Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΑΚΕΣ ΣΟΥΠΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Μια παλιά συνταγή, σε διάφορες εκτελέσεις, που έγραψα ΕΔΩ (κλικ) , αλλά και στον "Οδηγό Επιβίωσης" (κλικ) και δεν ξαναγράφω λεπτομέρειες.

Τα υλικά ακριβώς τα ίδια, αλλά ο τρόπος μαγειρέματος εντελώς ακραίος, σε σύγκριση με την χύτρα ταχύτητας, που χρησιμοποιώ συνήθως.
Σήμερα έριξα από την αρχή όλα τα υλικά, εκτός ξύδι και αλάτι, στην μικρή μας γάστρα και την έβαλα στον φούρνο, χωρίς προθέρμανση, στους 200 βαθμούς.

Μετά από 2 ώρες, την άνοιξα, πρόσθεσα αλάτι και το ξύδι, έσβησα τον φούρνο και την άφησα μέσα για ακόμη 1 ώρα, μέχρι το σερβίρισμα.

Η Πρόεδρος της Μον.Κρι.Επ. αναφώνησε "Γειά στα χέρια σου.  Ότι πρέπει για σήμερα" (σ.σ. σήμερα η θερμοκρασία έπεσε απότομα κατά 3-4 βαθμούς από χθες και φυσάει και ένας βαρδάρης 5-6 μποφώρ στον Θερμαϊκό)...
Δεν λέμε ακόμα "Καλό φθινόπωρο" γιατί "όσο ο πωπός μας είναι πιο άσπρος από την πλάτη, είναι ακόμη Καλοκαίρι", όπως λέει και παλιόφιλος ιστιοπλόος!!!
Για συνοδευτικά ελιές Καλαμών, πιπερίτσες τουρσί, μια μικρή αγγουροντομάτα με το πιο άνοστο αγγούρι του κόσμου και λίγο ρέγγα καπνιστή...

ΥΓ:  Για διευκρίνιση λέω ότι η Πρόεδρος ανήκει στην ΜΟΝομελή ΚΡΙτική ΕΠιτροπή, και σέβομαι την γνώμη της!!!!