Τηγανιά εδώ στο σπίτι έκανα μόνο με κοτόπουλο. Σήμερα είπα να την κάνω σχεδόν παραδοσιακά, με χοιρινό και λέω σχεδόν γιατί δεν είχα λαιμό ή σπάλα, αλλά μπούτι, που είναι πιο άπαχο και θα έβγαινε πιο στεγνή, ειδικά που ήθελα να γίνει λεμονάτη.
Συνοδεύτηκε με πουρέ και ντρέσινγκ μαγιονέζα χωρίς αυγά με πάπρικα.
ΤΑ Υ Λ Ι Κ Α ΜΑΣ
700 γραμ. χοιρινό μπούτι κομμένο μπουκιές
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
1 φλ.τσαγ. κρασί λευκό ξηρό
Μισό κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένα
2 κουτ.σουπ. μουστάρδα μέτρια
1 κουτ.σουπ. ρίγανη
Αλατοπίπερο
2 λεμόνια (τον χυμό τους) πολύ ήρθε αλλά μ'αρέσει
χρειάστηκε και μισό φλυτζάνι ζεστό νερό, στην πορεία
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνω καλά το λάδι και ρίχνω το πλυμένο και καλά στραγγισμένο κρέας. Το σωτάρω μέχρι να ροδοκοκκινήσει από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνω κρεμμύδι και σκόρδο και σβήνω με το κρασί.
Εδώ χρειάστηκε το ζεστό νερό. Σκεπάζω και σιγοβράζω για 30 λεπτά.
Σε μπωλ αραιώνω την μουστάρδα με τον χυμό των λεμονιών και ρίχνω το μείγμα στο τηγάνι, όπου είχαν μειωθεί τα υγρά στο μισό.
Όταν σε 10 λεπτά η σάλτσα πήζει, πασπαλίζω με την ρίγανη, αλατοπιπερώνω και αφήνω στο σβησμένο μάτι μέχρι το σερβίρισμα.
Νόστιμη έγινε, αλλά όπως το είχα προβλέψει, λίγο άπαχη (καλύτερα θα έλεγα)!