Αρκεί να υπάρχουν τα απαραίτητα και όλα είναι εύκολα, λέει.....
Τα Υ Λ Ι Κ Α μας για 1(μία) ή, αν θέλετε, μισή μερίδα
1 φέτα Ψωμί του τοστ (ψίχα σίκαλης)
1 "κουπ-πατ" περίπου 5 εκατοστά διάμετρος (που να το βρεις σε ένα μικρό σκαφάκι;), ή ενα ποτήρι μελαμίνης ή γυάλινο (άλλο σπάνιο το γυάλινο)
1 Αυγό
Ελάχιστο Ελαιόλαδο
Ένα πινέλο ή ότι άλλο μπορείτε να σκεφθείτε για πασάλειμμα του λαδιού
Αλάτι
Χοντροτριμμένο μείγμα 5 πιπεριών (????)
Αντικολλητικό τηγανάκι
Ένα γκαζάκι του καφέ
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Κόβουμε στο κέντρο της φέτας ένα στρόγγυλο κομμάτι, με το ποτήρι.
Αλείφουμε με το λάδι, πάνω-κάτω και βάζουμε την φέτα στο ζεσταμένο τηγάνι.
Ψήνουμε για 1'.
Γυρίζουμε την φέτα και, στην τρύπα, σπάζουμε το αυγό.
ή σκεπάζουμε το τηγάνι, για να ψηθεί και από πάνω
Γαρνίρουμε με κάπαρη, αν μας βρίσκεται, ή με ροδελίτσες φρέσκου κρεμμυδιου (το πράσινο μέρος) αν μας βρίσκεται, ή ότι άλλο έχουμε πρόχειρο εκείνη την στιγμή, τέλος πάντων.
Φυσικά δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο.
καταπληκτικό, έχε χάρη που είναι παρά 6' μεσάνυχτα αλλιώς θα έτρεχα στην κουζίνα να το φτιάξω. Είσαι τέλειος που γεμίζεις τη ζωή μου με πικάντικες ιδέες. Φίλα μου τη Θεσσαλονίκη σε παρακαλώ. Ονειρα γλυκα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ginger:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η ανάρτηση με βασάνισε στις φωτογραφίες.
Κάτι πρέπει να είχε πάθει ο Blogger, γιατί δεν μπορούσα να μπω σε κανένα blog, ενώ είχα σύνδεση (άκουγα ραδιόφωνο).
Παράξενα συμβαίνουν!
Θα σου την φιλήσω την άτιμη!!!
Καλό ξημέρωμα!!!
_________________
Kαλημέρα, σε περιμένω από το Ψαρότοπο να παραλάβεις το δώρο σου !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τέλειο για πρωινό έκπληξη!χιχιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο στρόγγυλο ψωμάκι που μας έμεινε μπορούμε να το αλοίψουμε με μαρμελάδα ή μέλι ή με τον ίδιο τρόπο να κόψουμε κασεράκι και ζαμπονάκι! :-)
Τέλειο!
Καλημερα... πολύ ωραιο εγινε.. πολύ καλη ιδεα για ομορφια στο πιατο!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Lambros:
ΑπάντησηΔιαγραφήΉρθα, αλλά βρήκα μια παραπομπή σε άρθρο της Χουριέτ, ιατρικής φύσεως.
______________
@ Porcupine:
Να μια καλή ιδέα!
Κι εγώ έκατσα και το πέταξα το στρόγγυλο ψωμάκι!
(Είχε απαλοτριωθεί μέχρι να ψηθεί το αυγό, πασαλειμένο με μουστάρδα και κομματάκι παριζάκι, ίδιας διαμέτρου)
______________
@ Ελπινίκη:
Πρώτα πρέπει να χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι.
______________
Πολύ όμορφη η ιδέα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα προτιμήσω το μελάτο μ'αρέσει να ματώνει ο κρόκος και να τρέχει!
Ήταν το σνακ της εποχής μας και το βραδινό μπορώ να πώ!
Υπέροχο για συνοδευτικό με λαδερά και εντυπωσιακό!
Καλημέρα με φιλιά θαλασσινά:))
Πάρα πολύ όμορφο και ενυτπωσιακό "το αυγό στη βάρκα", θα το φτιάξω σίγουρα για πρωινό το Σάββατο, γιατί δεν γράφεις και μια καλή ιδέα για το ψωμάκι που μένει? μια όμορφη μέρα να έχεις!! φιλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά τα "εύκολα" σου θα με καταστρέψουν!!!χι!χι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μπελαλίδικα δεν ανησυχώ!!!...
μπορείς να βάζεις όσα και ότι θέλεις!!
Τι σκέφτεται ο άνθρωπος όταν βρίσκεται στα ¨ανοιχτά¨!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπώ το αγαπώ το αγαπώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια ιδέα φιλαράκο!
ΑΠΙΘΑΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ!ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΟΟΟ...ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!!!
Μου άνοιξες την όρεξη τώρα για τηγανητό αυγό κι έχω καμμιά πενηνταριά αυγά στο ψυγείο και δεν ξέρω τι να τα κάνω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Σταύρεεεεεε μου το δοκίμασα όπως ήταν φυσικό αλλά μάλλον πρέπει να δοκιμάσω μεγαλύτερο μέγεθος φέτες και το αυγό μικρότερο μέγεθος. Δυσκολεύτηκα να το ψήσω μέχρι πάνω τ'αυγό γιατί δεν μ'αρέσει το ασπράδι σε μορφή ζελέ. Σήμερα Παρασκευή ημέρα ωνίων οπότε θα προμηθευτώ τα πάντα-όλα γιατί από βδομάδα σκοπεύω να το παίρνω σαν πρωινό μαζί μου (όχι κάθε μέρα γιατί είμαι μικρό παιδί και θα μου ανέβει η χολυστερίνη). Φιλιά και περιμένω να μ'ενημερώσεις ημέρα και ώρα που θα πετάξεις απ΄το μπαλκόνι τα κεντήματα.
ΑπάντησηΔιαγραφή....σορρυ ξέχασα....το στρογγυλό ψωμάκι είναι χρησιμότατο γι'αυτούς δεν θέλουν τον κρόκο ψημένο. Αν δεν έχετε το ψωμάκι αυτό τι θα βουτήξετε στον κρόκο? Είναι ακριβώς το μέγεθος που χρειάζεται. Καλό ΣΚ
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ginger:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν προσέξεις τις φωτοραφίες (κλικ για μεγέθυνση), είναι σε τρείς φάσεις.
Η μία είναι μόλις το σπάζεις στο τηγάνι, η από κάτω είναι ψημένο με ζουμερό τον κρόκο και η τρίτη έγινε με σκεπασμένο το τηγάνι, αν θέλεις από την αρχή.
Παλιά η γιαγιά μου έπερνε καυτό λάδι με ένα κουτάλι από το τηγάνι και περιέλουζε το αυγό, για να ψηθεί και από πάνω.
Δοκίμασε το και έτσι!
Δύσπιστε, αν στις επόμενες εξετάσεις αίματος μου βρουν υψηλή χολιστερίνη να ξέρεις ότι το φταίξιμο θα είναι όλο δικό σου και να νοιώθεις τύψεις. Γιά να καταλάβεις σε τι επίπεδο έχω φτάσει σήμερα έπεισα και τον άντρα μου να φάει βαρκούλα προκειμένου να έχω την ευκαιρία για περισσότερες δοκιμές. Δεν καταφέρνω ακόμα να το κάνω να ψήνεται μέχρι μέσα και να μη μου ξεχειλίζει το αυγό απ΄το ψωμάκι. Μα είναι δυνατόν να έχεις περισσότερη υπομονή και μαεστρία από μένα? Εσύ που δεν βρίσκεις χώρα γιά τα εργαλεία σου και θέλεις να πετάξεις τα εργόχειρα γι αυτό? Χαχαχαχχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέρω και την τεχική της γιαγιάς σου αλλά δεν χρειάζεται τόσο λάδι αυτή η συνταγή αλλιώς θα το ρουφήξει όλο το ψωμάκι. Τώρα ξαναδιάβασα προσεκτικά την τελευταία σου απάντηση. ΚΑΠΑΚΙ στο τηγάνι και χαμηλή φωτιά - ιδού η λύση. Φιλάκια Σταύρε μου.
ΑπάντησηΔιαγραφή