Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

"ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ" ΜΕ ΣΠΑΓΓΕΤΙ

Γυρίσαμε από μια ακόμη "θαλασσινή" εβδομάδα και κάτι έπρεπε να φάμε, σήμερα Κυριακή.

Βέβαια η απόφαση να κάνω ένα παραδοσιακό "ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ" δεν είναι και από τις καλύτερες για να αρχίσει η μείωση των κιλών, αλλά το παίζουμε στις μικρές ποσότητες.

Υπήρχε μοσχάρι στην κατάψυξη, ένα πακέτο σπαγγέτι στο ντουλάπι, ώριμες τομάτες αγοράσαμε στην επιστροφή από την Ορμύλια, άσχημες και ανώμαλες στην όψη, αλλά μύριζαν "εκείνη" την παλιά "τοματίλα".

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
600 γραμ. μοσχάρι (νουά)
4-5 τομάτες ώριμες
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζ.τσαγ. ελαιόλαδο
1/2 νεροπότηρο Κρασί λευκό
2 μεγάλα Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
500 γραμ. σπαγγέτι
Τυρί τριμμένο κατά το γούστο του καθενός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επειδή έχω "ψώνιο" με τις αποφλοιωμένες και ξεσποριασμένες τομάτες, τις έβαλα σε βραστό νερό για 3 λεπτά, τις έκοψα στη μέση και έβγαλα τους σπόρους. Οι συγκεκριμένες ΕΙΧΑΝ σπόρους. Τις έβαλα στο multi με τα σκόρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και έγινε ένα μείγμα.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μερικά λεπτά, προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε κομματάκια περίπου 3χ3 εκατοστά και τα γυρίζουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσει το κρέας. Ρίχνουμε το μείγμα από το multi, το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο, για να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μια περίπου ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Στο ενδιάμεσο αν τελειώνουν τα υγρά συμπληρώνουμε με λευκό κρασί ή ζεστό νερό.
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ή λίγο λιγώτερο για "al dente" και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λιγο τριμμένο τυρί (εμείς χρησιμοποιούμε ξερή μυζήθρα).

Σημείωση: Η συνταγή της γιαγιάς μου, είχε μοσχοκάρυδο, λίγο ξύδι και λίγο ζάχαρη, εγώ όμως βάζω ρίγανη, που είναι πιο κοντά στο γούστο μου.

Σημείωση 2: Μπορεί να σερβιριστεί επίσης καλά με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας.

Posted by Picasa

15 σχόλια:

  1. Καλώς μας ήρθες.
    Και βλέπω σου περισεύει η όρεξη.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια και φευγω γρηγορα :Ρ

    καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθες! ωραίο το τας κεμπαπ, με μακαρόνια το θέλω κι εγώ, κλασσικό...εγώ αντί για ρίγανη βάζω λίγη κανέλλα και γαρύφαλλο, δίνει πιο έντονη γεύση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένο φαγητό! Είναι από αυτά που θυμίζουν μανούλα! Καλό φθινόπωρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλώς ήρθες και πάλι, μια χαρά το τσακίζουμε και με ψωμάκι ζυμωτό καικρασάκιμπόλικο, αλλά και γω με μακαρόνια το αγαπώ ιδιαίτερα

    απτόητο σε βλέπω, συνήθως κάνουμε αποτοξίνωση after......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανέστης: Φίλε μου, από όρεξη άλλο τίποτα. Προσπαθώ όμως, στο σπίτι, να μειώνω τις ποσότητες. Έξω όμως αν σου φέρουν τη μερίδα, τη σαλάτα κλπ, δεν είναι ντροπή να αφήσεις τα μισά;;;

    @ korinoskilo: Γιατί καλέ τόσο γρήγορα;

    @ Betty: Για μένα με πατάτες "σαν" τηγανητές είναι προτιμότερο, αλλά δεν υπήρχε χρόνος.

    @ big mama: Ε, όχι ακόμη φθινόπωρο. Έχει και ο Σεπτέμβρης τη χάρη του.

    @ ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ: Αποτοξίνωση πρέπει να γίνεται, όπως λένε οι γιατροί για τα φάρμακα, "προ και μετά το φαγητό

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/-ΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατι και μακαρονια και κεμπαπ.... μιαμ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλώς μας ήρθες με "όρεξη" βλέπω !
    Τα μακαρόνια αδυναμία μου με ότι και αν συνοδεύονται!
    Καλή εβδομάδα με φιλιά θαλασσινά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με πατατούλες τηγανιτές θα το ήθελα εγώ! Καλωσορίσατε και καλό φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πω πω μερακλίδικα πράγματα!Προτιμώ τις πατάτες αλλά δεν παίζει να μην έτρωγα και με μακαρόνια..Τι διλλημα κι αυτό!!! :)
    Καλως ήρθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. KAΛΗΣΠΕΡΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΟΥ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ korinoskilo: Είπαμε! Μικρές ποσότητες και να τρώμε απ'όλα!

    @ zoyzoy: Ανταποδίδω τα θαλασσινά φιλιά, γεμάτα με τη γλύκα και τη δροσιά του Αιγαίου.

    @ Λίλα: Καλώς σας ξαναβρίσκω. Το Φθινόπωρο και ο Χειμώνας είναι εποχές που προηγούνται του Καλοκαιριού (...κάργα αισιόδοξος...).

    @ pandora: Καθόλου δίλημμα!! Κάντο και έτσι και αλλιώς!! Σιγά μη προβληματιζόμαστε και με αυτά.

    @ ELENI: Σαν Δύσπιστος δυσκολεύτηκα να το πιστέψω. Όταν όμως προσπαθώ κάθε μέρα να "μπω" στο blog σου μου το απαγορεύει το google chrome. Έχει,λέει, "κακόβουλο λογισμικό" από το crazyprofile. Θα προσπαθήσω με τον explorer.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλώς γυρίσατε,ωραίο φαϊ,και γώ με πατατούλες τηγανιτές σπιτίσιες(10 θερμίδες η μία) πάει αυτό...
    Δύσπιστε ήσουν ποτέ σε άλλο μπλόκ του ίδιου περιεχομένου;Η γραφή σου κάτι μου θυμίζει.
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ελίτσα: Καλώς ήρθες στο πολυθεματικό αυτό blog, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του '07, αλλά η πρώτη ανάρτηση έγινε τον Απρίλιο του '09.
    Προηγούμενα δεν έγραφα σε άλλο blog, παρά μόνο στο forum του Hungry.gr, από τον Νοέμβριο του '08, μέχρι που έκλεισε. Από εκείνη την τελευταία παρέα, εδώ αναγνωρίζω ελάχιστα άτομα, παρ'ότι "έγινε" μια ενημέρωση από ένα περίεργο τύπο, στο ξεκίνημα και εν αγνοία μου.
    Ελπίζω ότι θα τα λέμε συχνά.
    Καλώς ήρθες και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναί ναί ο κ. Σταυρος είστε!!
    Που παίρνατε απουσίες! χαχαχαχα
    Χάρηκα που είσαστε εσείς και σας ξαναβρήκα.Τα κορίτσια είναι όλα καλά;Επικοινωνήτε; Οχι τα κακά κορίτσια που είχαν μπεί στο τέλος! Είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ, και νευριάσει αλλά τότε δεν ήξερα πως να μπώ να τους βάλω στη΄θέση τους. Μα τί κάθομαι και σας λέωωω!
    Απ' τη χαρά μου είναι!

    Καλό σας βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή