώ στην κατάψυξη πάντα μαϊντανό, άνιθο, σέλινο, βασιλικό και σελινόριζα. Δεν χωράει άλλα.
    Ο κόλιαντρος δίνει πιο έντονο άρωμα από τον μαϊντανό, αλλά....
    _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί βάζεις κίτρινο αλεύρι??
    Και με ζωμό πιστεύω θα'ναι υπέροχο αντικαθιστώντας το γάλα!

    Καλή όρεξη:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Zoyzoy:
    Το κίτρινο είναι πιό σπυρωτό και γίνονται πιο εμφανίσιμα.
    Παλιότερα χρησιμοποιούσα Κρητικά παξιμαδάκια κρίθινα, ψιλιτριμμένα στο multi. Ήταν καλύτερα.

    Με τον ζωμό θέλει και λίγο αλευράκι ή κορν φλάουερ για να πήξει.
    Όλα παίζουν! Φαντασία να υπάρχει!!
    _____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωραίο φαγάκι, πάντα με μεράκι μαγειρεύεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ:
    Το σπίτι μου είναι σε απόσταση αναπνοής ανάμεσα από Σνούπυ, Διαγώνιο, Αγκυροβόλι, Μπανκέτ και, λίγο μακρύτερα απο Ντορέ(Ζύθος), αλλά δεν....
    Άσε που κοτόπουλο τρώω μόνο εγώ και κάνω μικροποσότητες, φροντίζω όμως να είναι νόστιμα.
    _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σε νοιωθω οσον αφορα τις μικροποσοτητες.
    εγω που αγαπω τα μπαρμπουνια, πηγαινα στην αγορα και ζητουσα 4. μπαρμπουνια, οχι κιλα, διοτι ο συζυγος και η κορη γκρινιαζαν, λεγοντας οτι δεν μπορουν να κεντανε οσο τρωνε................
    τι να πεις!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω και εγώ τα ίδια μυρωδικά στην κατάψυξη συν τζίντζερ αλλά όχι σελινόριζα. Την φυλάς καθαρισμένη ή όπως είναι;
    Το φαγάκι τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πω πω!!!!φαινεται νοστιμότατο δεν το ηξερα.Αντιγραφω τη συνταγη για να τη δωσω στη μητερα μου να τη φτιαξει.
    Καλο απογευμα να εχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ grEAT:
    Έχω αυτό το πρόβλημα και στο κοτόπουλο, παίρνω στήθος φιλέτο, το χωρίζω σε μερίδες και το καταψύχω. Κρατώ την κατάψυξη στους -22 και φροντίζω να καταναλωθεί μέσα σε 2 μήνες.
    Αν δεν κάνω τέτοιες απατεωνιές, με την μιζέρια και την απέχθεια που έχει η σύζυγος με τα πουλερικά, θα τα είχα διαγράψει.
    Κάποτε τα έτρωγα μόνο "έξω", αλλά τα τελευταία το αποφεύγω.
    ________________

    @ Georgiaxara:
    Προσπάθεια να κάνω ένα απλό φιλέτο, κάπως ελκυστικό.
    ________________

    @ Mia Maria:
    Την σελινόρριζα την καθαρίζω και την κόβω σε κυβάκια. Αν είναι στεγνά και τα βάλεις σε σακκούλα τροφίμων, για να παγώσουν απλωτά σε επίπεδη επιφάνεια, σπάζεις όσο θέλεις μετά.
    ________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS :
    Νομίζω ότι είναι καιρός να μαγειρέψεις μόνος σου και να προσκαλέσεις και την μαμά στο τραπέζι.
    Να είσαι σίγουρος ότι η ίνηση θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.
    ______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέχρι Κιλκίς ήρθαν οι μυρωδιές!!!Αμάν!!!

    Μεριδούλα με κράτησες?

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ porcupine :
    Πάντα έχω καβάντζες για φίλους!!!
    ________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΡΩΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ...ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ!!!!!!
    ΑΑΑΑΑΑΑΑ...ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΡΔΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥ!
    ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ...ΕΝ ΚΑΙΡΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ [handmade+art] x2:
    Μια νοστιμιά έμεινε στη ζωή μου πια και δεν την αφήνω να φύγει!!!
    _____________

    @ Betty's Cuisine :
    Συνήθως επικρατεί η άποψη ότι το φιλέτο κοτόπουλου είναι άνοστο (σαν χόρτο, λένε).
    Με μικρές αλλαγές όμως, γίνεται καλό!
    Φαντασία να υπάρχει!
    _____________
    @ .....I'm a dreamer:
    Τεκίλα-τεκίλα-τεκίλα !!
    (Οι παλιοί θα το έχουν ακούσει, όπως και οι παλιοί θα θυμούνται την γεύση των παλιών τσουρεκιών του Τερκενλή)
    _____________
    @ ElenaG:
    Αποφεύγω την κρέμα γάλακτος, σε κάθε μορφή. Προτιμώ εβαπορέ light και ας πήζει αργότερα!
    _____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ ....I'm a dreamer:
    Την ώρα που σε ποστ για τηγανιά, αναφερεις τον Τερκενλή, τι περιμένεις να πω;;;
    Τρέλλες!!!

    Και το κόλλημα που έχεις πάθει με τον Τερκενλή, πρέπει να το απομυθοποιήσω!
    Από τον καιρό που μεγάλωσε και έφυγε ο Κυριάκος από τα κουμάντα, ήρθε η βιομηχανοποίηση.
    Ο φούρνος που έχει στο βάθος ου μαγαζιού, μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα έχει.
    Δεν ψήνει πια εκείνες τις αφράτες τυρόπιτες!
    Η φήμη όμως δημιουργήθηκε!!!
    _______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. θα δοκιμάσω κι εγώ τη μαρινάδα....και με κολίαντρο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή