Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ΜΟΝΟ ΣΤΗΘΟΣ ή ΜΠΟΥΤΙ

Απ' ότι βλέπω, πολλοί είναι σαν εμάς που δεν τρώμε όλα τα μέρη του κοτόπουλου (για γαλοπούλες και τέτοια δεν το συζητώ). Η ιδέα χάνεται στος βάθος του παρελθόντος και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.
Το δημοφιλέστατο "γεμίδι" τρώγεται πρώτο και συνοδεύεται και από στήθος φιλέτο για εμάς ή μπούτι για άλλους
ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ) ΜΟΝΟ ΣΤΗΘΟΣ ή ΜΠΟΥΤΙ

Υ Λ Ι Κ Α για 4 γερές μερίδες
300 γραμ. Συκωτάκια κοτόπουλου
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
1/2 φλ.τσαγ. Ρύζι Καρολίνα
1/2 κιλό Κυμά μοσχαρίσιο
1/2 φλ.τσαγ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1+ φλ.τσαγ. Κάστανα ψημμένα (κομμένα κυβάκια)
1/2 φλ.τσαγ. Σταφίδες ξανθές
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου (είχα στην κατάψυξη)
3/4 φλ.τσαγ. Κουκουνάρι (μόνο Κινέζικο υπάρχει πια)
Αλάτι
Πιπέρι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Πλένουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά τα συκωτάκια.
Τα κόβουμε μικρά κυβάκια όταν κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, με τα συκωτάκια και τον κυμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα (να ασπρίσει που λέμε).
Ρίχνουμε το ρύζι και σωτάρουμε μερικά λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε 10', ανακατεύοντας , για να μη πιάσει στον πάτο.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε ταψί (πυρέξ οβάλ έβαλα).
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα στήθη του κοτόπουλου. Τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά.
Τα τοποθετούμε στην επιφάνεια της γέμισης, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για μια ώρα. 

Στην πρώτη μισή ώρα, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
Αν χρειαστεί στη διάρκεια του ψησίματος συμπληρώνουμε λίγο ζωμό ή νερό ζεστό, ίσα για να μη στεγνώσει το γεμίδι.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΏ ΚΑΙ ΜΕ ΥΓΕΊΑ!!