Το ιστολόγιο (blog) ΤΑ ΛΙΛΑ ΤΗΣ ΛΙΛΑΣ ασφαλώς το ξέρετε όλοι.
Αυτό όμως που δεν ξέρετε ίσως (ακόμα) είναι ότι σήμερα η Κα Λίλα, μας έδωσε μια συνταγή για κέϊκ.
Σιγά το καινούργιο , θα με πείτε....
Ναι , αλλά αυτό είναι ένα "Θρυμματισμένο (crumble) κέϊκ Μήλου" .
Εγώ όμως "άρπαξα" την ευκαιρία και το κατασκεύασα, μιας και είχα όλα τα υλικά, μικρή όμως φόρμα μιας χρήσεως (10x20).
Γιαυτό μείωσα τις ποσότητες στο μισό ΑΚΡΙΒΩΣ (μόνο που αυγό έβαλα μεσαίο και όχι μεγάλο).
Επίσης μαζί με τα αμύγδαλα, καβούρντισα και καρύδια και κουκουνάρι.
Τα Υλικά και την Εκτέλεση θα μπορέσετε να πάρετε από ΕΔΩ.
Αυτό όμως που δεν ξέρετε ίσως (ακόμα) είναι ότι σήμερα η Κα Λίλα, μας έδωσε μια συνταγή για κέϊκ.
Σιγά το καινούργιο , θα με πείτε....
Ναι , αλλά αυτό είναι ένα "Θρυμματισμένο (crumble) κέϊκ Μήλου" .
Εγώ όμως "άρπαξα" την ευκαιρία και το κατασκεύασα, μιας και είχα όλα τα υλικά, μικρή όμως φόρμα μιας χρήσεως (10x20).
Γιαυτό μείωσα τις ποσότητες στο μισό ΑΚΡΙΒΩΣ (μόνο που αυγό έβαλα μεσαίο και όχι μεγάλο).
Επίσης μαζί με τα αμύγδαλα, καβούρντισα και καρύδια και κουκουνάρι.
Τα Υλικά και την Εκτέλεση θα μπορέσετε να πάρετε από ΕΔΩ.
Εγώ βάζω τις δικές μου φωτογραφίες........
............όπως βγήκε από τον φούρνο...........
...........και η κατανάλωση άρχισε............
.........για την εκτίμηση της νοστιμιας...........
.........και ΉΤΑΝ τέλειο.
Λέω "ΉΤΑΝ" γιατί .......... ήταν. Καταβροχθίσθηκε σχεδόν όλο, με "πρώιμο" απογευματινό καφέ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!
μμμμμ χθες έφτιαξα καρασόπιτα, όμορφο φαίνεται, και για να το λες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣταύρο μου σ'ευχαριστώ που εμπιστεύθηκες τη συνταγή μου και την υλοποίησες άμεσα και με τόσο μεγάλη επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην επόμενη φορά να βάλεις και το αλουμινόχαρτο από πάνω για τα πρώτα 15 λεπτά όπως λέω στη συνταγή για να μην σου αρπάξει!
@ ΦΟΥΛΗ: Υποθέτω κερασόπιτα. Είχες σε καμιά κατάψυξη; Ή πήρες Νοτίου Αφρικής ή Χιλής;
ΑπάντησηΔιαγραφή_________________
@ Λίλα: Το έβαλα το αλουμινόχαρτο και με χρονόμετρο.
Φαίνεται λίγο σκούρο, γιατί η λήψη είναι με τον φυσικό φωτισμό, χωρίς φλάς. Πολύ τραγανή η κρούστα...
_________________
Θα την δοκιμάσω σύντομα μάλιστα, έχω κάτι μήλα που έχουν ξεμείνει στην φρουτιέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ'επισκέπομαι ανά τακτά διαστήματα και ξεσηκώνω τις συνταγές σου.
Να σ'ενημερώσω η ροζ τυροκαυτερή με κόκκινη Φλωρίνης μόνο καυτερή δεν έγινε μάλλον γλυκιά θα την έλεγα.χι!χι!
ΠΑΙΡΝΩ 3 ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ,ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ να πάρω κι εγώ το κομματάκι μου... το μαρμπέ που έφτιαξα προ ημερών δεν μου έφτασε...χαχα..
ΑπάντησηΔιαγραφήγειά στα χέρια σου και μπράβο στη Λίλα για την ιδέα!
@ Zoyzoy: Αν ακολουθήσεις το link, θα βρεις υλικά+εκτέλεση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι δική μου συνταγή. Και εγώ από αλλού την ξεσήκωσα.
Σειρά σου τώρα!
Η τυροκαυτερή, φυσικά έγινε "τυρογλυκειά", αφού δεν έβαλες κάτι να καίει μέσα.
_____________________
@ ELENI: Δεν τα κάνουμε τέσσερα, νάρθω κι εγώ για καφεδάκι;;;;
_____________________
@ Βetty's : Όσα κομμάτια θέλεις.
Αυτή η μισή δόση έβγαλε 10 κομμάτια πάχους ενός δάκτυλου (ξαπλωτού και όχι όρθιου).
Τα δύο blogs της Λίλας τα έχω ταράξει στο ξεσήκωμα. Να'ναι καλά.
_____________________
Άργησα και μάλλον δεν έμεινε τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα και συ μισή δόση, φτιάξε ολόκληρη να προλάβουμε.
Άχ και να είχα λίγο, από το πρωί θέλω γλυκό.
Καληνύχτα σας.
Δεν θα έμπαινα ποτέ στον κόπο να φτιάξω crumble, Μου φαίνεται βαρετή και κοπιώδης η διαδικασία. Τώβρα να φιλοτιμώσουνα να μου στείλεις ένα κομματάκι πολύ ευχαρίστως να προσφέρω την γευσιγνωστική μου άποψη :οΡΡΡ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σας όρεξη φίλτατε!
Μίλα μου για μήλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!