Σε λίγο θα ακούω "μήλο" και θα στρίβω "αλά Γαλλικά" , που λένε!
Μετά από αυτό το απλό κέϊκ, έμειναν ακόμη τρία, από την δεύτερη παραλαβή Ζαγορίν.
Μέτρησα τα υπάρχοντα υλικά και έστησα ένα απολαυστικό, λόγω σοκολάτας κέϊκ, το πρώτο κομμάτι του εικονίζεται παρακάτω
Υ Λ Ι Κ Α για φόρμα Φ24 cm (δεν είναι αυτό το σύμβολο της "διαμέτρου", αλλά το πληκτρολόγιο μου δεν έχει το κατάλληλο)
3 Μήλα σκληρά "Ζαγορίν" Πηλίου
2 Αυγά
50 γραμ. Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο για μαγείρεμα
1 1/2 φλ.τσαγ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ.τσαγ. Ζάχαρη άσπρη
5 κουτ.γλυκού Κακάο σκόνη
1/2 φλ.τσαγ. Καρύδια ψιλοκομμένα ή αλεσμένα στο multi
1 κουτ.σουπ. Κανέλλα
1/2 κουτ.γλυκ. Γαρύφαλλο σκόνη
1/2 κουτ.γλυκ. Baking Powder
1 φλυτζ.Ελλην.καφέ Χυμό Πορτοκαλιού
1/2 φλ.τσαγ. Μαυροδάφνη (ή κρασί κόκκινο ημίγλυκο)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ
250 γραμ. Κουβερτούρα
5 κουτ.σουπ. Γάλα Εβαπορέ light 4%, αδιάλυτο
2 κουτ.σουπ. Μινέρβα Benecol σαν το παραπάνω
2 κουτ.σουπ. Ζάχαρη άσπρη
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Βρέχουμε τα κυβάκια των μήλων με τη Μαυροδάφνη και τα αφήνουμε για 15-20'.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο αρκετά και προσθέτουμε τα αυγά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν και ρίχνουμε το κακάο, τα αρωματικά και το αλεύρι ανακατωμένο με το baking.
Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, προσθέτουμε τα καρύδια και τα μήλα, ανακατεύοντας μαλακά για να ενσωματωθούν στο μείγμα, χωρίς να διαλυθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC
για 40-45', σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στα πρώτα 20'. Άν έχετε αντιστάσεις+αέρα τότε οι βαθμοί μειώνονται στους 160.
Αυτά φαίνονται στο παρακάτω κολάζ
Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε σε αντικολλητική λαδόκολλα.
Φτιάχνουμε το γλάσσο στον φούρνο μικροκυμάτων.
Όλα τα υλικά σε μπώλ με καπάκι, ειδικό για μικροκύματα, ζέσταμα για 2' και καλό ανακάτεμα.
Πασαλείφουμε το κέϊκ και το βάζουμε στο ψυγείο, για να σφίξει το γλάσσο, μερικές ώρες έλεγε η μητέρα μου και απαγόρευε να πλησιάσω το ψυγείο.
Τώρα, που κάνω ότι θέλω, το έβγαλα στην μια ώρα και έκοψα το κομμάτι αυτό.
Είναι το ίδιο με το αρχικό, με μόνη διαφορά στον φωτισμό......
Αμάν! τι είναι αυτός ο πειρασμός;
ΑπάντησηΔιαγραφήυπέροχο φαίνεται, η πρώτη φωτό με λίγωσε, πάω να δω αν έχω τα υλικά!
Δεν ξέρω αν θα μου αρέσει το μήλο με τη σοκολάτα... Είμαι λίγο...δύσπιστη ως προς αυτό το συνδυασμό! Βέβαια, αν μου στείλεις ένα κομματάκι, θα το δοκιμάσω ευχαρίστως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά, ευχές από καρδιάς σε σένα και όλη την οικογένεια! Καλά Χριστούγεννα, να περάσετε απίθανα και γευστικά!
Υπερπαραγωγή το κεικ που μας έστησες σήμερα!!!πλούσιο, και ωραίο σε εμφάνιση!Ευχές για Χαρούμενες Γιορτές!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι κέικ,τα χει όλα μηλαράκι,σοκολάτα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!!
Καλό βράδυ!
ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΜΗΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΗΛΙΟ!...ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ...ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΟΥ!......ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΘΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑ ...ΓΛΥΚΑ...............................
ΑπάντησηΔιαγραφήkalispera sas!
ΑπάντησηΔιαγραφήkalos sas vrika!
to glykaki sas fenete theiko!!!sas euxome kales giortes na perasete me ygia!!!
σκετη αμαρτια ειναι αυτο κεικ!!! και το μηλο ενδιαφερον ακουγεται!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω ένα γλυκό! Και στη οθόνη που το βλέπει κανείς θέλει να το δοκιμάσει.Πολύ περισσότερο στην πραγματικότητα φαντάζομαι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΕΛΟΥΜΕΕΕΕΕΕ ΚΙ ΑΛΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΚΟΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΓΙΚΟ!!!!
μα τί είναι αυτά;πόσα κιλά θα βάλουμε τις γιορτές τελικά;πάντως μόνο από τη φωτογραφία είναι κόλαση.μπράβο σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμάααν!Σοκολάαατα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλε μου στη σοκολάτα δεν λέμε ποτε όχι!
♥ Olá, amigo!
ΑπάντησηΔιαγραφή♫ Já faz um tempão que eu não passo aqui... mas voltei...
♫♥ Que lindo e saboroso está seu blog... muito, muito delicioso!!!
♫♫ Beijinhos. ♥♫
♫♥ Brasil
♫♫♫♥
Τρέλα...τρέλα...τρέλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαν Δύσπιστε...!!!
Δεν αντέχω σε τέτοιους πειρασμούς,οεο!!!!
;))
Προτείνω ανταλλαγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου φέρω μπακλαβά να μου δώσεις σοκο-κέϊκ!!
Αλήθεια λέω :))
Μμμ!ωραίο φαίνεται! Θα το φτιάξω τώρα που θάμαι στην Αθήνα χαλαρά !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι Καλά Χριστούγεννα σε σένα , στην οικογένειά σου και σε όλη την ανθρωπότητα , να φτάσει το μήνυμα : " επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία " !!!
Κάνουμε ανταλλαγή???
ΑπάντησηΔιαγραφήΦανταστικό!!!
Η χαρά των Body line θα γίνουμε εδώ μέσα!!!
Ωχ αμάν .... αμάνννν τι' ναι τούτο;; στείλε καλέ 2 κομμάτιααααααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό και εμφανίσημο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές με υγεία και ευτυχία!
...πειρασμός... το γλυκό...
ΑπάντησηΔιαγραφήγλυκά κι όλα τα σχόλια...!
κι έχω μια φίλη γλυκια κι αγαπητή στη Ζαγορά, μα ΠΩΣ να τα στείλει!!!
τις προάλλες, έφτιξα κι εγώ, στης κόρης μας, χθες το τελευταίο κομμάτι. Μόνο που παρέλειψα τον "χιτώνα"... Χαιρετισμούς,
από μακρόθεν!!!
Υιώτα
αστοριανή
ΝΥ
Ωραίο γιορτινό!Θα προσπαθήσω να το κάνω,αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές Γιορτές, με υγεία.
ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
ΠΑΝΤΑ ΦΟΒΕΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΓΛΥΚΩΝ!!!!!ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΚΕΙΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ.
Μμμμ λιγώθηκα μωρέ αυτή η σοκολάτα πειρασμός και απόλαυση.. πάει με όλα!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρώτη φωτογραφία είναι αστέρι!
Καλό βράδυ Δύσπιστε
Εμένα μου φτάνει που έχει σοκολάτα, φαίνεται πολύ γευστικό και τέλειο σε παρουσίαση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτο και καλές γιορτές.
Φίλε Σταύρο πειρασμός είναι όλες οι δημιουργίες σου!Κι είπαμε πως πρέπει να προσέχουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι καλά,καλημέρα!
Χρόνια πολλά ...γλυκά και σοκολατένια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να περάσεις καλά.
Ἄν μέ κάνεις μιά τέτοια πίττα, θά σε λέω τζάμπα τά κάλαντα γιά δυό χρόνια.
ΑπάντησηΔιαγραφή