Για όποιον δεν το κατάλαβε είναι Σαρδέλες Φούρνου με σάλτσα τομάτας.
1+ κιλό Σαρδέλλες μεγάλες (ή ότι άλλο μέγεθος βρούμε, φρέσκες)
(πήρα 1300 γραμ. για να μείνει 1 κιλό μετά το καθάρισμα)
1/2 - 1 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
Ρίγανη
Αλάτι-Πιπέρι
400 γραμ. τοματάκια αποφλοιωμένα
2 κουτ. σουπ. Μαϊντανό
2 σκελίδες Σκόρδο
1 φλ.τσαγ. Κρασί λευκό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε το κεφάλι και τα σπάραχνα από τις σαρδέλες και τις ξελεπιάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Ή , καλύτερα, ζητάμε να μας τις καθαρίσει ο ψαράς και τις περνάμε εμείς ένα δεύτερο χέρι.
Σε ένα βαζάκι βάζουμε το χυμό των λεμονιών, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Το κουνάμε ζωηρά, για να αναμειχθούν καλά και περιχύνουμε τις σαρδέλες, που τις έχουμε στρώσει σε ταψί, ανάλογο με την ποσότητα.
Στο multi βάζουμε τα τοματάκια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το κρασί, τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και όταν βγάλουμε το ταψάκι από το ψυγείο, περιχύνουμε με το περιεχόμενο του multi τις σαρδέλες, χωρίς να αφαιρέσουμε την μαρινάδα.
Αν δεν έχουμε αέρα ανεβάζουμε τους βαθμούς στους 200.
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, σερβίρουμε (βλ. στην αρχή) και συνοδεύουμε με κάποια βραστή σαλάτα.
Εδώ είναι Βρυξελάκια (έτσι λέω τα λαχανάκια Βρυξελλών), βρασμένα στον ατμό στη χύτρα ταχύτητος για 5', με λαδολέμονο και μουστάρδα Dijon.
Το λευκό κρασί, παγωμένο, δεν χρειάζεται να το αναφέρω......εννοείται!!!
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμμμ
Καλό απόγευμα.
απ'τα αγαπημένα μου φαγητά....να'χω ένα πιάτο γεμάτο και δε θέλω τίποτ'αλλο :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σου βράδυ :)
Λοιπόοοον : Δηλώσεις!! χαχαχα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ τις σαρδέλες τις τρώω μόνο ωμές!!!!
Δηλ.παστωμένες μόνο για μιά μέρα!
Ολες της σαρδέλες και όχι μόνο της Καλλονής Ονειρο είναι σλουρπ!
Καλό βράδυ
Το γατί της γειτονιάς σας
ωχ ωχ ωχ... σαρδελίτσες ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό τα πιο αγαπημένα ψάρια, ψητές τις φτιάχνω συνήθως, και με σαλτσούλα όνειρο είναι και πολύ ωφέλιμες!!!
ποτέ δε λέμε όχι σε σαρδελίτσες, αν έχουν σαλτσούλα για βουτιές ακόμη καλύτερα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λαχανάκια βρυξελώς φαντάζουν σαν σαλιγκάρια στη φοτό. Σταύρο, φαντάζομαι να συμφωνείς ότι είναι σπουδαίος μεζές με πιλάφι ή στα κάρβουνα με λαδολέμονο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό σου βράδυ!!!
Πολύ λαχταριστές οι σαρδέλες! Με ζεστό ψωμάκι, ότι καλύτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο φαγάκι, το φτιάχνω και με γαύρο. Δοκίμασε στη σάλτσα αντί κρασάκι να ρίξεις ουζάκι.... Εκεί να δείς άρωμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ :)))
Καλημέρα Δύσπιστε, σε θυμηθηκα χθές που πήγα να φάω ψάρι εδώ κι ενω έχουν καλά και πολλά ψάρια δεν ξέρουν πως να τα μαγειρεύουν! απογοήτευση δηλαδή! Εκτυπώνω τη συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήωραίες οι φούρνου
ΑπάντησηΔιαγραφήμα και οι ψητές στα κάρβουνα...
ασε έφαγα όλο το μαύρο ψωμάκι σου και φούσκωσα...
Nα πάρω κι εγώ μεζεδάκι? Αγαπημένες οι σαρδέλες και πολύ υγιεινές και στο φούρνο ακόμα καλύτερες!
ΑπάντησηΔιαγραφή