Να λοιπόν, που καμιά φορά πετυχαίνει και η "Γεύση της Μαμάς".
Και το λέω, γιατί συχνά-πυκνά τρώγαμε αυτό το φαγητό, με διάφορες γαρνιτούρες και η γεύση θα με ακολουθεί μέχρι το...."τέλος"!!!!
Η συνταγή Της, προσαρμοσμένη στα μικρά μεγέθη της ζωής μας.
Υ Λ Ι Κ Α
250 γραμ. Συκωτάκια κοτόπουλου (σκέτα χωρίς καρδιές)
4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
Ρίγανη αρκετή (τι διάολο ριγανάτα θα ήταν αλλιώς)
Αλάτι και Πιπέρι
1 νεροπότηρο Κρασί άσπρο
1 ζουμερό Λεμόνι (ή και 2), τον χυμό του
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Κόβουμε τα συκωτάκια στα δύο, τα πλένουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι, με το λάδι και τα σωτάρουμε για λίγο.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να πιούν τα υγρά τους, σε χαμηλή φωτιά.
Αφού τελειώσουν τα υγρά, τα αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντας και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.
Γαρνίρουμε με άσπρο ρύζι
ή πατάτες ΣΑΝ τηγανητές,
Ήξερε τι έκανε η Κυρά-Πιπίνα!!!!!!!!
Τα λατρεύω τα άτιμα!!! Βάλε μου μια μερίδα παρακαλώ με πατάτες τηγανιτές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα :D
με συνοδεια καναδυο ποτηρακια μπρουσκο χυμα,ίσως και περισσότερα:))), ό,τι πρέπει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεθαίνω για συκωτάκια, θα πάρω να φτιάξω γιατί ζήλεψα τώρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
μμμ!!τι νοστιμιές!!μοσχομύρισε
ΑπάντησηΔιαγραφήναχαμε κι ένα ιστ πιλάφ
καλό μεσημέρι να΄χεις Σταύρο
ιτσ, ήθελα να γράψω
ΑπάντησηΔιαγραφήTα έφτιαχνε η γιαγιά μου τις Κυριακές που την επισκεπτόμαστε και τα σέρβιρε με χειροποίητο πουρέ πατάτας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου θύμισες τώρα!
Εγώ γιατί πάλι δεν τα συμπαθώ ιδιαίτερα δεν ξέρω ενώ ο συμβίος μου τρελαίνεται για δαύτα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια μεζεδάκι μιά χαρά είναι!
Τα αγαπημένα του καλού μου! Και οι πατατούλες πολύ λαχταριστές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια νοστιμιά τα ριγανάτα σου!!!Θέλω κι εγώ οποσδήποτε μια μικρή μερίδα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή