Ήρθε, μεταξύ άλλων, η "Πατατοσαλάτα" της φωτό. Πολύ εντυπωσιακή και η "ανάλυση" της έδειξε:
Ρόκα, κρεμμυδάκι φρέσκο, αγγουράκι τουρσί, αυγό βρασμένο,ντομάτα, ένα dressing σαν μαγιονέζα, με σπόρους ροδιού από πάνω και....σαν επί πλέον στη βάση πατάτα βρασμένη.
Φυσικά προκάλεσε την φωτογράφιση, πριν ακόμη κόψω κομματάκια τον παστουρμά θαλάσσης και δοκιμάσουμε την ψητή γεμιστή μελιτζάνα, ούτε τα μανιταρια ο'γκρατέν στο πήλινο. Καλά δεν χρειάζεται να αναφέρω τα τηγανητάκια κολοκυθά με τζατζίκι, ούτε το νοστιμότατο μυδοπίλαφο με άνιθο.
Εννοείται ότι αυτά όλα τα συνόδεψε "Μακεδονικό Τσίπουρο".........
Ωραία η βόλτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πατατοσαλάτα όχι τόσο!
ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ???????
Καλό βράδυ!
@ Ελίτσα: Η βόλτα δεν είναι βόλτα. Είναι δυό βήματα από το σπίτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Παστουρμάς Θαλάσσης είναι φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου φτιαγμένο και συντηρημένο σαν τον κανονικό πατουρμά.
Εγώ το βρίσκω μόνο στο ουζερί CARDHU,στην Πλατεία Ναβαρίνου και στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ,στα Λαδάδικα.
Περισσότερα εδώ
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=34471
Καλημέρα και καλή εβδομάδα
ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕς ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΥΖΕΡΙ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΠΕΡΑΙΑ- ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ....ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΕ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ.....!!ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑστούρμάς Θαλάσσης! Θα φρον΄τισω να τον δοκιμάσω. Καλημέρα σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω φάει παστουρμα θαλάσσης και είναι άπαιχτος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις βρει που τον πουλάνε????
(εγώ δεν βρήκα...κλαψ!)
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΌΜΕΝΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΚΑΝΟΝΙΣΤΗ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρασκευαστής
ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
25310 35567 & 8
__________
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΠΟΘΗΚΗ
Προνοίας 26 - Καλλιθέα (Περιστέρια,Γηπ. ΒΑΟ)
Συνεννόηση με Κα Λευκή 6946068653
___________
Κανείς δεν μπορεί να μείνει κρυφός.
Σήμερα, από το πρωί, κάτι ψάχνω και όποιος ψάχνει, βρίσκει.
Καλό μεσημέρι
Σλουρπ σλουρπ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈκλεισε....αύριο πατατοσαλάτα για μεσημέρι!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Πω πω θα θελα να δοκιμάσω αυτό τον παστρουμά!!! εμείς εδώ που θα τον βρούμε;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα...
Για πες για πες έχει και ο ..Θαλάσσης αυτή την υπέροχη μυρωδιά που σου σπάει τη μύτη??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά τσίπουρα με πολλούς καλούς μεζέδες όλη την εβδομάδα!!
@ Τρελή: Πιο υγειινή συνταγή θα βρεις εδώ
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://stamarstavros.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
_______________________
@ ΦΟΥΛΗ: Στο κινητό που γράφω, η Κα Λευκή θα σε καθοδηγήσει, ή ακόμη μπορεί να σου στείλει. Δοκίμασε...
_______________________
@ Zoyzoy: Μοιάζει με την λακέρδα, αλλά έχει αυτή την υπέροχη, όπως λες, μυρωδιά και αν φαμε περιορισμένα δεν μυρίζουν τα τσίσια μας
_______________________
θαύμα ακούγεται η γευστική σας εξόρμηση...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιο παστουρμά ούτε εγώ έχω δοκιμάσει, ωραίος ουζομεζές θα ναι αυτός...
Σημειώνεται για την επόμενη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη!
καλό σου βράδυ...
Ρε γμτ όλο ακούω για παστουρμά θαλάσσης αλλά δεν έχω φάει ποτέ μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠατατοσαλάτα η κλασική είναι πάντα υπέροχη και το χειμώνα φτιάχνω συχνά.Το ψωμι με λαδορίγανη αγαπημένο,εγω το πιάνω με τη χαρτοπετσέτα...χαχα το ξερω είμαι παράξενη αλλά δε λαδώνονται τα χέρια ;)
Καλή βδομάδα :)))
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα σε όλους.
@ Betty's: Νοστιμο πράγμα θα δοκιμάσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφή________________
@ E!Allora: Δεν πολυκυκλοφορεί. Το νομαρχιακό Marketing είναι ανύπαρκτο, ο ιδιώτης που παράγει διάφορα αλίπαστα και τα καταναλώνει, τι να προβάλει. Μικρή παραγωγή.
________________
@ Ανέστης: Σε συνδυασμό με καβουρμά από τα μέρη σου και όχι Θρακιώτικο, μπορείς να πιείς τόνους ούζου.
Καλή εβδομάδα σε όλους, επίσης.
________________
Άμα σου λέω ότι εκεί πάνω τρώτε καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως καταλαβαίνεις την παράσταση έκλεψε ο θαλασσινός παστουρμάς και όχι ή ..σαλάτα.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω, εκεί βέβαια.
Καλό βράδυ.
@ Τhalassenia: Πιο πάνω γράφω τα δύο ουζάδικα που τον έχω εντοπίσει. Όντως είναι κάτι σπάνιο.
ΑπάντησηΔιαγραφή________________
tου τσανταλη το τσιπουρο ειναι το καλυτερο απ όλα
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ξανθούλα: Όλα είναι καλά, αν έχεις καλή παρέα, σε ωραιο περιβάλον.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό όμως της Τσαριτσάνης Λαρίσης, που μου τελείωσε, ήταν φάρμακο.
Αυτό το Μπαμπατζίμ δεν βρίσκεται συχνά και το κάνει με μια συνταγή του παππού του. Είπε ότι όταν τους διώξανε από την Τουρκία, άλλοι φέρανε τα τιμαλφή τους κα αυτοί φέρανε κλαδάκια από αμπέλια....
Την πατέντα την έδωσε και στο Κατώγι Αβέρωφ, στο Μέτσοβο.
Καλό βράδυ και είμαι ανοικτός σε δοκιμές, μέχρι τσίπουρο από Κούμαρα στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής!!
Άλλη μια ενδιαφέρουσα Κυριακή, Δύσπιστε! Δεν είχα ξανακούσει για το θαλασσινό παστουρμά και δεν ξέρω αν θα καταφέρω να τον δοκιμάσω άμεσα, αλλά την πατατοσαλάτα θα προσπαθήσω να τη φτιάξω καθότι φωτογραφικώς προκαλεί... Σ΄ευχαριστούμε, καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω επιθυμήσει μια εκδρομή στην Θεσσαλονίκη αλλά προς το παρόν θα αρκεστώ στις περιγραφές σας και θα ονειρεύομαι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή