Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ....ΟΧΙ ΑΣΠΡΗ, ΑΛΛΑ ΡΟΖ (!!!)


 Την τυροκατερή την ξέρω άσπρη.

Την αντιγράφω όπως είναι ακριβώς και όταν την φτιάξω θα δώσω UPDATE, καινούργιες φωτό.............

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ e-ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑΣ
Ένας πικάντικος, παρεΐστικος μεζές, για να συνοδεύσει το τσίπουρο με την παρέα μας.
Συστατικά συνταγής
* 400 γρ. φέτα
* 2 καυτερές κόκκινες πιπεριές
* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
* ½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
* 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
Οδηγίες συνταγής
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις...........
λιώνουμε με λίγο λάδι στο γουδί. Προσθέτουμε λίγη - λίγη τη φέτα και το υπόλοιπο λάδι, ώστε να φτιάξουμε ένα κρεμμοειδές μίγμα. Ρίχνουμε το πιπέρι και το λεμόνι για να δέσει η φέτα με το λάδι. Βάζουμε την τυροκαυτερή σε ένα μπολ και την αφήνουμε για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

29 σχόλια:

  1. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.
    ΤΕΛΕΙΑ Η ΡΟΖ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ.
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ JK O SKROYTZAKOS: Καλώς ήρθες στο φτωχικό μου.
    Στην αρχή είδα το ροζ και νόμισα ότι ήταν μόνο για Ηπειρώτισσες, αλλά είδα ότι με τις κόκκινες καυτερές και το κόκκινο πιπέρι, θα είναι μπαρούτι, για λίγους, ίσως.
    Καλό μεσημέρι
    _____________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΜΜΜΜΜΜΜ!!!ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χμ, μια το ψωμί, μια η τυροκαυτερή, και τόσο καυτερή κιόλας, άντε να τα δοκιμασουμε...
    Υ.Γ. Ρ., πες του να κανονίσει ενα τραπέζι και χαλάλι τα κιλά που θα βάλω μετα.
    Καλησπέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ELENI: Τέλειο ορεκτικό -λες και μας λείπει η όρεξη!!
    Καλό απόγευμα
    _______________
    @ aKanonisti: Ταμάμ, δε λες τίποτα. Μόνο που αυτή την είδα στην οθόνη(!).
    Την επόμενη να δεις!!
    _______________
    @ Καλημέρα: Μόνο στην οθόνη υπάρχει.
    Την βρήκα στο blog (ΚΛΙΚ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τώρα με τσάκισες άκου με τσίπουρο,εγώ θα την ταιριάξω με κρασάκι αμε!!!
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΦΟΥΛΗ: Είναι σαν "εκείνο" το αναψυκτικό "που πάει με όλα".
    Και με κρασάκι και με ουζάκι και με ότι θέλεις.
    Μετά όμως βγάζεις φλόγες από τα αυτιά!!!
    ______________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια χαρά μεζές για τσιπουράκι.
    Αυτές τις μέρες απέχω βέβαια, αλλά θα επανέλθω δριμύτερη.
    Πετυχημένο το ροζ.

    Καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. AAAA TELEIA!!!M ARESEI POLY SE OLA TA XROMATA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ότι πρέπει μαζί με κρεατάκι για τη τσικνοπέμπτη! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νοστιμότατη η αφιλότιμη Σταύρο!
    Εδώ κάτω συνηθίζεται η ροζ τυροκαυτερή,τώρα το πόσο θα καίει το ρυθμίζεις με τις πιπεριές.Για μας κάνει;Πάντως εγώ της δίνω και καταλαβαίνει!
    Καλό μήνα φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αχ και μου αρέσουν τα πικάντικα!
    Με κριτσίνια μπόλικα και καλό κρασάκι θα είναι όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. διαφέρει απ΄τη δικιά μου αλλά θα τη δοκιμάσω σίγουρα,να μη τρώμε συνέχεια τα ίδια...ποικιλία!!!!

    καλό απόγευμα
    χχχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kαιρό τώρα έλεγα να κάνω τυροκαυτερή αλλά όλο το ξέχναγα να ψάξω συνταγή, τώρα που βρήκα τη δική σου θα τη κάνω, γιατί είναι ροζ, από το πιπέρι?
    καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. πω πω τί φλογερή τυροκαυτερή...για μένα είναι που τρελαίνομαι για καυτεράααα...δεν έχω καυτερές πιπεριές αλλιώς θα την έφτιαχνα και αύριο που πάει με την μέρα...αν την φτιάξεις πες μας εντυπώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Thalassenia: Κακό πράγμα η αποχή. Να επανέλθεις σύντομα.
    ________________
    @ Ξανθούλα: Για τα χρώματα ζούμε. Για να χρωματίζουν τη ζωή μας.
    ________________
    @ Big mama: Και όχι μόνο!!
    ________________
    @ Zeidoron: Όχι μόνο κάνει...επιβάλλεται!
    ________________
    @ Λίλα: Κριτσινάκια από το "βιβλίο";
    Κατπληκτικά!
    ________________
    @ E! Allora: Ελπίζω να βρίσκεις κόκκινες καυτερές πιπεριές εκεί.
    Αν όχι,μπορώ να σου στείλω, ξερές σε φακελλάκι.
    ________________
    @ Thumbelina: Ναι, κοκκινες πιπεριές και κόκκινο πιπέρι+άσπρη φέτα= ΡΟΖ.
    ________________
    @ Pandora: Δύσκολο; Γιατί; Να στείλω και σε σένα!
    ________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Περιττό να σου πώ οτι με ρακόμελα τρώμε κανα μισόκιλο απο δαύτηνε!!!


    θα εκτελεστεί επειγόντως!!!!!!!!

    να είσαι καλά φίλτατε, την έψαχνα αυτή την συνταγή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Ευρύνοος: Πολύ θα ήθελα να είμαι παρών στην εκτέλεση!!
    ____________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάτι σαν "ροζ τζατζίκι" μου κάνει
    εγώ θα την κάνω με Φλωρίνης πιπεριές ε μη ψάχνουμε για πυροσβέστη!
    Εχεις αντίρρηση??

    Καλή Τσικνοπέμπτη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Zoyzoy: "Ορισμένες(;) μικροδιαφορές τις έχουν. Πχ Αυτό έχει φέτα / το τζατζίκι γιαούρτι
    - Αυτό έχει πιπεριές / το τζατζίκι αγγούρι
    - Αυτή δεν έχει σκόρδο / το τζατζίκι έχει.
    Λάδι έχουν και οι δύο.
    Κατά τα άλλα είναι ίδιες!!
    Μπορείς να αλλάξεις τις πιπεριές με μια Φλωρίνης, για να πάρει το χρώμα και να μη..... καίει.

    Αντίρρηση;;; Φυσικά καμία.

    Καλό τσίκνισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε μου ήθελα να ρωτήσω κάτι..

    οι πιπεριές θα πρέπει να είναι ωμές ή μαγειρεμένες με κάποιον τρόπο;

    επειδή δέν διευκρινίζεις..
    περιμένω απάντηση για να βγώ για προμήθειες ωστε να εκτελεστεί σήμερα :)

    χαιρετώ σε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τυροκαυτερή να είναι κι ας είναι και ρόζ! Καλή Τσικνοπέμπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Ευρύνοος: Εγώ τις βάζω ωμές, ψιλοκομμένες, με λάδι στο multi και γίνονται αλοιφή. Η συνταγή λέει "στο γουδί" αλλά όταν ράγισε το γουδί μας, δεν αγόρασα άλλο.
    Καλά Τσικνίσματα.
    _________________
    @ Kiki: Δημοφιλέστατα τα πικάντικα βλέπω, αλλά θέλουν και το κατάλληλο ψωμί, ειδικά σήμερα.
    _________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν βάλουμε μια καυτερή και μια γλυκιά πιπεριά;
    μην πέσουμε κατευθείαν στον κουβά με το νερό ε;
    καλή τσικνοπέμπτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. S´euxaristo PARA POLU!! Mou eftiakses ti diathesi entelos :D Den to perimena apo tin Ellada na exei tetoia texnologia, pantos mou anoikseis ta matia :)

    Kalo Sabbatokuriako!!
    xairetismata apo ti Souidia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. miam miam...τρελλαινομαι για τετοια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πολύ καλή συνταγή. Παίρνει σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή