tag:blogger.com,1999:blog-2221056244042198936.post793783543530306423..comments2023-10-14T14:55:44.882+03:00Comments on ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ: ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΟΡΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ....(ΙV)...ΔΥΣΠΙΣΤΟΣhttp://www.blogger.com/profile/09377927754911391937noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2221056244042198936.post-62594824099061735392009-10-11T23:00:59.808+03:002009-10-11T23:00:59.808+03:00Πολύ καλή προσπάθεια. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες...Πολύ καλή προσπάθεια. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες.<br />Καλή συνέχεια και καλό βράδυ :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221056244042198936.post-52847611134087750102009-10-11T22:15:47.678+03:002009-10-11T22:15:47.678+03:00Σταύρο μου πέρασα να πω μια καλησπέρα κι έπεσα σε ...Σταύρο μου πέρασα να πω μια καλησπέρα κι έπεσα σε λεξικό μαγειρικής.<br />Μπράβο και χαρά στο κουράγιο σου που τα συγκεντρώνεις.Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα!Σταυρούλαhttps://www.blogger.com/profile/08136486785737777148noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221056244042198936.post-5040608725529636962009-10-11T18:56:57.268+03:002009-10-11T18:56:57.268+03:00Μπράβο ανεξάντλητος είσαι!!
Μπράβο στη γιαγιά για ...Μπράβο ανεξάντλητος είσαι!!<br />Μπράβο στη γιαγιά για τις πληροφορίες που σ'αφησε!!<br /><br />Καλό βράδυ με φιλιά θαλασσινά!!zoyzoyhttps://www.blogger.com/profile/05575072982963348160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221056244042198936.post-23220076825093638462009-10-11T15:34:08.852+03:002009-10-11T15:34:08.852+03:00@ Ελίτσα: Ραβέντι εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ. Υπάρ...@ Ελίτσα: Ραβέντι εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ. Υπάρχει στις σημειώσεις της γιαγιάς, που το χρησιμοποιούσε μαζί με φράουλες για να κάνει μαρμελάδα. Έλεγε ότι είναι πολύ "ενεργητικό" και εννοούσε κατά της δυσκοιλιότητας.Δεν ξέρω άλλο όνομα και πιστεύω ότι αυτό είναι τούρκικο.<br />Τον τρόπο κατασκευής του καβουρμά τον ρωτάω κάθε χρόνο, που πηγαίνω στην Κερκίνη, μήπως και τους ξεφύγουν τα μυστικά καρυκεύματα.<br />Παντως σαν βάση είναι κομματάκια βουβαλίσιου κρέατος, μαζί με πρόβειο, βρασμένα, μέχρι να τελειώσει το νερό, σχεδόν.<br />Τότε το ανακατεύουν με μπαχαρικά και το πατάνε μέσα σε έντερο.<br />Στεγνώνει και το κόβουν φέτες, όπως το σαλάμι, αλλά πιό χοντρές.<br />Τα καρυκεύματα είναι αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι,κύμινο, ίσως και ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.<br />Αυτά μπόρεσα να διαγνώσω γευστικά.<br />Πάντως ο κανονικός καβουρμάς γίνεται με βουβάλι, στην περιοχή της Λίμνης Κερκίνης, στο Νομό Σερρών.<br />Επίσης φτιάχνουν και στη Θράκη, αλλά με βοδινό. Μου έστειλε παλιά ένας πελάτης μου, από το Διδυμότειχο, αλλά δεν ήταν τόσο νόστιμος, όσο του χασάπη από την Λειβαδιά Σερρών, που πέρνω και εγώ.<br />Τώρα που τελείωσε η εγκατάσταση του αερίου και θα τελειώσουν και τα βαψίματα, θα κάνω το ετήσιο ταξίδι στη περιοχή της Κερκίνης.Ίσως φέρω πιο πολλές πληροφορίες.<br />Αυτά τα "ολίγα" για την ώρα...<br />Καλό απόγευμα.ΔΥΣΠΙΣΤΟΣhttps://www.blogger.com/profile/09377927754911391937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221056244042198936.post-30143884809863911872009-10-11T13:49:09.058+03:002009-10-11T13:49:09.058+03:00Καλημέρα Σταύρο
Μια ερώτηση που ψάχνω καιρό..
Εμεί...Καλημέρα Σταύρο<br />Μια ερώτηση που ψάχνω καιρό..<br />Εμείς το χρησιμοποιούμε το ραβέντι<br />και σαν τι το ξέρουμε εκτός από ρήον;<br /><br />Και μιά παράκληση αν δεν σε κουράζω<br />Εχεις καμιά συνταγή με το πώς παρασκευάζουμε τον καβουρμά;(όχι πως τον μαγειρεύουμε σαν τελικό προϊόν)<br />Καλή σου μέρα<br /><br />καλά είμαι απαράδεκτη... αλλά μ'αρέσει να ψάχνω..και να φτιάχνω.Ελιά Μαϊστραhttps://www.blogger.com/profile/08564793484978985492noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221056244042198936.post-82501483612401859262009-10-11T11:01:51.266+03:002009-10-11T11:01:51.266+03:00@ Kiki: Έχει πολύ κόπο και δεν ξέρω,αλλά μήπως πάε...@ Kiki: Έχει πολύ κόπο και δεν ξέρω,αλλά μήπως πάει χαμένος;<br />Εγώ πάντως θα συνεχίσω μέχρι το τέλος (μάλλον την αρχή, αφού ξεκίνησα από το τέλος).<br />__________________<br />@ Betty's: Μετά από επικοινωνία με διαχειριστή της "ΗΧΟΥΣ", την έβγαλα.<br />Η "ΗΧΩ" θα ξαναλειτουργήσει πάλι σε μερικές μέρες.ΔΥΣΠΙΣΤΟΣhttps://www.blogger.com/profile/09377927754911391937noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221056244042198936.post-42880912469315941072009-10-11T10:50:58.627+03:002009-10-11T10:50:58.627+03:00Άσχετο αλλά το ξέρεις ότι η ανάρτησή σου με τίτλο ...Άσχετο αλλά το ξέρεις ότι η ανάρτησή σου με τίτλο "Γιατί;;;" δεν ανοίγει;Betty's Cuisinehttps://www.blogger.com/profile/00350983690425735157noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2221056244042198936.post-46435422795491322292009-10-10T23:13:27.114+03:002009-10-10T23:13:27.114+03:00Ενδιαφέροντα και πάλι!Ενδιαφέροντα και πάλι!kikihttps://www.blogger.com/profile/17672412851345680625noreply@blogger.com